ΑΡΗΣ

Το αίμα βάφτηκε κίτρινο!

Το αίμα βάφτηκε κίτρινο!
Καστλ

Ο Τερέλ Καστλ ανοίγει την... κίτρινη καρδιά του στο SPORT 24 και μιλάει για "παιδικές ασθένειες"

Όταν ο αρχηγός του Αρη τραβά τη φανέλα με τα δάκτυλα του δεξιού χεριού του δείχνοντας το σημείο όπου κρύβεται η καρδιά του, οι οπαδοί παραληρούν και το ξέρει! « Ναι, το έχω καταλάβει ότι τους αρέσει και η δουλειά μου είναι να τους δίνω ευχαρίστηση! Συνήθως μου βγαίνει στους μεγάλους αγώνες, οι οποίοι με κάνουν να σεληνιάζομαι. Και εκείνη τη στιγμή, όταν παραμερίζω τη φανέλα μου, τους δείχνω κάτι που αισθάνομαι για αυτούς και την ομάδα. Είναι η ανταπόδοση για όσα μου πρόσφερε ο Αρης δείχνοντάς μου εμπιστοσύνη μολονότι πριν αγωνιζόμουν στην άσημη Ολντενμπουργκ!», εξήγησε ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ, ο οποίος θυμήθηκε πότε για πρώτη φορά έκανε την κίνηση με τη φανέλα του.

« Το έκανα στα περυσινά πλέι οφ. Συγκεκριμένα στη σειρά των αγώνων με το Μαρούσι για την τρίτη θέση που οδηγούσε στην Ευρωλίγκα. Τότε μου βγήκε για πρώτη φορά και το συνέχισα», εκμυστηρεύτηκε ο Καστλ, ο οποίος αισθάνθηκε μεγάλη υπερηφάνεια όταν του μεταφέραμε το σχόλιο μιας παρέας Αρειανών (« Ακόμη και αν ανοίξουν τα ράμματα από την εγχείριση σκωληκοειδίτιδας, το αίμα του δεν θα φαίνεται γιατί είναι… κίτρινο όπως και η φανέλα»!).

« Είπαν αυτό το πράγμα για μένα; Ειλικρινά απίστευτο! Τους ευχαριστώ για όλα όσα κάνουν ή λένε για μένα και για την ομάδα. Στο ματς με την Μπενετόν η ατμόσφαιρα ήταν συγκλονιστική και το ότι οι Ιταλοί σκόραραν μόνο 60 πόντους, οφείλεται σε έναν βαθμό και στους οπαδούς μας», σχολίασε ο 35χρονος γκαρντ αποκαλύπτοντας ότι είχε βγάλει τα ράμματα πριν από μια εβδομάδα και ότι « οι φίλοι του Αρη δεν θα έπρεπε να ανησυχούν μήπως ανοίξει η πληγή. Και να άνοιγε όμως, θα συνέχισα να παίζω!»…

Τι έχει να αφηγηθεί για την προσωπική περιπέτειά του και μάλιστα σε κάπως… προχωρημένη ηλικία; « Τι να πω; Υποτίθεται ότι η σκωληκοειδίτιδα είναι παιδική ασθένεια, άντε το πολύ εφηβική. Εγώ όμως την πέρασα μεγάλος και αυτό μου συνέβη και με μια άλλη ασθένεια, η οποία εμφανίστηκε όταν ήμουν τριάντα! Ενιωσα πόνους, πήγα στον ιατρό και εκείνο μου συνέστησε να υποβληθώ αμέσως σε εγχείριση με την αιτιολογία ότι δεν έπρεπε να μείνει αθεράπευτο αυτό το πράγμα που είχα μέσα μου», μας είπε ο Αμερικανός, ο οποίος επέστρεψε δριμύτερος σημειώνοντας 22 πόντους και κατεβάζοντας 8 ριμπάουντ για να προσυπογράψει την έκτη ευρωπαϊκή νίκη της ομάδας του.

Για μια στιγμή όμως! Μήπως και η Ευρωλίγκα συνιστά… παιδική ασθένεια για τον αρχηγό του Αρη; Γιατί και η κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης ήλθε αργά στην καριέρα του, όπως η σκωληκοειδίτιδα! « Εχεις δίκιο. Σωστή παρατήρηση, αλλά καμιά φορά τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα περιμένει κανείς. Στην καριέρα ενός αθλητή παίζει ρόλο το ' timing', οι συγκυρίες και προφανώς ήταν γραφτό να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο στη δύση της καριέρας μου. Δεν στενοχωριέμαι όμως! Εχω άλλα 2-3 χρόνια ακόμα και εύχομαι να ολοκληρώσω την καριέρα μου στον Αρη», διατύπωσε την επιθυμία του μέσω του SPORT 24 αρχίζοντας να… αρθρώνει μια καινούργια, πιο άμεση και αφού ξεκαθάρισε ότι « η πρόκριση στο Top 16 δεν μας ικανοποιεί. Θέλουμε και άλλα. Να πλασαριστούμε στις δύο πρώτες θέσεις και να μπούμε στα πλέι οφ!».

Ποιο είναι το καινούργιο στοίχημα; « Τώρα θέλουμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό! Αυτός είναι ο νέος στόχος που βάζει η ομάδα. Θεωρώ ότι υπάρχει το σωστό ' momentum', ο Αρης έχει την κατάλληλη χημεία και μπορούμε να αμφισβητήσουμε τον πρωταθλητή φτάνοντας σε μια μεγάλη νίκη!», υποστήριξε ο Καστλ δείχνοντας να αδιαφορεί για τη διαφορά του πρώτου γύρου (ο Παναθηναϊκός είχε επιβληθεί με 82-69 στο ΟΑΚΑ). « Η διαφορά δεν με νοιάζει καθόλου, ούτε καν τη σκέφτομαι. Μόνο η νίκη. Αν τα καταφέρουμε, πιάνουμε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ υπάρχουν άλλοι δώδεκα αγώνες για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο!», συμπλήρωσε ο Αμερικανός, ο οποίος αναφέρθηκε και στη διαφαινόμενη απουσία του Μάικ Μπατίστ.

« Ο Μπατίστ είναι από τους πιο γρήγορους ψηλούς στην Ευρώπη και αυτό τον καθιστά τόσο ποιοτικό. Αν δεν αγωνιστεί, οι δικοί μας ψηλοί αποκτούν ένα πλεονέκτημα και θα προσπαθήσουμε με τη σειρά μας να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητα του Ουίλκινσον για να προκαλέσουμε προβλήματα στον Παναθηναϊκό. Βέβαια, ένας μεγάλος αγώνας κρίνεται από πολλές άλλες λεπτομέρειες. Κάνετε υπομονή μέχρι το απόγευμα της Κυριακής και όλοι θα ξέρουμε τι θα συμβεί», κατέληξε ο αρχηγός του Αρη ανυπομονώντας να έλθει το ντέρμπι κορυφής της Α1.














TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ