ΑΡΗΣ

Θέμα ωρών για Ντίξον

Θέμα ωρών για Ντίξον
Ντίξον

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΚΑΕ Άρης βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Αμερικανού Χουάν Ντίξον

Η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης μέσα σε απόλυτη μυστικότητα φρόντισε τις τελευταίες ώρες να βρεθεί σε ανοιχτή γραμμή με τον Αμερικανό γκαρντ και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πέτυχε να συμφωνήσει μαζί του με συμβόλαιο μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
Το μόνο που απομένει να φανεί είναι πλέον το πότε ο Ντίξον που έχει θητεία στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ θα έρθει στην Θεσσαλονίκη για να τεθεί στην διάθεση του Φώτη Κατσικάρη.

Ο Ντίξον είναι γεννημένος στις 9 Οκτωβρίου 1978 στο Μέριλαντ της Βαλτιμόρης και έχει ύψος 1.91μ. ενώ το καλοκαίρι του 2002 έγινε ντραφτ από τους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς. Εκεί αγωνίστηκε ως το 2005, ακολούθως σε Πόρτλαντ (2005-2007), Τορόντο Ράπτορς (2007-2008), Ντιτρόιτ Πίστονς (2008) και πέρσι στους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς (2008-2009).

Πλέον βέβαια αυτό που απομένει να φανεί είναι με τον ερχομό του νέου Αμερικανού γκαρντ ποιον τελικά από τους Κουίντον Ντέι και Τζέρεμι Ρίτσαρτσον πρόκειται να αντικαταστήσει.

Το πιθανότερο είναι παρελθόν να αποτελέσει ο Ντέι δεδομένου ότι και ο Αργυρόπουλος βρίσκεται πολύ κοντά στο να επιστρέψει στην ενεργό δράση αλλά και ότι χθες αποκτήθηκε ο 22χρονος Παπανικολάου για μία ακόμη λύση στην περιφέρεια.

Εξάλλου από την περασμένη εβδομάδα εκτός του Κίκι Κλαρκ υπάρχει και ο Άαρον Μάιλς με την απάντηση ωστόσο να είναι πολύ πιθανόν να δοθεί από τον ίδιο τον Κατσικάρη το απόγευμα στις δηλώσεις του για την κλήρωση της Α΄ φάσης των ομίλων του Eurocup αλλά και για το αυριανό τοπικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα στον Άρη συνεχίζουν να αναμένουν την αποδέσμευση του Τζερεμάια Μάσεϊ από την Ρεάλ Μαδρίτης ενώ είναι πολύ πιθανό άμεσα να υπάρξει απόκτηση ενός ακόμα Αμερικανού χωρίς αυτό να είναι τουλάχιστον την στιγμή αυτή 100% σίγουρο.

Τέλος στα αγωνιστικά και όσον αφορά το αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ η προετοιμασία πρόκειται να ολοκληρωθεί το απόγευμα με μία τελευταία προπόνηση στο "Αλεξάνδρειο" και τον Κατσικάρη να μην υπολογίζει στους τραυματίες Αργυρόπουλο και Ντικούδη.

Κατσικάρης: " Με ενδιαφέρει ο Ντίξον"
Πριν από την έναρξη της απογευματινής και τελευταίας προπόνησης του Άρη στα πλαίσια της προετοιμασίας του για το αυριανό τοπικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο PAOK Sports Arena (31/10, 21:00) ενώ τοποθετήθηκε και για τον Χουάν Ντίξον.

" Θα πρέπει να γίνει μία ομαδική δουλειά και πως θα περιορίσουμε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ μέσα στην ρακέτα και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Από εκεί και πέρα ξέρουμε ότι η άυνα θα αποφασίσει για το τελικό αποτέλεσμα αν και η επίθεση είναι σε καλό κομμάτι".

"Τα παιδιά έχουν καταλάβει το τι ζητάω με καθέναν να έχει βρει τον ρόλο του. όποτε θα έχουμε την ευκαιρία να τρέξουμε και να μην κάνουμε τα λάθη που κάνεμ στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό και μας στοίχισαν

", ήταν το σχόλιό του για το αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Για την κλήρωση του Eurocup δήλωσε: " Είναι μία διορθώσανωη πολύ δύσκολη. Είμαστε σε έναν όμιλο όπου πιστεύω αν είμαστε σοβαροί συνεπείς μπορούμε να τρερματίσουμε αι πρώτοι. Το σύστημα όως άλλεξε και θα γίνει Φ4. Θα πάμε βήμα βήμα και βέβαια έχουμε φιλογοδφξίες. Στην φάση των γκροπυο έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε την πρόκριση όπως μας ενδιαφέρει".

Για την ετοιμότητα της ομάδας του εν όψει των δύο παιχνιδιών ανά εβδομάδα που πλησιάζουν είπε: " Για αυτό το κομμάτι δουλεύουμε και να είναι παντός καιρού και να παίζει δύο παιχνίδια με την ίδια ένταση και αποτελεσματικότητα".

Όσο για το ενδιαφέρον για τον Χουάν Ντίξον δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυολό του και τόνισε: " Κάτι συγκεκριμένο ίχι. Είναι ένας από τους παίκτες που με ενδιαφέρει πάρα πολύ και θα μας δυνάμωνε πάρα πολύ. Έχουμε συζητήσει με τον πρόεδρο και θα κάηνουμε ότι γίνεται για να αλλάξουμε την εικόνα προς το καλύτερο".

Μάιλς: " Πρέπει να δείξουμε καρδιά"

Η σκληρή προσπάθεια και η καρδιά που πρέπει να δείξουν οι παίκτες του Άρη, θα είναι τα "κλειδιά" για την επικράτηση στην αναμέτρηση του Σαββάτου κατά του ΠΑΟΚ σύμφωνα με τον Άαρον Μάιλς.

" Είμαι ενθουσιασμένος και μόνο που θα ξαναμπώ στο γήπεδο για να παίξω. Έχει περάσει μία εβδομάδα από τον προηγούμενο αγώνα μας και ανυπομονώ να παίξω. Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη ιστορία στις αναμετρήσεις του Άρη με τον ΠΑΟΚ, αλλά εμείς δεν το σκεφτόμαστε αυτό. Επικεντρωνόμαστε στην ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε και στο πώς θα αυξήσουμε τις πιθανότητές μας για νίκη".

"Γνωρίζουμε τι σημαίνουν αυτά τα παιχνίδια για τους φιλάθλους. Θέλουμε να κερδίσουμε για να τους κάνουμε να χαρούν, αλλά έτσι κι αλλιώς ο στόχος μας σ’ αυτόν τον αγώνα είναι να κατακτήσουμε τη νίκη και να δείξουμε ότι γινόμαστε καλύτερη ομάδα

".

Ο νεοφερμένος πόιντ γκαρντ, που είχε σημειώσει 27 πόντους στο ματς της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό, ξεκαθάρισε ότι το σκοράρισμα δεν έχει καμία σημασία για τον ίδιο: " Μπορεί να είναι κάποιος άλλος ο πρώτος σκόρερ αυτή τη φορά, μπορεί εγώ. Δεν έχει σημασία, δεν παίζω για τα στατιστικά μου. Έχουμε πολλές επιλογές στην επίθεση. Ο Κίκι Κλαρκ είναι τρομερός σκόρερ, ο Τζέρεμι Ρίτσαρντσον μπορεί να βοηθήσει στο σκοράρισμα, ο Κουίντον Ντέι... Το σημαντικό είναι να κερδίσει ο Άρης. Κανείς δεν μπαίνει στο παρκέ σκεπτόμενος ότι πρέπει να βάλει 30 πόντους για να πάρει τη νίκη η ομάδα. Όλοι μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε την ομάδα να φτάσει στον στόχο της".

Σε ό,τι αφορά την προσαρμογή του, ο Μάιλς είπε: " Βρίσκομαι εδώ για περίπου 10 μέρες και αρχίζω να μαθαίνω καλύτερα το παιχνίδι των συμπαικτών μου -και εκείνοι το δικό μου. Προσπαθούμε να συνδυαστούμε και να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα. Ελπίζω ότι θα παρουσιαστούμε βελτιωμένοι αύριο".

Τέλος, ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ μίλησε για τα στοιχεία που θα κρίνουν τον νικητή: " Πρέπει να δείξουμε προσπάθεια, σκληρή δουλειά και καρδιά. Όσο ταλέντο κι αν έχεις, αν ο αντίπαλος προσπαθήσει περισσότερο από εσένα, θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες για τη νίκη. Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στο ταλέντο και την καρδιά, θα διάλεγα το δεύτερο. Από εκεί και πέρα, το τεχνικό επιτελείο έχει μελετήσει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ, έκαναν τη δουλειά τους και πλέον απομένει να κάνουμε και εμείς τη δική μας. Να ακολουθήσουμε τα πλάνα που έχουν καταστρώσει, να προσπαθήσουμε σκληρά και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε".

Δαμιανίδης: " Στόχος το Final Four"
Αφού έγιναν γνωστοί οι αντίπαλοι του Άρη στον τρίτο όμιλο της Α’ φάσης του Eurocup (Ζαντάρ, Σιαουλιάι, Χαποέλ), ο Γιάννης Δαμιανίδης έθεσε ως στόχο την πρόκριση στο Final Four της διοργάνωσης.

" Αυτό που θα πρέπει να ξέρετε όλοι είναι ότι και οι τρεις αντίπαλοί μας παίζουν σε γεμάτο γήπεδο και είναι πάρα πολύ επικίνδυνοι. Σίγουρα γλιτώσαμε κάποιες ομάδες που δεν θέλαμε να αντιμετωπίσουμε. Ο Άρης με τον νέο προπονητή, τον καινούριο παίκτη και με τον κόσμο του, πρέπει να αγωνιστούν όλοι για την ομάδα. Έχουμε μάθει να χτυπάμε την κορυφή και θέλουμε να πάμε ως το Final Four", δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ στον "Άρης FM".

" Οι περισσότερες ομάδες με έκπληξη μας δέχθηκαν εδώ γιατί μας περίμεναν στην Ευρωλίγκα και επίσης είδα την τεράστια εκτίμηση της Ευρωλίγκας όπως την εισέπραξα από τους Μπερτομέου και Ρήγα. Ήταν πολύ στενοχωρημένοι από τον αποκλεισμό μας από τους ομίλους της Ευρωλίγκας γιατί μας ήθελαν. Θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φέρουμε την ομάδα στην Ευρωλίγκα".

Όσο για τις κινήσεις που έχουν γίνει μετά τον αποκλεισμό από το Μαρούσι, τόνισε: " Μετά το στραπάτσο του αποκλεισμού μας από την Ευρωλίγκα φέραμε τους Κατσικάρη και Μάιλς. Να ξέρουν όλοι ότι η ομάδα θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να φθάσει στο στόχο της".

"Οι μεγάλες ομάδες έχουν γεμάτα γήπεδα. Ο κόσμος του Άρη αντέδρασε όπως φάνηκε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Μετά την ανεξήγητη εμφάνιση στο δεύτερο παιχνίδι με το Μαρούσι, ο κόσμος βλέπει το πόσο σοβαρά κινείται η ομάδα

".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην περίπτωση απόκτησης του Τζερεμάια Μάσεϊ: " Ανήκει στην Ρεάλ Μαδρίτης και δεν είναι στο χέρι μας να τον φέρουμε γιατί έχει 2,5 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση. Είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε από τη Ρεάλ να λύσει τη συνεργασία μαζί του. Ο παίκτης θέλει να έρθει στον Άρη αλλά δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα καθορίσουμε το μέλλον του".

Για την διαφαινόμενη απόκτηση του Χουάν Ντίξον δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, ενώ τέλος αναφέρθηκε στην άρνηση του ΕΣΑΚΕ να πάρει ο Άρης εισιτήρια για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: " Είναι στο χέρι όλων ν’ αλλάξουν αυτήν την κατάσταση. Ο Άρης έχει ένα σύνδεσμο που εκφράζει το 90% του οπαδικού κινήματος. Έχει έναν τεράστιο σύνδεσμο και είμαστε σε συνεννόηση με όλους. Δυστυχώς είναι κάτι που δεν ισχύει για τις άλλες ομάδες".

Δηλώσεις των αντιπάλων στο Eurocup
Μετά την κλήρωση της κανονικής περιόδου του Γιούροκαπ, στη Βαρκελόνη, οι εκπρόσωποι δύο εκ των προσεχών αντιπάλων του Άρη στον Γ’ όμιλο της διοργάνωσης έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις στο arisbc.gr:

Γκίντι Ντόντι (γενικός διευθυντής της Χάποελ Ιερουσαλήμ): " Δεν είμαι τόσο χαρούμενος που θα παίξουμε με τον Άρη, επειδή πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα, που παλιότερα την είχαμε δει να φτάνει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Όλοι μας, όμως, λατρεύουμε τους φιλάθλους του Άρη, γι’ αυτό και περιμένουμε να έρθουμε στην Ελλάδα για να παίξουμε στην καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν. Ο Άρης είναι φαβορί για να προκριθεί στην επόμενη φάση, αλλά και γενικότερα για να διακριθεί στη διοργάνωση".

Ντίνο Πέροβιτς (πρόεδρος Ζαντάρ): " Ήταν μια ενδιαφέρουσα κλήρωση... Θα μας περιμένουν δύσκολοι αγώνες απέναντι στις ομάδες που θα βρούμε απέναντί μας. Ο Άρης είναι πολύ δυνατή ομάδα και πιστεύω ότι αυτό θα φανεί στον όμιλό μας και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης".

Μπάρλος: " Eνωμένοι σαν ατσάλι"
Μία μέρα πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία (Σάββατο, 21:00) ο Τζέρεμι Ρίτσαρντσον τόνισε ότι είναι έτοιμος να προσφέρει αυτά που μπορεί.

" Ήρθε η ώρα να παίξω όπως μπορώ. Είμαι καιρό στην ομάδα και νιώθω έτοιμος", είπε αρχικά στα "Αθλητικά Νέα 98.7".

Στη συνέχεια μίλησε για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: " Είναι ένα φοβερό παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν μεγάλη αντιπαλότητα. Θέλουμε τη νίκη για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας, αλλά και για να αρχίσουμε να παίρνουμε τις νίκες".

"Ο προπονητής μας είπε ότι για να κερδίσουμε πρέπει να σβήσουμε το περιβάλλον, που θα έχει δημιουργηθεί γύρω μας στις εξέδρες και να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε όσα θα συμβούν εντός των γραμμών του παρκέ

".

Από την πλευρά του ο Νίκος Μπάρλος μιλώντας στον "Άρης FM 92.8", τόνισε: " Πρέπει να είμαστε ενωμένοι σαν ''ατσάλι'' και συγκεντρωμένοι, για να πάρουμε τη νίκη και να δώσουμε χαρά στον απίστευτο κόσμο μας. Είμαστε στενοχωρημένοι που δεν μπορεί ο κόσμος να δώσει το "παρών" στην Πυλαία, αλλά και σίγουροι ότι η ψυχή του θα είναι μαζί μας".

Tέλος, ο Πατρινός φόργουορντ αναφέρθηκε στην κλήρωση του Κυπέλλου: " Ο αποκλεισμός από το Μαρούσι στην Ευρωλίγκα και ο τρόπος που παίξαμε, μας πείραξε πολύ. Η ομάδα, όμως, πλέον βαδίζει σε καλύτερα μονοπάτια, με αλλαγμένη νοοτροπία μέσα στο γήπεδο και τη φιλοσοφία που θέλει να μας περάσει ο κόουτς Κατσικάρης, που έκανε ''format'' στο παρελθόν".

"Αυτό φάνηκε στο ματς με τον Ολυμπιακό, όπου δεν αρκεστήκαμε στην καλή μας απόδοση, αφού μόνο η νίκη μετράει. Το Κύπελλο είναι ένας στόχος μας και είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτόν. Χαίρομαι που θα αντιμετωπίσουμε το Μαρούσι και θέλω όσο τίποτα να το κερδίσουμε. Όσον αφορά την Ευρώπη, θα βλέπουμε τα παιχνίδια ένα προς ένα και στην άκρη του μυαλού μας θα έχουμε πάντα το τρόπαιο στο Τορίνο

".

Τιμητική πρόσκληση για τον Σπύρο Μούρτο

Σε τιμητική εκδήλωση, στην οποία θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Κάρολος Παπούλιας, προσκλήθηκε ο Σπύρος Μούρτος, ως μέλος της Εθνικής ομάδας νέων ανδρών, που το περασμένο καλοκαίρι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στη Ρόδο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 στο ξενοδοχείο "Divani Caravel", στην Αθήνα, όπου οι αθλητές της Εθνικής νέων ανδρών θα βραβευθούν από τη Eurobank, αποκλειστικό χορηγό όλων των Εθνικών ομάδων μπάσκετ, παρουσία του κ. Παπούλια.

Εκτός από τον νεαρό άσο του Άρη, στην τελετή προσκλήθηκαν επίσης οι συμπαίκτες του στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών Μπόγρης (Παναθηναϊκός), Τσακαλέρης (Πανελλήνιος), Παπανικολάου, Σλούκας (Ολυμπιακός), Μάντζαρης (Περιστέρι), Παππάς (Κολοσσός), Σακελλαρίου (Τρίκαλα 2000), Γιαννόπουλος, Γιάνκοβιτς (Πανιώνιος) και Κασελάκης (Ηλυσιακός).






































































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ