EUROLEAGUE

Θέλει τον Κλέιζα

Θέλει τον Κλέιζα
Κλέιζα

Η Μπαρτσελόνα θέλει τον Κλέιζα για αντικαταστάτη του Άντερσεν και η κατάσταση περιπλέκεται!

Οι πληροφορίες στην Ελλάδα αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός έχει κάνει μια πολύ καλή πρόταση στον Κλέιζα για διετές συμβόλαιο έναντι συνολικής αμοιβής 5 εκατομμυρίων Ευρώ και οι πιθανότητές του να τον πείσει είναι εξαιρετικές. Αίφνης, ωστόσο, εμφανίζεται στο προσκήνιο η Μπαρτσελόνα και αν, όπως λέγεται, το ενδιαφέρον της είναι ζωηρό, τότε είναι πολύ πιθανό η υπόθεση να περιπλακεί.
Το θέμα αναδεικνύει η El Mundo Deportivo, η οποία στην ηλεκτρονική της έκδοση υποστηρίζει πως η "Μπάρτσα" θα μπει δυνατά στη διεκδίκηση του Λιθουανού φόργουορντ. Ο λόγος; Το ότι δεν έχει βρει ακόμα, παρότι αναζητά εναγωνίως, αντικαταστάτη του Ντέιβιντ Άντερσεν, που την άφησε για να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ. Οι πρώτες επιλογές ήταν οι Ματίας Σμόντις και Κριστόφ Λαβρίνοβιτς, αλλά αμφότεροι ήταν δεσμευμένοι με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Σιένα αντίστοιχα και παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν κατέστη δυνατή η απόκτησή τους με μεταγραφή.

Κατά συνέπεια ενεργοποιείται η τρίτη εναλλακτική λύση, που ακούει στο όνομα του Λίνας Κλέιζα. Όπως γράφει η El Mundo Deportivo, ο προπονητής των "μπλαουγκράνα" Τσάβι Πασκουάλ και ο τεχνικός διευθυντής Ζοάν Κρέους είχαν μια πρώτη επαφή με τον ατζέντη του Λιθουανού, Ράντε Φιλίποβιτς, στη διάρκεια του summer league του Λας Βέγκας. Οι συζητήσεις δεν προχώρησαν τότε, διότι δόθηκε προτεραιότητα στους Σμόντις και Λαβρινόβιτς, αλλά τώρα αναμένεται να ξαναρχίσουν. Αν δεν έχουν αρχίσει ήδη...

Καλύτερος ο Ολυμπιακός, αλλά...

Η El Mundo Deportivo υποστηρίζει πως το οικονομικό μέρος της πρότασης που έχει κάνει ο Ολυμπιακός στον Κλέιζα είναι πολύ καλό και η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να το φτάσει. Οι "μπλαουγκράνα" δηλαδή δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 2,5 εκατομμύρια Ευρώ ετησίως για να τον αποκτήσουν.

Ωστόσο, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, η Μπάρτσα έχει ορισμένα άλλα ατού, που οι άνθρωποί της εκτιμούν ότι μπορεί να δελεάσουν τον παίκτη. Για παράδειγμα προσφέρει συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών και όχι δύο, όπως ο Ολυμπιακός. Άρα δίνει μεγαλύτερη ασφαλεια στον Λιθουανό. Επιπλέον περιλαμβάνει πιο συμφέρουσες για τον παίκτη οψιόν για να επιστρέψει στο ΝΒΑ πριν λήξει το συμβόλαιό του.

Ίσως γι' αυτό άνθρωπος από το περιβάλλον του Κλέιζα φέρεται να έχει πει στην El Mundo Deportivo ότι οι πιθανότητες της Μπαρτσελόνα να τον αποκτήσει είναι "πολύ υψηλές". Αλλά αυτό θα φανεί τις προσεχείς ημέρες...










TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ