ΑΡΗΣ

Τέρι: "Ανυπομονώ να παίξω"

Τέρι: "Ανυπομονώ να παίξω"
τερι

"΄Πρόκειται για μία μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα μου. Τους ευχαρίστώ όλους", δήλωσε ο Ρασάντ Τέρι

Reyshawn έπειτα από τέσσερα χρόνια παρουσίας σε ένα από τα πιο ιστορικά κολέγια του NCAA όπως είναι το North Carolina επέλεξες τον Άρη ως τον πρώτο επαγγελματικό σταθμό της καριέρας σου. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτό λίγες μέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου σου με την ομάδα μας;

" Για μένα ο ερχομός μου στον Άρη αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση που ανυπομονώ να την ζήσω. Είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ στην Ευρώπη και σίγουρα το μπάσκετ που παίζεται εδώ πέρα είναι διαφορετικό από αυτό που παίζεται στην Αμερική. Μπορεί ακόμη να μην γνωρίζω τους κανονισμούς, αλλά είμαι βέβαιος ότι μόλις παίξω μερικούς αγώνες και εξοικειωθώ τότε θα είναι όλα καλά", είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, ο Αμερικανός.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου αγωνιζόμενος στον Άρη;

" Ο στόχος μου είναι απλός: Όπως όλοι οι αθλητές έτσι και εγώ θέλω να κερδίζω στους αγώνες και φυσικά να είμαι όσο καλύτερος γίνεται για να βοηθήσω την ομάδα μου".

Ποιοι ήταν όμως οι λόγοι που σε έκαναν να υπογράψεις συμβόλαιο συνεργασίας με τον Άρη;

" Θεωρώ τον Άρη ως μια μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα μου και από την στιγμή που οι άνθρωποι της ομάδας έδειξαν έμπρακτα ότι με ήθελαν, αυτομάτως ήταν και δική μου επιθυμία να αποτελέσω μέλος του. Θέλω όσο τίποτα άλλο να ανταποκριθώ στην πρόκληση που μου παρουσιάζεται και είμαι βέβαιος ότι μπορώ να τα καταφέρω".

Το γεγονός της παρουσίας του Άρη στην Ευρωλίγκα που κατά γενική ομολογία είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης έπαιξε κάποιον ρόλο στην απόφαση σου;

" Ασφαλώς. Η Ευρωλίγκα είναι μετά το ΝΒΑ η δεύτερη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση στον κόσμο. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο και είμαι υπερήφανος που θα συμμετέχω με μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Άρης στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης".

Πέρυσι εξάλλου ο Άρης έφτασε μέχρι τις "16" καλύτερες ομάδες του συγκεκριμένου θεσμού και στις λεπτομέρειες έχασε την πρόκριση στο TOP 8. Φέτος θεωρείς ότι η ομάδα θα μπορέσει να πάει ακόμη ψηλότερα;

" Αυτός θα είναι ένας από τους βασικούς στόχους μας και θα έχουμε πιστεύω την ευκαιρία να το πετύχουμε".

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήρθες καθόλου σε επικοινωνία με τον προπονητή της ομάδας, Γκόρντον Χέρμπερτ;

" Ναι. Μου έκανε μια αναφορά για την ομάδα λέγοντας ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο πετυχημένες ομάδες στην Ευρώπη, όπως επίσης μου εξήγησε ότι σε μένα βρίσκει τα στοιχεία του παίκτη που αναζητούσε. Παράλληλα μου ανέφερε ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία να κάνω πολλά πράγματα μέσα στο παρκέ και μου ζήτησε να παίζω σκληρά, έξυπνα και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα. Από τις συνομιλίες μας συμπέρανα ότι πρόκειται για έναν καλό, φιλόδοξο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό προπονητή που θέλει να κερδίζει. Δεν βλέπω την ώρα λοιπόν να αγωνιστώ για τον Άρη υπό τις οδηγίες του".

Εκτός από το προνόμιο που έχεις να είσαι απόφοιτος του North Carolina που είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ξακουστά κολέγια του NCAA, κατάφερες να "γευτείς" πολλές ατομικές και ομαδικές διακρίσεις. Κάνοντας ένας σύντομο φλας μπακ από εκείνα τα τέσσερα χρόνια τι είναι αυτό που σου μένει σαν συνολική εικόνα;

" Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που υπήρξα απόφοιτος ενός τόσου σπουδαίου κολεγίου με μεγάλη ιστορία και παράδοση από το οποίο πέρασαν πολύ σπουδαίοι αθλητές όπως ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Τζέιμς Γουόρθι, ο Βίνς Κάρτερ, ο Ρασίντ Γουάλας, αλλά και πολλοί άλλοι. Ξέρω ότι πολλά παιδιά που παίζουν μπάσκετ στις Η.Π.Α. έχουν ως στόχο να αγωνιστούν στο North Carolina, αλλά και να πετύχουν παρόμοιες διακρίσεις όπως αυτές που έζησα στα τέσσερα χρόνια παρουσίας μου εκεί πέρα. Για όλα αυτά που ανέφερα λοιπόν είμαι πολύ περήφανος που αποτέλεσα μέλος αυτής της ιστορικής ομάδας".

Ποια ήταν όμως η καλύτερη στιγμή της μέχρι τώρα καριέρας σου;

" Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν αναδείχθηκα Πρωταθλητής του ΝCAA με το North Carolina στον δεύτερο χρόνο παρουσίας μου στο κολέγιο. Ήταν κάτι που θα μείνει σίγουρα χαραγμένο για πάντα στη μνήμη μου ".

Στο North Carolina αγωνιζόσουν τόσο ως σμόλ φόργουορντ, όσο και ως πάουερ φόργουορντ. Εσύ σε ποια θέση πιστεύεις ότι αποδίδεις καλύτερα;

" Αγωνίζομαι κατά βάση ως σμολ φόργουορντ, αν και μερικές φορές μπορεί να παίξω και ως πάουερ φόργουορντ σε κάποια miss match όταν υπερτερώ σε ύψος από τον αντίπαλο μου. Σε γενικές γραμμές όμως παίζω περισσότερο από την περιφέρεια".

Τι είδους παίκτης είναι ο Reyshawn Terry;

" Είμαι ένας παίκτης που κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Παίζω δυνατά στην άμυνα, μου αρέσει να δημιουργώ φάσεις κατά την διάρκεια του αγώνα και γενικά προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό παίζοντας σκληρά και στις δύο άκρες του γηπέδου. Επίσης, όποτε μου δίνεται η δυνατότητα μου αρέσει να πετυχαίνω καλάθια από αυτά που ενθουσιάζουν τους φιλάθλους".

Στο κολέγιο φημιζόσουν για την ικανότητα σου να αποδίδεις πολύ καλά στους εκτός έδρας αγώνες. Ποιο είναι το "μυστικό" της επιτυχίας σου;

" Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάποιο μυστικό. Απλά έχω συνηθίσει αυτήν την κατάσταση και αυτό που κάνω κάθε φορά είναι να μένω ατάραχος παίζοντας το παιχνίδι μου. Εξάλλου είναι άλλη αίσθηση όταν πας στην έδρα του αντιπάλου και καταφέρνεις να φεύγεις νικητής".

Οι φίλοι του Άρη που έκαναν μια έρευνα για σένα από το διαδίκτυο δηλώνουν εντυπωσιασμένοι βλέποντας μερικά εντυπωσιακά καλάθια που σημείωσες τόσο αγωνιζόμενος με το North Carolina, όσο και στο σάμερ λιγκ του Λας Βέγκας με τους Dallas Mavericks. Οπότε όπως καταλαβαίνεις περιμένουν να τους προσφέρεις εξίσου "μαγικές" στιγμές αυτήν την φορά όμως με την φανέλα του Άρη;

" Σίγουρα αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος που έχει δει αυτές τις φάσεις θα περιμένει να δει από εμένα να πετυχαίνω και άλλα τέτοια παρόμοια αγωνιζόμενος στον Άρη. Το σίγουρο είναι ότι θα το κάνω".

Ένας πρώην συμπαίκτης σου στο North Carolina, ο Ρασάντ Μακ Καντς δεν δίστασε να δηλώσει δημόσια ότι είσαι πιο αθλητικός παίκτης και από τον Λεμπρόν Τζέιμς. Πως αισθάνθηκες όταν πληροφορήθηκες ότι έκανε την συγκεκριμένη δήλωση;

" Ένιωσα μεγάλη χαρά. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να σου κάνουν ένα τέτοιο κοπλιμέντο. Στην τρίτη χρονιά μου στο North Carolina όπου είχαν την ευκαιρία να πάρω μεγάλο χρόνο συμμετοχής και να αποδείξω τι αξίζω, ο Ρασάντ διέκρινε το ταλέντο μου και έκανε αυτήν την δήλωση. Προσπαθούσε πάντα να μου ανεβάζει το ηθικό και αισθάνομαι υπέροχα επειδή τα συγκεκριμένα λόγια προήλθαν από έναν εξαιρετικό παίκτη όπως αυτός. Αγωνιζόταν επίσης στις θέσεις (2) και (3) και προσπαθούσα μερικά στοιχεία από το παιχνίδι του να τα μεταφέρω στο δικό μου και να γίνω καλύτερος. Από την πλευρά μου προσπαθώ κάθε φορά να είμαι ο καλύτερος παίκτης που μπορώ".

Επίσης ο Σαμόντ Γουίλιαμς με τον οποίο υπήρξες επίσης συμπαίκτης στο κολέγιο είχε αγωνιστεί στο παρελθόν σε ευρωπαϊκούς συλλόγους. Μίλησες καθόλου μαζί του για να συλλέξεις πληροφορίες;

" Δεν έτυχε να μιλήσουμε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά σίγουρα θα φροντίσω να επικοινωνήσω μαζί του στις επόμενες μέρες, προκειμένου να μάθω ορισμένα πράγματα σχετικά με το τι θα συναντήσω. Κατά την διάρκεια της χρονιάς πάντως μου είχε πει για τις εμπειρίες που αποκόμισε ερχόμενος να αγωνιστεί στην Ευρώπη, αλλά και ότι γενικά είχε περάσει πολύ καλά".

Αν και όλα έδειχναν ότι την προσεχή αγωνιστική σαιζόν θα αγωνιζόσουν στους Dallas Mavericks οι οποίοι ήθελαν να σε κρατήσουν, εντούτοις το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να απελευθερώσουν χώρο στο ρόστερ τους, είχε ως αποτέλεσμα να σε αποδεσμεύσουν. Αισθάνεσαι πικρία από την όλη ιστορία;

" Σίγουρα το όνειρο κάθε καλαθοσφαιριστή είναι να παίξει στο ΝΒΑ και οι Dallas Mavericks ήταν η καλύτερη περίπτωση για μένα. Πραγματικά ήθελαν να με κρατήσουν, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε ελεύθερος χώρος στο ρόστερ τους και όντως αναγκάστηκαν να με αποδεσμεύσουν. Τώρα όμως μου παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία να κερδίσω σημαντικές εμπειρίες παίζοντας για ένα χρόνο σε επαγγελματικό επίπεδο και να γίνω ακόμη καλύτερος. Ο Άρης αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για μένα και κάθε μέρα θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα".

Έχεις ωστόσο στο μυαλό σου το ΝΒΑ και πιο συγκεκριμένα το ενδεχόμενο να αγωνιστείς τελικά εκεί;

" Αυτήν την στιγμή δεν σκέφτομαι το ΝΒΑ. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα και πραγματικά ανυπομονώ να παίξω για τον Άρη".

Έχεις συλλέξει μέχρι στιγμής κάποια στοιχεία για τη νέα σου ομάδα;

" Ακόμη δεν γνωρίζω πολλά πράγματα. Μέσω του επίσημου site της ομάδας είδα μερικά βίντεο και έχω πάρει μια μικρή "γεύση". Μου άρεσε που το γήπεδο ήταν γεμάτο και οι φίλαθλοι ήταν πολύ ενθουσιώδεις. Είναι παρόμοια κατάσταση με αυτήν που επικρατούσε στους αγώνες του North Carolina με την διαφορά ότι εκεί το γήπεδο ήταν μεγαλύτερο. Ξέρω πάντως ότι ο Μπρέϊσι Ράϊτ υπέγραψε στον ΑΡΗ και αυτό ήταν κάτι που με χαροποίησε γιατί έχει παίξει επίσης σε υψηλού επιπέδου κολέγιο όπως είναι αυτό της Ιντιάνα και είναι πολύ καλός παίκτης. Του εύχομαι να ζήσει στον Άρη τις ίδιες επιτυχίες όπως στο κολέγιο και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια άψογη συνεργασία. Τόσο εγώ, όσο και αυτός θα κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις της".

Κλείνοντας, τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φιλάθλους του Άρη που ανυπομονούν να σε υποδεχθούν στη Θεσσαλονίκη;

" Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και να ξέρουν ότι εκτιμώ πολύ το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για μένα. Ανυπομονώ να τους γνωρίσω από κοντά και να με βοηθήσουν να μάθω τα πάντα για τη νέα μου ομάδα. Τους ευχαριστώ για όλα και ήδη έχουν αρχίσει να με κάνουν να νιώθω άνετα παρά το γεγονός ότι θα βρίσκομαι μακριά από το σπίτι μου".

Προχωράει η έκδοση της βίζας του
Μόλις ολοκληρώθηκε αίσια το θέμα της απόκτησης του Ρέισον Τέρι με τις υπογραφές των συμβολαίων, το αμέσως επόμενο μέλημα των ανθρώπων του Άρη ήταν να τακτοποιηθεί άμεσα το θέμα έκδοσης της βίζας του Αμερικανού φόργουορντ, προκειμένου να ταξιδέψει από τις ΗΠΑ με προορισμό την Θεσσαλονίκη.

Κατόπιν συνεχής επικοινωνίας με τους εκπροσώπους του παίκτη, αύριο ο Τέρι πρόκειται να καταθέσει στο Ελληνικό Προξενείο της Ουάσινγκτον τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να δρομολογηθεί η έκδοση της βίζας του και να την παραλάβει.

Μόλις αυτό συμβεί, θα του αποσταλούν τα αεροπορικά εισιτήρια για να ακολουθήσει την αεροπορική πτήση που θα τον φέρει στο αεροδρόμιο "Μακεδονία".












































































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ