EUROLEAGUE

Το καψόνι της έκανε καλό!

Το καψόνι της έκανε καλό!

Στις 16 Φεβρουαρίου, ο Βον Ουέιφερ απέκλεισε την ΤΣΣΚΑ στα προημιτελικά του ρωσικού Κυπέλλου. Τι μεσολάβησε; Ένα καψόνι, μια ρεβάνς και εφτά σερί νίκες σε Euroleague και VTB United League για την ''ομάδα του στρατού''!

Πριν από ακριβώς ένα μήνα, ο ''Κόκκινος Οκτώβρης'' του παίκτη-προέδρου Νμίτρι Γκερασιμένκο άφησε εκτός Κυπέλλου την ΤΣΣΚΑ από τα προημιτελικά του θεσμού, σημειώνοντας μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της σεζόν με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βον Ουέιφερ.

Ο Έτορε Μεσίνα το έφερε βαρέως. Έκανε λόγο για "ασέβεια στους εαυτούς μας, τους φίλους μας, τον οργανισμό και το πιο σημαντικό, στους αντιπάλους. Δεν προσπαθήσαμε καν να παλέψουμε''. Εν συνεχεία παραδέχτηκε πως ''Είναι μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας όσων έχουν φορέσει τη φανέλα που γράφει ΤΣΣΚΑ στο στήθος''. Έπειτα από όλα αυτά, ειδοποίησε τους παίκτες του να εμφανιστούν στο γήπεδο την επομένη του αποκλεισμού, στις 7:30 το πρωί!

Η ΤΣΣΚΑ είχε πρόβλημα και ήταν ξεκάθαρο, με τον Άαρον Τζάκσον να εκφράζει την ελπίδα (μέσω tweet) πως εκείνη η ήττα μπορεί να είναι μεταμφιεσμένη ευλογία, αν βοηθήσει την ομάδα του να βρει το δρόμο της. Τι ακολούθησε εκείνης της ήττας για την ΤΣΣΚΑ; Εφτά σερί νίκες σε Euroleague και VTB United League με αποκορύφωμα το σημερινό εκτός έδρας 57-84 επί του ''Κράσνι Οκτίαμπρ". Του ''Κόκκινου Οκτώβρη'', της ομάδας που σήμανε το restart της ΤΣΣΚΑ στο πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς!

Έπειτα, λοιπόν, από εκείνη την ήττα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας γύρισε τον διακόπτη. Έριξε 100άρα στη Μακάμπι (100-65), πήρε τον ρωσικό ''εμφύλιο'' με τη Λοκομοτίβ (94-93), αγχώθηκε αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο της Ζαλγκίρις Κάουνας (86-88) και... σκόρπισε την Παρτίζαν (84-52) εξασφαλίζοντας και μαθηματικά τη συμμετοχή της στα playoffs της Euroleague! Προσθέστε, επίσης, ότι είναι μόνη πρώτη στην κορυφή του ΣΤ' ομίλου με ρεκόρ 9-1, πάνω από τη δεύτερη Ρεάλ (8-2).

Όλα αυτά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Προσθέστε, επίσης, το 74-71 επί της Τρίουμφ (23/02) και το 81-77 επί της Κράσνιε Κρίλια (16/03) στη VTB United League για να φτάσουμε στο 7-0 από τις 16 Φεβρουαρίου. Σήμερα ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ είχε 18 πόντους κι 6 ριμπάουντ για την ΤΣΣΚΑ, ο Σόνι Γουίμς πρόσθεσε 17 πόντους ενώ ο Άαρον Τζάκσον είχε 8 πόντους κι 11 ριμπάουντ. Δεν αγωνίστηκαν οι Μίλος Τεόντοσιτς, Βίκτορ Χριάπα, Νέναντ Κρστιτς και Αντρέι Βοροντσέβιτς.

Πάντως τα σπουδαία έρχονται αυτή την εβδομάδα για την ΤΣΣΚΑ που ταξιδεύει στη Μαδρίτη για τον αγώνα της Πέμπτης με τη Ρεάλ Μαδρίτης!

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ