NBA

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Τζοντέι Πόρτερ για να αγωνιστεί στην Ελλάδα και στον Προμηθέα Πάτρας

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Τζοντέι Πόρτερ για να αγωνιστεί στην Ελλάδα και στον Προμηθέα Πάτρας
2024 AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Ο Τζοντέι Πόρτερ αιτήθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για να λάβει άδεια να αγωνιστεί στην Ελλάδα και στον Προμηθέα, ωστόσο είδε το αίτημα του να απορρίπτεται. Οι λεπτομέρειες της ποινής του και η διαμονή που προγραμμάτιζε στην Πάτρα.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Τζοντέι Πόρτερ, που επιθυμούσε να λάβει άδεια για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Προμηθέα Πάτρας, σύμφωνα με το Athletic.

Ο Αμερικανός φόργουορντ, που τιμωρήθηκε με δια βίου αποκλεισμό από το NBA, λόγω παράνομου στοιχηματισμού, αιτήθηκε εγγράφως μέσω του δικηγόρου του στον δικαστή Χολ να τού επιτρέψει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και στην Stoiximan Basket League, με τα χρώματα του Προμηθέα.

Στην έγγραφη σημείωσή του, ο Πόρτερ τόνιζε ότι το Αμερικανικό Δικαστήριο και το τμήμα των δικαστικών ποινών δεν εναντιώνονταν στο αίτημά του.

Ωστόσο, η κίνηση του Αμερικανού να τροποποιήσει τους όρους με τους οποίους αφέθηκε ελεύθερος και να πάρει πίσω το διαβατήριό του, απορρίφθηκε, όπως γνωστοποιήθηκε την Τρίτη (16/7).

Στις 10 Ιουλίου, ο Πόρτερ είχε ομολογήσει την ενοχή του σε υπόθεση που σχετίζεται με σκάνδαλο στοιχηματισμού, το οποίο συνδέεται και με την υπόθεση, που οδήγησε στον ισόβιο αποκλεισμό του από το NBA και σε περιπέτειες με τον νόμο.

Ο Αμερικανός αφέθηκε ελεύθερος από τις Αρχές, πληρώνοντας 250.000 δολάρια μετά από την ομολογία της ενοχής του, ενώ κατασχέθηκε και το διαβατήριό του. Στις18 Δεκεμβρίου, όμως, ο Πόρτερ αναμένεται να φυλακιστεί αντιμετωπίζοντας ποινή 41-51 μηνών.

Παρόλα αυτά, προχώρησε σε αίτημα για να τού επιτραπεί να ταξιδέψει στην Πάτρα, εκεί που θα ζούσε με περιοριστικούς όρους. Θα διέμενε σε εγκεκριμένη κατοικία μαζί με την σύζυγο, που, μάλιστα, είναι έγκυος. Όπως σημείωνε ο Πόρτερ στο επίσημο αίτημά του, θα υπήρχε πλήρης επίβλεψη από την μητέρα και την πεθερά του. Ο Προμηθέας, από την πλευρά του, θα του επέτρεπε να ταξιδεύει πίσω στη Νέα Υόρκη για τις δικαστικές του υποθέσεις.

"Η αιτούμενη τροποποίηση θα ήταν μια ευκαιρία για τον κ. Πόρτερ να έχει ένα εισόδημα, βάσει των ικανοτήτων του. Θα ήταν μια ευκαιρία για να ορθοποδήσει", αναφερόταν ενδεικτικά στο αίτημα της εκπροσώπησης του Πόρτερ.

Το αίτημα της πλευράς του αθλητή απορρίφθηκε και ο πρώην NBAer παρέμεινε στις ΗΠΑ, "πληρώνοντας" το αδίκημά του. Υπενθυμίζονται όσα ανέφερε η λίγκα για τον Πόρτερ και την υπόθεση του παράνομου στοιχηματισμού, στην οποία ενεπλάκη:

"Η έρευνα διαπίστωσε ότι πριν από τον αγώνα των Ράπτορς στις 20 Μαρτίου, ο Πόρτερ αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του σε ένα άτομο που γνώριζε ότι στοιχιματίζει στο NBA. Ένα άλλο άτομο με το οποίο ο Πόρτερ συνδέθηκε και ήξερε ότι ήταν επίσης παίκτης στοιχήματος, έβαλε στη συνέχεια ένα στοίχημα ύψους 80.000 δολαρίων για να κερδίσει 1.1 εκατομμύρια δολάρια, στοιχηματίζοντας ότι ο Πόρτερ θα είχε χαμηλότερη απόδοση στο παιχνίδι της 20ης Μαρτίου.

Επιπλέον, από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2024, ενώ ταξίδευε με τη θυγατρική ομάδα των Ράπτορς για αγώνες στην G-League, ο Πόρτερ στοιχημάτισε σε τουλάχιστον 13 παιχνίδια του NBA χρησιμοποιώντας τον διαδικτυακό λογαριασμό στοιχηματισμού ενός συνεργάτη του".

Ο Πόρτερ σε δύο σεζόν παρουσίας του στον μαγικό κόσμο του NBA μέτρησε 3.7 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ κατά μέσο όρο. Την περυσινή αγωνιστική περίοδο αρίθμησε 4.4 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ ανά 13.8 λεπτά κατά μέσο όρο σε 26 ματς.

TAGS NBA ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ