ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Την Τρίτη ξεκινάει η δουλειά

Την Τρίτη ξεκινάει η δουλειά
Νίκολας

Το ρεπό τους απολαμβάνουν τη Δευτέρα οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Ενθουσιασμένοι οι Νίκολας-Πέκοβιτς

Για την αναμέτρηση του επόμενου Σαββάτου (17:00) ο συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης, τόνισε: " Κρατάμε τη σοβαρότητα, το πάθος και τη συγκέντρωση που δείξαμε στην αναμέτρηση με το Μαρούσι για την επόμενη αναμέτρηση και γενικότερα για τη συνέχεια της προσπάθειάς μας", είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

" Ήταν θετικό ότι είχαμε διάρκεια και δείχναμε σημάδια βελτίωσης όσο περνούσε ο χρόνος στον αγώνα. Θέλουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και να γινόμαστε καλύτεροι μέσα από τη δουλειά που θα κάνουμε καθημερινά".

Νίκολας: " Εκπληκτικό μπάσκετ"
Εντυπωσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ο Ντρου Νίκολας, που στο πρώτο του παιχνίδι με την "πράσινη" φανέλα ευχαριστήθηκε μπάσκετ.

" Το διασκέδασα πραγματικά. Για μένα είναι πραγματική απόλαυση όταν γίνεται μια τέτοια ομαδική προσπάθεια στο γήπεδο. Όλοι δουλεύουν σκληρά, συνεισφέρουν και δίνουν το 110%. Είναι ένας εκπληκτικός τρόπος για να παίζεις μπάσκετ. Κάναμε ότι ακριβώς έπρεπε ειδικά στην άμυνα, καθώς τους περιορίσαμε στους 54 πόντους. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια γιατί δεν είμαστε ακόμη εκεί που θέλουμε και μπορούμε να φτάσουμε όσο κι αν κάποια πράγματα λειτούργησαν από τον πρώτο αγώνα", είπε αρχικά ο Αμερικάνος στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

" Είμαστε ακόμη στη διαδικασία να μαθαίνουμε που ακριβώς πρέπει να βρίσκεται ο κάθε παίκτης, να είμαστε εκεί που πρέπει στη σωστή στιγμή και να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις για την κάθε πάσα. Είναι ακόμα Οκτώβριος και έχουμε χρόνο αλλά αν συνεχίσουμε στο δρόμο που βαδίζουμε θα είμαστε εντάξει".

Πέκοβιτς: " Κρατάμε την άμυνα"
Όπως και ο Νίκολας έτσι και ο Πέκοβιτς τόνισε ότι αισθάνθηκε μεγάλη ικανοποίηση από τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε ο Παναθηναϊκός: " Το ευχαριστήθηκα pάρα πολύ γιατί έπαιξα με μεγάλους παίκτες και νικήσαμε με μεγάλη διαφορά. Χάρηκα το παιχνίδι και ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε έτσι".

Αναφερόμενος στο κίνητρο που είχαν οι παίκτες λόγω της περυσινής ήττας από το Μαρούσι, ο Μαυροβούνιος τόνισε: " Μπορεί να μην υπήρχε κόσμος, κάτι που σίγουρα έκανε τα πράγματα δυσκολότερα, αλλά από την άλλη ο Παναθηναϊκός είχε χάσει στο ΟΑΚΑ από το Μαρούσι την περασμένη χρονιά, οπότε αυτό ήταν ένα έξτρα κίνητρο για όλους μας μπαίνοντας στο γήπεδο. Μας το είχαν πει κι εμάς που δεν παίζαμε πέρυσι στην ομάδα. Συν το ότι φυσικά στην προετοιμασία είδαμε και πολλά φετινά παιχνίδια των αντιπάλων μας κι έτσι είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε, προετοιμαστήκαμε καλά και πιστεύω ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι".

Όσο για την άμυνα που αποτελεί το Α και το Ω για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο ψηλός είπε: " Από τον πρώτο αγώνα κρατάμε την άμυνα. Όταν είναι καλή, η επίθεση ακολουθεί αφού μπορείς να βγάλεις αιφνιδιασμούς, να εκδηλώνεις επιθέσεις με καλές προϋποθέσεις και νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε γιατί αυτή είναι που θα κάνει τα πράγματα ευκολότερα για μας από το επόμενο κιόλας παιχνίδι. Τελειώσαμε με το Μαρούσι και κοιτάμε τον επόμενο αντίπαλο".

Αφιέρωμα από την Ευρωλίγκα
Μεγάλο αφιέρωμα στον Παναθηναϊκό φιλοξενείται από τη Δευτέρα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας με αφορμή την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η διοργανώτρια αρχή εκτός από την εκτενή αναφορά στους παίκτες της ομάδας, παλαιούς και νέους πλέκει το εγκώμιο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και χαρακτηρίζει τους "πράσινους" έμπειρους, ταλαντούχους και νικητές.

Εκτός του αφιερώματος φιλοξενείται και αναλυτική συνέντευξη του Σέρβου κόουτς:

Πείτε μας για το ρόστερ της ομάδας σας, τι αλλαγές κάνατε και τι περιμένετε να βελτιώσετε μέσω αυτών;

" Όπως κάθε χρόνο αλλάξαμε κάποιους αθλητές. Φέτους έχουμε έξι καινούριους και οι δύο από αυτούς έχουν αγωνιστεί σε μας τις προηγούμενες χρονιές. Ο πρώτος είναι ο Σάκοτα και ο δεύτερος ο Φώτσης, άρα ξέρουν τα πάντα για τη φιλοσοφία μας, τη νοοτροπία νικητή και τι σημαίνει να παίζεις για τον Παναθηναϊκό. Έχουμε και ένα νέο παιδί από τον ΠΑΟΚ, τον Βεργίνη, ο οποίος πιστεύουμε ότι κάποια μέρα θα είναι πολύ σημαντικός για τον Παναθηναϊκό. Στη θέση του σούτινγκ γκαρντ υπάρχει ο Νίκολας που έχει ευρωπαϊκή εμπειρία από τις Μπένετον και Έφες Πίλσεν. Πρέπει να πω ότι πολύ ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε μαζί. Είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος, του αρέσει το μπάσκετ και θέλει να μάθει περισσότερα για τον τρόπο που αγωνιζόμαστε και τον ρόλο που θα έχει. Τέλος, έχουμε δύο παίκτες που αγωνίζονταν πέρυσι στην Παρτίζαν Βελιγραδίου. Ο πρώτος είναι ο Ντούσαν Κέτσμαν, που έχει μεγάλη εμπειρία, είναι ήρεμος και ξέρει πάντα τον ρόλο του. Ο άλλος είναι ο Νίκολα Πέκοβιτς που την περασμένη περίοδο ήταν η έκπληξη της Ευρωλίγκας. Ένας παίκτης που πιστεύουμε ότι θα βελτιωθεί πολύ και θα μπορέσει να γίνει ένας από τους καλύτερους σέντερ στην Ευρωλίγκα. Είμαι ικανοποιημένος με όλους τους παίκτες μου και πλέον το μόνο πρόβλημα είναι να αποκτήσουμε συνοχή".

Τι αποκομίσατε σε σχέση με την ομάδα σας την περίοδο της προετοιμασίας; Τι σημάδια ψάχνετε τώρα για να βοηθηθείτε όταν ξεκινήσει η Ευρωλίγκα;

" Ξέρετε πως είναι. Αρχίζεις να δουλεύεις και όλα δείχνουν ότι είναι τέλεια. Μετά αρχίζεις κάποια φιλικά παιχνίδια και καταλαβαίνεις ότι πρέπει να δουλέψεις περισσότερο. Τα φιλικά υπάρχουν γι' αυτόν τον λόγο. Τώρα παίζουμε στο 40 με 50% των δυνατοτήτων μας. Έχουμε ακόμα μέχρι το πρώτο μας επίσημο παιχνίδι στην Ευρώπη πολλές προπονήσεις ώστε να είμαστε έτοιμοι".

Τώρα που και οι υπόλοιπες ομάδες έχουν ολοκληρώσει τα ρόστερ τους, πως σας φαίνεται η φετινή Ευρωλίγκα;

" Πιστεύω ότι κάθε χρόνο είναι μία δυνατή διοργάνωση με πολλές ομάδες που θέλουν να φτάσουν ως το Final Four. Από τις 24 ομάδες υπάρχουν τουλάχιστον 16 που έχουν αυτόν τον στόχο".

Ποιοι είναι οι στόχοι σας φέτος;

"Οι ίδιοι με κάθε άλλη χρονιά. Πρώτα απ' όλα να παίξουμε καλό μπάσκετ και να φέρουμε πολλούς οπαδούς στο γυμναστήριο γιατί την περασμένη περίοδο ήμασταν πρώτοι στην Ευρωλίγκα σε αυτόν τον τομέα".

Τα εγκαίνια του νέου PAO Shop
Το "παρών" στα εγκαίνια του νέου PAO Shop στη Νέα Ερυθρέα έδωσε η πλειοψηφία των αθλητών του Παναθηναϊκού.

Απόντες ήταν οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς (βρίσκεται στο Βελιγράδι), Δημήτρης Διαμαντίδης (βρίσκεται στην Καστοριά), Βασίλης Σπανούλης (λόγω του τραυματισμού του στο πέλμα) και Στράτος Περπέρογλου.

Εκεί βρέθηκαν και οι μεγαλομέτοχοι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος αλλά και ο γιος του πρώτου, Δημήτρης, που παρέλαβε μία μπλούζα από οπαδούς του "τριφυλλιού".

Αφού έκοψε την κορδέλα υπό τους ήχους του ύμνου της ομάδας, ο Παύλος Γιαννακόπουλος τόνισε: " Είναι ένα μαγαζί για όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού και ελπίζω να έχει και σε αυτό το επίπεδο επιτυχία η ομάδα".

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ομάδας Φραγκίσκος Αλβέρτης, είπε: " Ο Παναθηναϊκός επεκτείνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη. Τέτοιες εκδηλώσεις δείχνουν πόσο μεγάλος είναι ο σύλλογος. Τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει κάνει τεράστια άλματα στο μάρκετινγκ. Εύχομαι καλές δουλειές και μακάρι να ανοίξουν κι άλλα τέτοια μαγαζιά".

Τέλος, ο Ντρου Νίκολας, παραδέχθηκε: " Τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Παναθηναϊκός. Και αυτό δεν χρειαζόταν να δω αυτό το μαγαζί για να το καταλάβω. Απλά δείχνει πόσο μεγάλο όγκο φιλάθλων έχει η ομάδα μας".

Διαγωνισμός για 20 εισιτήρια διαρκείας μπάσκετ
Tο SPORT 24 σε συνεργασία με την Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός διοργανώνει διαγωνισμό με έπαθλο 20 Εισιτήρια Διαρκείας περιόδου 2008-2009 για τους εντός έδρας αγώνες μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Κάντε κλικ εδώ , απαντήστε σωστά στις 3 ερωτήσεις και λάβετε μέρος στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου. Πάρτε μέρος τώρα .






















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ