NBA

Το NBA απαγορεύει στους παίκτες να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα κατά την διάρκεια των αγώνων λόγω (και) Τζοντέι Πόρτερ

Ο Μπράντον Μίλερ κρατώντας ένα κινητό τηλέφωνο
Ο Μπράντον Μίλερ κρατώντας ένα κινητό τηλέφωνο Ⓒ 2023 NELL REDMOND / ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με σειρά αμερικανικών δημοσιευμάτων, το NBA αποφάσισε να απαγορεύσει στους παίκτες την χρήση κινητών τηλεφώνων καθ' όλη την διάρκεια των αγώνων για να παραμένουν συγκεντρωμένοι, αλλά και λόγω όσων έγιναν με τον αποκλεισμό του Τζοντέι Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό.

Οι παίκτες του NBA - αλλά και οι προπονητές και το τεχνικό επιτελείο των ομάδων - δεν θα έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα από την στιγμή που θα γίνει το τζάμπολ ενός αγώνα και μέχρι το φινάλε του την φετινή σεζόν.

Αυτή είναι η απόφαση που πάρθηκε έπειτα από συνεννόηση της λίγκας με την Ένωση παικτών. Μία απόφαση που πρακτικά επαναφέρει έναν κανονισμό που - θεωρητικά - δεν είχε παύσει να ισχύει από όταν εφαρμόστηκε στο 2009 και απαγόρευε στους παίκτες να ελέγχουν τα κινητά τους και να ποστάρουν στα social media από 45 λεπτά πριν την έναρξη ενός αγώνα, μέχρι το φινάλε των υποχρεώσεών τους με τα ΜΜΕ.

Γιατί όμως το NBA πήρε αυτή την απόφαση; Η επίσημη εκδοχή είναι ότι θέλει να είναι οι παίκτες και οι προπονητές απολύτως συγκεντρωμένοι στους αγώνες, αφού είναι πρόσφατη και μία δήλωση του Τσόνσι Μπίλαμπς (προπονητής των Μπλέιζερς) ότι του έχει τύχει να δει παίκτη του να ποστάρει ένα κάρφωμα στο twitter σε ματς που η ομάδα του ήταν πίσω με 18 πόντους διαφορά.

Υπάρχει όμως και μία άλλη εκδοχή, που επίσης φαίνεται ότι έχει βάση. Και αυτή είναι πως η απόφαση πάρθηκε λόγω των πράξεων του Τζοντέι Πόρτερ - ο οποίος καταδικάστηκε με ισόβιο αποκλεισμό για παράνομο στοιχηματισμό και τις πληροφορίες που φέρεται να έδινε σε μπουκμέικερς για την ομάδα που αγωνιζόταν εκείνη την περίοδο (Τορόντο Ράπτορς), με την λίγκα να επιθυμεί την καθαρότητα του αθλήματος.

Ο συγκεκριμένος κανονισμός μάλιστα δεν θα αφορά μόνο τους παίκτες που αγωνίζονται, αλλά και για αυτούς που έχουν μείνει εκτός αποστολής και βρίσκονται με πολιτικά στο γήπεδο. Όσο για το τι θα χρειαστεί να γίνει σε περίπτωση που υπάρξει κάποιον επείγον περιστατικό, κάθε ομάδα θα έχει έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος να μιλήσει με τους παίκτες και να τους μεταβιβάσει μηνύματα κατά την διάρκεια του αγώνα ή θα τους βοηθήσει να επικοινωνήσουν με κάποιον δικό τους άνθρωπο.

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ