EUROLEAGUE

Το αφεντικό της ELPA εξήγησε γιατί δεν βλέπει πιθανές τις ανταλλαγές στην EuroLeague

Το αφεντικό της ELPA εξήγησε γιατί δεν βλέπει πιθανές τις ανταλλαγές στην EuroLeague
EUROLEAGUE BASKETBALL

Μπορούν να υπάρξουν trades στην EuroLeague όπως γίνονται στο NBA; Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Παικτών της EuroLeague (ELPA), Μπόστιαν Νάχμπαρ, εξήγησε γιατί δεν βλέπει πιθανό το σενάριο υλοποίησης των ανταλλαγών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Παικτών της EuroLeague (ELPA), Μπόστιαν Νάχμπαρ, ανέδειξε τα νομικά κωλύματα που καθιστούν σχεδόν αδύνατες τις ανταλλαγές παικτών ανάμεσα στην ομάδες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, τουλάχιστον με την έννοια που ξέρουμε ότι γίνονται τα trades στο NBA.

"Η ιδέα για τα trades στην EuroLeague έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής τελευταία. Ενώ δεν υπάρχει κανένα σημαντικό πλεονέκτημα, ώστε η Ένωση Παικτών της EuroLeague να συμφωνήσει στις ανταλλαγές, θα πρέπει να τονιστεί ότι εάν δημιουργηθεί (θεωρητικά) ένας τέτοιος μηναχινσμός, αυτό θα επιφέρει μερικά αναπόφευκτα νομικά ερωτήματα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η σχεδόν αδύνατη 'μεταφορά' των συμβολαίων των παικτών από χώρα σε χώρα και από εγχώριο πρωτάθλημα σε εγχώριο πρωτάθλημα, αποτρέπει εξαρχής της επιλογή ύπαρξης ενός τέτοιου συστήματος. Τα συμβόλαια παικτών πιθανότατα θα έπρεπε πρώτα να λυθούν και μετά να (επανα)υπογραφούν με μια νέα ομάδα, υπό τους ίδιους όρους.

Αυτό ουσιαστικά αφαιρεί την επιλογή της αλλαγής ομάδας ως trade, όπως τα ξέρουμε στο NBA. Αλλά, αν μιλάμε για τερματισμό των συμβολαίων παικτών και στη συνέχεια υπογραφή ενός συμβολαίου με τη νέα ομάδα - στην πραγματικότητα το βλέπουμε (να συμβαίνει) ήδη, κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου της EuroLeague", ανέφερε ενδεικτικά σε ανάρτησή του στο Twitter ο βετεράνος Σλοβένος φόργουροντ με την μακρά καριέρα σε Ευρώπη και NBA.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ