EUROLEAGUE

Θέλουν νίκη, αλλά θέλουν και κόσμο

Θέλουν νίκη, αλλά θέλουν και κόσμο
Τσιλντρες Nike

Τον κόσμο στο πλευρό τους θέλουν οι ερυθρόλευκοι ενόψει του πολύ κρίσιμου αγώνα με την Τσιμπόνα

Η ήττα από τη Μάλαγα ξεπεράστηκε ψυχολογικά στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, αλλά τώρα πρέπει να ξεπεραστεί και ουσιαστικά, γι' αυτό και η αναμέτρηση με την Τσιμπόνα (Τετάρτη, 21:45) δεν είναι απλώς μια ευκαιρία για ρεβάνς, αλλά είναι το πιο κρίσιμο ματς για τον Ολυμπιακό, εφόσον θέλει να κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλο.
Οι Κροάτες έρχονται φορμαρισμένοι, αποφασισμένοι (όπως δήλωσε και ο Νταβόρ Κους) και με το πλεονέκτημα από τη νίκη τους στον πρώτο γύρο (με το 85-76, μια διαφορά που τότε ο Ολυμπιακός δεν προσπάθησε καν να μειώσει προς το τέλος του ματς). Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν θέλει απλώς μια νίκη και μια καλή εμφάνιση, αλλά και μια διαφορά άνω των 10 πόντων, ώστε να τη χρησιμοποιήσει σε -πιθανή όπως όλα δείχνουν- περίπτωση ισοβαθμίας με την Τσιμπόνα.

Στην ερυθρόλευκη ΚΑΕ περιμένουν από τον κόσμο της ομάδας να δώσει δυναμικό παρών στο ΣΕΦ και σίγουρα όχι σαν αυτό που έδωσε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, όταν συγκεντρώθηκαν μόλις 3.000 φίλαθλοι στο φαληρικό γήπεδο, γεγονός που δεν ικανοποίησε διοίκηση, προπονητές και παίκτες της ομάδας. Βέβαια, με όλα αυτά που γίνονται εδώ και δέκα μέρες στην Ελλάδα, δεν υπάρχει και μεγάλη όρεξη για γήπεδα. Και από το σπίτι καλά είναι.

Όπως και να 'χει ο Ολυμπιακός δίνει ένα από τα πιο σημαντικά φετινά ματς για την Ευρωλίγκα και θέλει τον κόσμο στο πλευρό του, την ώρα που ο Γιαννάκης δεν θα έχει και πάλι τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, ο οποίος παραμένει τραυματίας. Αλλά σε αυτό το σημείο, το ποιος λείπει και το ποιος δεν λείπει, είναι σχετικά μικρής σημασίας. Το κενό πρέπει να καλυφθεί εκ των έσω.

Τσίλντρες: "Το μπάσκετ είναι τρόπος ζωής"

Το προηγούμενο σαββατοκύριακο (13 και 14 Δεκεμβρίου) η NIKE διοργάνωσε ένα τουρνουά 3 on 3 στο 2ο δημοτικό γυμναστήριο της Γλυφάδας, όπου πολλά παιδιά έλαβαν μέρος. Ανάμεσά στα events και τις εκπλήξεις που είχε ετοιμάσει η εταιρεία, ήταν και η παρουσία του Τζος Τσίλντρες, που έδωσε αυτόγραφα και μίλησε στα παιδιά:

"Το μπάσκετ σημαίνει πολλά όταν ασχολείσαι με αυτό σε μικρή ηλικία, καθώς σου δίνει κίνητρο και σε εμπνέει ως άνθρωπο. Πρέπει να προσπαθείτε και να δουλεύετε σκληρά για τους στόχους που βάζετε στη ζωή σας και να μην ξεχνάτε ότι το μπάσκετ και ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής" είπε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός σταρ του Ολυμπιακού.

Ματσιγιάουσκας: "Θα κερδίσω τη δίκη"

Ένας άλλος -πρώην- σταρ του Ολυμπιακού, ο Αρβίντας Ματσιγιάουσκας επανήλθε στο προσκήνιο με δηλώσεις, κατά την επιστροφή του στη Λιθουανία για την περίοδο των γιορτών. Ο "Μάτσε" δεν άφησε τη... δημοσιογραφική ευκαιρία να πάει χαμένη και τόνισε πως είναι πεπεισμένος πως θα κερδίσει τη δική με τον Ολυμπιακό:

"Αισθάνομαι πολύ καλά, τέλεια για την ακρίβεια και μπορώ να μπω στο γήπεδο για να παίξω. Αυτές τις ημέρες έπαιξα μπάσκετ και ήμουν μια χαρά, μένει μόνο να διαλέξω ομάδα για να συνεχίσω την καριέρα μου. Σκέφτομαι όμως τις γιορτές προς το παρόν και την προετοιμασία μου για να είμαι ακόμη πιο έτοιμος όταν χρειαστεί. Μέχρι το νέο έτος θα έχουν όλα ξεκαθαρίσει και επειδή εμπιστεύομαι απόλυτα τους δικαστές, πιστευω ότι θα κερδίσω τη νίκη".




















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ