EUROLEAGUE

“Η ΤΣΣΚΑ πρέπει να προκριθεί”

“Η ΤΣΣΚΑ πρέπει να προκριθεί”

Το αφεντικό της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν περιμένει πως οι παίκτες του θα κάνουν ό,τι και ο Ολυμπιακός, πέρυσι. Τι λέει για το αν θα παίξει ο Τεόντοσιτς και για τον τρόπο που ο Παναθηναϊκός “διέλυσε” τα προγνωστικά.

Ένα άγχος το έχει η ΤΣΣΚΑ, ενόψει του πέμπτου και τελευταίου ματς στη σειρά με τον Παναθηναϊκό, αυτό που θα στείλει ομάδα στο Final Four. Το αφεντικό της “ομάδας του στρατού” μίλησε στο sport-express.ru για το τι αναμένεται να δούμε σήμερα (19.00, NovaSports2), για τον Τεόντοσιτς, ενώ αποθέωσε τους “πράσινους”.

“Πώς κέρδισε πέρυσι ο Ολυμπιακός τη Euroleague; “Πήρε” τους δύο αγώνες στην έδρα του, έχασε δυο στην έδρα της Εφές, όπου επέτρεψε στους Τούρκους να ισοφαρίσουν τη σειρά και μετά νίκησε στο πέμπτο ματς, για να κατακτήσει στη συνέχεια και τον τίτλο”, ήταν το πρώτο πράγμα που είπε ο Βατούτιν.

Εν συνεχεία, εξήγησε ότι “ στο τέταρτο παιχνίδι, ήμασταν θετικοί. Παλέψαμε, δείξαμε χαρακτήρα, αλλά δεν είχαμε τύχη. Κάποιες φορές, είναι καλύτερο να χάνεις με έναν πόντο από ό,τι με -15. Αν διαχειριστούμε τα συναισθήματα μας θα προκριθούμε. Πρέπει να προκριθούμε. Παίξαμε τέσσερα ματς, σε μια εβδομάδα και τα δυο κρίθηκαν στην παράταση. Παρ' όλα αυτά, πρέπει να βρούμε τη δύναμη να κάνουμε τη δουλειά μας στο πέμπτο παιχνίδι”.

Δεν άξιζαν το κέρασμα

Πέρυσι, όταν η ΤΣΣΚΑ έχασε από την Μπιλμπάο στη Βασκονία (2-1), μετά την ήττα ο Βατούτιν είχε πάει την ομάδα για ένα γεύμα, στα βουνά της Ισπανίας. Στην Αθήνα έκανε κάτι; “ Όχι, γιατί δεν πετυχαίνει πάντα η ίδια μέθοδος. Δεύτερον, ό,τι έγινε στο φετινό τρίτο παιχνίδι, δεν άξιζε κέρασμα. Στο Μπιλμπάο είχαμε παλέψει. Στην Αθήνα παίξαμε σαν να είχαμε ήδη προκριθεί στο Μιλάνο”.

Ομολόγησε πως “ το πέμπτο παιχνίδι είναι ένα τεστ πίεσης για την ομάδα και τους φαν. Οι εχθροί είναι προ των πυλών και το κίνητρο πρέπει να είναι στα ύψη. Περιμένω πως θα έχουμε sold out. Θέλουμε να προσφέρουμε στους φίλους μας ένα λόγο να πανηγυρίσουν”.

"Κλειδί ο Τεόντοσιτς"

Ο Μίλος Τεόντοσιτς θα παίξει; “ Είναι ένα σημείο-κλειδί για εμάς. Ο Μίλος είναι υγιής, αλλά δεν είναι 100% έτοιμος. Έχει χάσει πολλές προπονήσεις. Έτσι όπως είναι, δεν μπορεί να παίξει 20 λεπτά, αλλά μπορεί να μπει για να δώσει 1-2 πάσες, να βάλει σουτ την κρίσιμη ώρα. Θα είναι πολύ σημαντική η παρουσία του. Πάντα ήταν joker. Η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Αλλά θέλω να θυμίσω ότι σε όλα τα προημιτελικά, η ΤΣΣΚΑ έπαιζε χωρίς τον καλύτερο πόιντ γκαρντ της”.

Κάτι που φάνηκε. “ Δεν είχαμε το μυαλό της ομάδας. Με τον Τεόντοσιτς όλα θα ήταν διαφορετικά, αλλά την ίδια ώρα αντιμετωπίζουμε το στιλ του μπάσκετ που μας κάνει να νιώθουμε όσο πιο άβολα γίνεται, μια από τις καλύτερες άμυνες της διοργάνωσης”.

"Ο Παναθηναϊκός "έχει" τη ψυχολογία"

Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο είναι το ίδιο. “ Από ψυχολογικής άποψης, ο Παναθηναϊκός ηγείται της σειράς. Από το 0-2 ισοφάρισε σε 2-2. Δεν είχε τύχη στο πρώτο ματς, όπως δεν είχαμε εμείς στο τέταρτο. Είναι η πιο δύσκολη σειρά, στη σύγχρονη ιστορία της ΤΣΣΚΑ. Όλα τα προγνωστικά και τα σενάρια “κατεστράφησαν” από την ατσάλινη θέληση των Ελλήνων που έχουν δείξει στρατιωτικό χαρακτήρα”.

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ