ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το +14, ο "Τεό" και το 4αρι

Το +14, ο "Τεό" και το 4αρι
Παπαλουκάς

Με κάβα και ασφάλεια το +14 ο Ολυμπιακός θέλει την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου έναντι του Άρη

Το +14 είναι μια πολύ καλή διαφορά. Για την ακρίβεια, είναι μια διαφορά που δίνει στον Ολυμπιακό το χαρακτήρα του φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, έναντι του Άρη, που με νέο προπονητή τον Ντέιβιντ Μπλατ θα προσπαθήσει για μια μεγάλη ανατροπή μέσα στο Αλεξάνδρειο. Ο Ολυμπιακός, βέβαια, δεν πήγε στη Θεσσαλονίκη για να κρατήσει τη διαφορά, αλλά για να κερδίσει. Αυτός είναι ο στόχος των ερυθρολεύκων, να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να μην χρειαστεί να κοιτάζουν τη διακύμανση του σκορ.
Το θετικό για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη είναι η συνεχόμενη και ευδιάκριτη από όλους βελτίωση που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα. Από το παιχνίδι με την Εφές Πίλσεν και μετά ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει την απόδοση του σε σημαντικό βαθμό, για πρώτη φορά διαφαίνονται ρόλοι και φιλοσοφία πάνω στο παρκέ και με βάση το πλάνο του «δράκου» σε αυτό το διάστημα του Ιανουαρίου και έπειτα, η ομάδα πρέπει να φορμαριστεί για τα καλά.

Ο τελικός στις 20 Φεβρουαρίου με –πιθανότατα, εκτός και αν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα- Παναθηναϊκό, μοιάζει με τον πρώτο σταμπαρισμένο σταθμό του Ολυμπιακού για αυτή τη φετινή περίοδο. Άλλωστε, αν ανατρέξουμε σε παλαιότερες δηλώσεις του Γιαννάκη, θα δούμε πολλές φορές τον Έλληνα προπονητή να αναφέρεται σε «παιχνίδια που κρίνουν τίτλους» και πιο συγκεκριμένα στον τελικό Κυπέλλου που χρονικά είναι το πρώτο τρόπαιο που διακυβεύεται.

Γιαννάκης: "Μας ενδιαφέρει η νίκη και όχι η διαφορά"

Μιλώντας για τον ημιτελικό, ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε: " Η παρουσία του νέου προπονητή στον πάγκο του Άρη, δημιουργεί νέα δεδομένα στο παιχνίδι. Σίγουρα ο κύριος Μπλατ δεν προλαβαίνει να αλλάξει πολλά πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας του αφού βρίσκεται μόλις λίγες μέρες εκεί, αλλά η παρουσία δημιουργεί έξτρα κίνητρο στους παίκτες. Για μας δεν αλλάζει κάτι. Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε τη σοβαρότητα που απαιτεί το παιχνίδι και παίζοντας το δικό μας παιχνίδι να φτάσουμε στο στόχο μας. Δε μας ενδιαφέρει η διαφορά αλλά η νίκη και θα πρέπει να κοπιάσουμε για να την κατακτήσουμε".

Χαλπερίν: "Όπως στο πρωτάθλημα"

Δηλώσεις έκανε και ο Γιοτάμ Χαλπερίν: " Δεν υπάρχει η διαφορά των 14 πόντων στο μυαλό μας. Εμείς πάμε στη Θεσσαλονίκη για να κερδίσουμε όπως είχαμε κάνει και στο πρωτάθλημα. Το κύπελλο είναι ένας από τους τρεις στόχους μας και η πρόκριση στον τελικό μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σ’ αυτό. Ο Άρης έχει παίκτες με προσωπικότητα, παίκτες που ξέρουν να παίζουν μεγάλα παιχνίδια κι επίσης θα θέλουν όλοι να αφήσουν καλή εντύπωση στο νέο προπονητή. Όλα αυτά, συν την παρουσία του κόσμου κάνει το παιχνίδι εξαιρετικά δύσκολο. Θα πρέπει να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο για να επιστρέψουμε νικητές".

Επιστρέφει ο Παπαλουκάς

Εδώ και ένα μήνα έχει μείνει εκτός δράσης αν και στην αρχή, το διάστημα απουσίας του αναμενόταν μικρότερο. Ωστόσο, οι εύκολοι στη θεωρία και χωρίς ιδιαίτερο άγχος που είχε ο Ολυμπιακός τις τελευταίες εβδομάδες, έδωσαν στον Θοδωρή Παπαλουκά το δικαίωμα να ξεκουράσει ακόμη περισσότερο το πόδι του, για να διαφυλάξει όσο μπορεί τη σωματική του κατάσταση για το επόμενο και πιο κρίσιμο διάστημα της σεζόν.

Πλέον, όμως, ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει ξεπεράσει το πρόβλημά του και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Άρη. Το αν θα παίξει είναι θέμα του Γιαννάκη και μόνο. Στην ουσία, με τον Σκούνι Πεν ο Ολυμπιακός έχει βρει μια σημαντικότατη και πολύ αξιόλογη επιπλέον λύση στη θέση του πλέι μέικερ, παράλληλα με τον εξαιρετικό και ενίοτε «μαγικό» Μίλος Τεόντοσιτς. Οπότε, πλέον ο χρόνος μοιράζεται πιο εύκολα.

Το "τεσσάρι" κάνει τη διαφορά

Δεν είναι ακριβώς της παρούσης, αλλά καλό είναι να το σημειώσουμε. Ο νέος τραυματισμός του Κώστα Τσαρτσαρή έπληξε ιδιαίτερα τον Παναθηναϊκό στη θέση «4», στην οποία φέτος δεν έχει την ίδια δυναμική με τα προηγούμενα χρόνια, αφού και ο Αντώνης Φώτσης δεν πραγματοποιεί και την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Σε αυτήν ακριβώς τη θέση ο Ολυμπιακός υπερτερεί πολύ έναντι του Παναθηναϊκού, ενώ παλιά είχε μεγάλο πρόβλημα. Όμως, φέτος με τον Λίνας Κλέιζα, τον Γιάννη Μπουρούση, τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη και περιστασιακά τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, ο Γιαννάκης έχει τεσσάρι για κάθε λύση και για όλα τα γούστα. Θυμηθείτε ότι θα είναι μια θέση κλειδί για τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό, γι’ αυτό και στο πράσινο στρατόπεδο ψάχνουν όπως, όπως για παίκτη.




















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ