EUROLEAGUE

Το έκτο αστέρι του Παναθηναϊκού ήταν... ιδιαίτερο

Το έκτο αστέρι του Παναθηναϊκού ήταν... ιδιαίτερο

Έχουν περάσει τέσσερα και πλέον χρόνια από την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να μιλούν στην Euroleague TV για το τελευταίο "πράσινο" κατόρθωμα (VIDEO).

Από πολλούς έχει χαρακτηριστεί το πιο εύκολο Final Four από αυτά που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός. Η ουσία όμως είναι πως μέχρι να φτάσει σε αυτό της Βαρκελώνης, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να ξεπεράσει έναν σκόπελο που έμοιαζε απροσπέλαστος. Η Μπαρτσελόνα αντιμετώπιζε το "τριφύλλι" στα πλέι οφ της Euroleague το 2011, έχοντας τον τίτλο του φαβορί. Κάτι που πήγαζε αφενός από το γεγονός πως η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε το πλεονέκτημα έδρας, αφετέρου από το ότι ήταν η Πρωταθλήτρια Ευρώπης με αρκετές πιθανότητες για το repeat.

Οι "πράσινοι" χάλασαν τα σχέδια της Μπαρτσελόνα όμως, που αναγκάστηκε να δει το Final Four της πόλης της από... τον καναπέ. " Το 2011 ήταν μια πολύ καλή χρονιά γι εμάς. Δεν ξεκινήσαμε βέβαια ως φαβορί για να φτάσουμε στο Final Four. Τα παιχνίδια ήταν πολύ ενδιαφέροντα, με πολύ πάθος και ένταση", θυμάται ο Δημήτρης Διαμαντίδης για τις μονομαχίες με την ισπανική ομάδα που έμειναν στην ιστορία ως μια από τις πιο συγκλονιστικές σειρές αγώνων στην ιστορία της διοργάνωσης.

Από την πλευρά του, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε να θυμηθεί πως " ο κόσμος το έλεγε πως είμαστε φαβορί στο Final Four γιατί κερδίσαμε στα πλέι οφ την Μπαρτσελόνα. Πριν από αυτό βέβαια όλοι έλεγαν πως ήταν αδύνατο να περάσει ο Παναθηναϊκός". Όπως καταλαβαίνετε, από τη στιγμή που έγινε η δουλειά στα πλέι οφ, η ψυχολογία άλλαξε απότομα εντός του "πράσινου στρατοπέδου". Για καλό.

" Είχαμε βρεθεί ξανά σε Final Four τα προηγούμενα χρόνια και ξέραμε πως είχε η κατάσταση. Ήμασταν έτοιμοι, ως ομάδα, για να διαχειριστούμε τις καταστάσεις που θα παρουσιάζονταν μέσα στο παιχνίδι", σχολιάζει ο Δημήτρης Διαμαντίδης ο οποίος τονίζει πως " είναι αυτό για το οποίο παλεύεις όλη τη χρονιά, για το οποίο περνάς ατελείωτες ώρες στο γήπεδο. Θέλεις να πάρεις το τρόπαιο. Βλέπεις όλα αυτά που έκανες να φέρνουν αποτέλεσμα. Αν πάρεις κι έναν ατομικό τίτλο είναι σημαντικό, αν το σκεφτείς έτσι ήταν μια καλή χρονιά για εμένα".

Το έκτο αστέρι του Παναθηναϊκού ήταν... ιδιαίτερο

Στα παραπάνω, ο τότε προπονητής του "τριφυλλιού" είχε να προσθέσει πως " παίξαμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ξέραμε ότι αν παίζαμε στα δικά μας στάνταρ, δεν γινόταν να χάσουμε από τη Σιένα -με κάθε σεβασμό στην ιταλική ομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τον τελικό με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ", για να αναφερθεί εν συνεχεία στην εξαιρετική συνεργασία των Δημήτρη Διαμαντίδη και Μάικ Μπατίστ απέναντι σε Σιένα και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Κάτι που εν τέλει έκανε τη διαφορά: " Κάποιοι θέλουν να μάθουν στους παίκτες πως να παίζουν το πικ εν ρολ όπως ο Διαμαντίδης και ο Μπατίστ. Αν παρακολουθείς, θα καταλάβεις πως όλα είναι εύκολα".

Όσο για το γεγονός πως οι πέντε από τους έξι τίτλους του Παναθηναϊκού έχουν κατακτηθεί με τον ίδιο στην άκρη του πάγκου; " Οι πέντε τίτλοι είναι κάτι ξεχωριστό. Νομίζω πως ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη σε όλο αυτό το διάστημα", επισημαίνει ο νυν τεχνικός της Φενέρμπαχτσε.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ