EUROLEAGUE

Το μυαλό στην Όλντεμπουργκ

Το μυαλό στην Όλντεμπουργκ
Ιτούδης

Ξεκίνησε η προετοιμασια για την Όλντεμπουργκ (Τετάρτη, 19:30, ΟΑΚΑ). Ανέλυσε την αντίπαλο ο Ιτούδης

Όπως πριν από κάθε αγώνα σε Ελλάδα και Ευρώπη, έτσι και πριν από αυτόν με τη γερμανική ομάδα, ο Δημήτρης Ιτούδης πραγματοποίησε την ανάλυση του αντιπάλου για λογαριασμό της επίσημης ιστοσελίδας των "πράσινων".
Αρχικά ο Έλληνας τεχνικός είπε για την προσεχή αντίπαλο, η αποστολή της οποίας φτάνει το μεσημέρι της Τρίτης (12:10) στην Αθήνα: " Όλους τους αγώνες τους παλεύει ως το τέλος, με μοναδική ίσως εξαίρεση αυτόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ομάδα που σουτάρει σχεδόν με τον ίδιο αριθμό τρίποντα και δίποντα. Μπορεί να έχει 24 ή 25 τρίποντα σ' έναν αγώνα".

"Από αυτά τα περισσότερα κάνουν οι τρεις Αμερικάνοι της ομάδας, Φόστερ, Πόλντινγκ και Κάρτερ, αλλά και οι δύο σέντερ, φόργουορντ ουσιαστικά, που μπορούν να σουτάρουν και από μακρινή απόσταση, οι Σέκιτς και Μαϊστόροβιτς. Ιδιαίτερα ο Σέκιτς, έχει 62,5% στα σουτ τριών πόντων. Με λίγες προσπάθειες, αλλά στις λίγες αυτές προσπάθειες είναι αρκετά επιτυχημένος και κατά συνέπεια επικίνδυνος".

"Οι τρεις Αμερικάνοι είναι αυτοί που συνεισφέρουν περισσότερο στο σκοράρισμα. Απέναντι στην Πρόκομ για παράδειγμα είχαν 53 πόντους οι τρεις τους, ενώ Μαϊστόροβιτς και Σέκιτς πρόσθεσαν άλλους 21. Η πεντάδα αυτή, η οποία μένει και πολύ ώρα μαζί στο παρκέ, σημείωσε 74 από τους 87 πόντους της ομάδας στη μοναδική –μέχρι στιγμής- νίκη της στην Ευρωλίγκα".

"Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να είμαστε συνεχώς πάνω στα σουτ τους, να γίνονται μαρκαρισμένα, υπό πίεση. Πρέπει επίσης να ελέγξουμε το ρυθμό, γιατί είναι ομάδα αθλητική, που θέλει να τρέξει, και ειδικά με αυτούς τους φόργουορντ-σέντερ που διαθέτει μπορεί να τρέξει το γήπεδο".

Όσο για τον οργανωτικό τομέα είπε: " Ο Φόστερ κινεί τα νήματα, αλλά μπορεί και να εκτελέσει. Είναι πρώτος στις ασίστ, αλλά και πρώτος σκόρερ της ομάδας. Μπορεί να σκοράρει και από πικ εντ ρολ και από το χαμηλό ποστ. Βασικό στοιχείο του παιχνιδιού της Όλντενμπουργκ είναι ότι θα ποστάρει αρκετά τους Πόλντινγκ και Φόστερ, αλλά και τον Κάρτερ, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να πάρουν inside game από τα γκαρντ τους".

"Ο Πόλντινγκ έχει και δικές του φάσεις στον αιφνιδιασμό, και παίρνει πολλά σουτ. Απέναντι στην Πρόκομ είχε 11 προσπάθειες για σουτ τριών πόντων, ευστοχώντας μάλιστα στις 5 από αυτές. Ο Κάρτερ είναι εκπληκτικός σουτέρ και πρέπει να έχουμε συνέχεια ένα χέρι πάνω στο σουτ του. Ο Χέιν είναι ένας ακόμη γκαρντ, που μπορεί να ξεκινήσει και ως βασικός, είναι ιδιαίτερα επιθετικός στην άμυνα και θα σπρώξει την ομάδα στον αιφνιδιασμό".

"Έχουν κι ένα καινούριο πρόσωπο, τον Μπράιαν Μπέιλι, ο οποίος σουτάρει πολύ και μπαίνει στο πνεύμα της ομάδας. Μπορεί επίσης στη βασική πεντάδα να βρεθεί ο Μπούμτζιε Μπούμτζιε, ο οποίος θα τους βοηθήσει και στο επιθετικό ριμπάουντ, έναν τομέα που θέλει προσοχή από μέρους μας".

"Ενσωματώνουμε τους απόντες"

Στη συνέχεια ο συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό και τον τρόπο που προετοιμάζεται.

" Είμαστε συγκεντρωμένοι, σε καλό ρυθμό και ενσωματώνουμε παράλληλα τους απόντες: Τον Κώστα Τσαρτσαρή, τον Μάικ Μπατίστ και κατά δεύτερο λόγο τον Σαρούνας Γιασικεβίτισους. Όλα αυτά μέσα από τις προπονήσεις. Ο Νίκολα Πέκοβιτς επέστρεψε, αλλά ήταν εμφανές ότι έχει ταλαιπωρηθεί από τη γρίπη".

"Αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που έχουμε να κάνουμε για σαράντα λεπτά, να παίξουμε καλό μπάσκετ. Προσπαθούμε να δουλέψουμε τα επιθετικά μας συστήματα. Πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι και πιο αποφασιστικοί στο πέντε εναντίον πέντε".

Τέλος, ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου: " Ευχαριστούμε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα όλων. Με τη βοήθεια του κόσμου όλα μπορεί να γίνουν. Χωρίς αυτούς δεν έχει ουσία τίποτα. Βοήθησε πολύ η παρουσία του στον αγώνα με το Μαρούσι, τους ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια τους και περιμένουμε να τους έχουμε κοντά μας και στη συνέχεια, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Όλντενμπουργκ την Τετάρτη".

Τα εισιτήρια

Τα εισιτήρια της αναμέτρησης με την Όλντενμπουργκ διατίθενται από το γήπεδο "Απόστολος Νικολαϊδης" στη Θύρα 10 τη Δευτέρα και την Τρίτη (10:00-20:00). Την Τετάρτη τα εκδοτήρια στη Θύρα 10 θα λειτουργήσουν από τις 10:00 ως τις 16:00 ενώ από αυτή την ώρα, τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα εκδοτήρια στο ΟΑΚΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια και από το PAO Shop (Εμπορικό Κέντρο "Καμάρες", Χαριλάου Τρικούπη 27, Ν. Ερυθραία/ώρες λειτουργίας καταστημάτων).
























TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ