ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

To κλίμα αλλάζει...

To κλίμα αλλάζει...
Πεκοβιτς INTIME SPORTS

Η νίκη επί του Πανελληνίου ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Στη Μινεσότα ασχολούνται με Πέκοβιτς

Αυτό ήταν και το... επιμύθιο του διπλού στην Κυψέλη, που έφερε τους πράσινους, μόνους πρώτους στην κορυφή της βαθμολογίας, τρεις αγωνιστικές, πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Πρέπει να σημειωθεί, ότι οι πράσινοι ενημερώθηκαν άμεσα για τη νίκη του Αμαρουσίου, αλλά... δεν έδωσαν σημασία.
Το μοναδικό πράγμα που τους ενδιαφέρει τώρα είναι να πάρουν αυτοί τα πάνω τους. Όπως φάνηκε και από τον αγώνα της Κυριακής, υπάρχουν προβλήματα που θέλουν λύσεις.

Οι αλλαγές...

Για παράδειγμα, τα άσχημα ποσοστά στα τρίποντα. Το κακό παράγινε στο πρώτο ημίχρονο με τα 2/14 αλλά στην επανάληψη, οι πράσινοι φάνηκαν να πιστεύουν περισσότερο στα σουτ τους. Πολύ σημαντικό είναι και το να ενταχθεί πιο καλά στην αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας, ο Μάρκους Χέισλιπ.

Ο Αμερικανός, όταν απογειώνεται προσφέρει πολλά... κιλά θεάματος, αλλά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς του έχει ζητήσει να μην κρατάει τόσο την μπάλα στα χέρια του και να κάνει πιο γρήγορα τις επιλογές του. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τον χειροκρότησε όταν σούταρε δύο τρίποντα αμαρκάριστος απέναντι στη ζώνη του Πανελληνίου, αλλά του έκανε παρατηρήσεις, όταν κράτησε περισσότερο την μπάλα στα χέρια του και "κόλλησε" όλη η ομάδα.

Για τον Ζοτς, ο Χέισλιπ μπορεί να γίνει ένα υπερπολύτιμο εργαλείο, κυρίως απέναντι σε πιο "βαριά" τεσσάρια και στους προσεχείς αντιπάλους του Παναθηναϊκού, υπάρχουν πολλοί τέτοιοι παίκτες.

Ένα τελευταίο σημείο είναι η περιφερειακή άμυνα... Όσο και αν φαίνεται παράξενο, τόσο το Μαρούσι όσο και ο Πανελλήνιος είχαν πολύ καλά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων, ακόμα και όταν σούταραν στην εκπνοή του χρόνου. Το rotation και η πίεση όταν ο χρόνος τελειώνει μπορούν να γίνουν καλύτερα και ενόψει Μπαρτσελόνα, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικός.

Ο Πέκοβιτς και η Μπαρτσελόνα

Μιλώντας για Μπαρτσελόνα, όλοι στο πράσινο στρατόπεδο σκέφτονται μόνο τον αγώνα της Πέμπτης στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Οι πράσινοι έχουν μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή αλλά είναι έτοιμοι να δείξουν στο γήπεδο ότι... έδειξαν και πέρυσι στην Σιένα, όταν τους θεωρούσαν όλοι τελειωμένους. "Θα προετοιμαστούμε σωστά για να πάρουμε τη νίκη στην Βαρκελώνη" είπε μετά το τέλος του αγώνα ο Πέκοβιτς που τις τελευταίες μέρες έχει το πρόσωπο... της Μινεσότα!

Ο πρόεδρος της ομάδας, Ντέιβιντ Καν. Σύμφωνα με την Marca και το ρεπορτάζ της που μπορείτε να διαβάσετε εδώ ο Νίκολα Πέκοβιτς είναι... έτοιμος για το επόμενο βήμα του. " Φαίνεται ότι μπορεί του χρόνου να έρθει στο ΝΒΑ. Είναι έτοιμος και αυτό θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Το μόνο ερωτηματικό είναι το πως θα χωρέσει στο παιχνίδι μας στην ρακέτα. Νομίζω ότι δε θα έχει κανένα πρόβλημα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το εξετάσουμε", ήταν τα λόγια του.

Βέβαια η Star Tribune της Μινεσότα, έχει... άλλες δηλώσεις του όπως βλέπετε εδώ όπου ο Ντέιβιντ Καν τονίζει ότι ο "Ρούμπιο είναι έτοιμος, ο Πέκοβιτς είναι ακόμα νωρίς να δούμε αν είναι ή όχι".

Όπως και να 'χει το όνομα του συζητιέται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και το καλοκαίρι που έχει οψιόν αγοράς από τους Γουλβς θα είναι πολύ σημαντικό για την καριέρα του... Προς το παρόν όμως... Στο μυαλό του υπάρχει μόνο η Μπαρτσελόνα.

Πετάει νωρίτερα...



Να σημειωθεί ότι οι πράσινοι θα φύγουν αρκετά νωρίτερα για την Βαρκελώνη, μιας και λόγω της απεργίας την Τετάρτη, δεν θα μπορούσαν να "πετάξουν" μία μέρα πριν τον άγωνα. Έτσι αποφάσισαν να "φύγουν" αύριο Τριτη (9/2) για την Ισπανία και να παραμείνουν εκεί, κάνοντας διπλές προπονήσεις στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Ήδη ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέριες του ταξιδιού με το μοναδικό... σίγουρο να είναι ότι θα επιστρέψουν την Παρασκευή το μεσημέρι, με απευθείας πτήση από την Βαρκελώνη.

Ένατος πασέρ ο Σπανούλης

Παράλληλα με τα αγωνιστικά είχαμε και τα... στατιστικά κατορθώματα των πρασίνων, με τον Βασίλη Σπανούλη να μοιράζει 4 ασίστ και να περνάει το Νίκο Γκάλη, φτάνοντας τις 776 ασίστ, μία περισσότερη από τον μεγαλύτερο κατά πολλούς Έλληνα μπασκετμπολίστα όλων των εποχών.

Πρώτος στην σχετική λίστα είναι ο Άγγελος Κορωνιός με 1264 τελικές πάσες και ακολουθεί ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 1126. Επόμενοι στόχοι για τον Βασίλη Σπανούλη είναι ο 8ος Μίλαν Τόμιτς με 802 ασίστ αλλά και ο 7ος Λευτέρης Κακιούσης, με 846




























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ