ΑΡΗΣ

Το ντέρμπι της χρονιάς

Το ντέρμπι της χρονιάς
Αλεξάνδρειο

Sold out αναμένεται στο Αλεξάνδρειο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Παρών στην προπόνηση και ο Τζεβελέκης

Ο Αντρέα Ματσόν είδε στην τελευταία του προπόνηση το απουσιολόγιό του να είναι λευκό αφού είχε όλους τους παίκτες του στην διάθεσή του. Ο Μάικ Ουίλκινσον ανέβασε ρυθμούς αν και χθες παρουσιάστηκε εξασθενημένος μετά την εμπύρετο ίωση που τον είχε καταβάλει και είχε απουσιάσει από το εκτός έδρας παιχνίδι της Τετάρτης με την Μπενετόν στο Τρεβίζο.
Ο Γιάννης Γιαννούλης που χθες είχε με την σειρά του πυρετό και για προληπτικούς λόγους δεν είχε προπονηθεί συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα με την υπόλοιπη ομάδα αν και σε κάποιους πιο χαλαρούς ρυθμούς. Όσο για τον Σπύρο Παντελιάδη, ο οποίος δεν είχε προπονηθεί χθες μετά το διάστρεμμα που υπέστη στο παιχνίδι της Τετάρτης στο Τρεβίζο με την Μπενετόν στον αριστερό του αστράγαλο, δοκίμασε και θα δηλώσει "παρών" στο αυριανό ραντεβού.

Στην προπόνηση του Άρη, ήταν και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Θανάσης Τζεβελέκης. Τη φορά αυτή δεν μίλησε σε όλους τους παίκτες όπως είχε κάνει μία εβδομάδα πριν, το περασμένο Σάββατο παραμονή του εκτός έδρας παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, αλλά είχε συνομιλία με τον Αντρέα Ματσόν και σχεδόν μεμονωμένα με τους παίκτες.

" Πρόκειται για το παιχνίδι της χρονιάς", τόνισε σε δηλώσεις του στο "Αθλητικό Metropolis" ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Θανάσης Τζεβελέκης, και συνέχισε: " Εκτιμώ ότι το γήπεδο θα πρέπει αύριο να είναι γεμάτο. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και θα μπούμε στο γήπεδο να παίξουμε στα ίσια τον Ολυμπιακό για την 2η θέση. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε να κερδίσουμε και να ξεπεράσουμε τον αρχικό μας στόχο που ήταν η 3η θέση".

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας είπε: " Μετά από πολλά χρόνια ο Άρης επέστρεψε στην Ευρωλίγκα όπου θεωρώ ότι ήταν η πιο σκληρή και σκληροτράχηλη ομάδα της", για να επισημάνει: " Αυτή η ομάδα έχει ξεπεράσει τον εαυτό της και ο κόσμος θα πρέπει να βρίσκεται στη συνέχεια στο πλευρό της γεμίζοντας το γήπεδο. Δεν θα πρέπει δηλαδή να υπάρχουν παιχνίδια όπως είχαμε μέχρι τώρα με 300 και 500 εισιτήρια και μετά να ζητάνε παίκτες. Αποτελεί παραλογισμό. Οι μεγάλες ομάδες δεν γίνονται με τον κόσμο να κάθεται στο σπίτι του και να βλέπει από εκεί το παιχνίδι. Αύριο όμως είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα βρεθεί στο Αλεξάνδρειο και θα το γεμίσει με την ομάδα να δίνει το μέγιστο της απόδοσής της. Οι παίκτες και όλοι στην ομάδα μου έδειξαν αποφασισμένοι ότι θα κερδίσουμε τον Ολυμπιακό με το Παλέ να είναι το γνώριμο Παλέ και η ομάδα να μπορέσει να εξασφαλίσει έναν από τους στόχους της".

Όσο για την κίνηση των εισιτηρίων; Σήμερα όπου συνεχίστηκε από την μπουτίκ της ΚΑΕ στο Αλεξάνδρειο ήταν πιο αυξημένη όπως και στους συνδέσμους των φιλάθλων της ομάδας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μπουτίκ της ΚΑΕ θα είναι ανοιχτή για το λόγο αυτό και αύριο από τις 14:00 όπως και εκδοτήριο στο Αλεξάνδρειο. Στις τάξεις της ΚΑΕ Άρης πάντως είναι αλήθεια ότι θα προτιμούσαν να είχε ήδη γίνει το sold out όπως είχε συμβεί σε μόλις ένα ακόμη παιχνίδι της φετινής χρονιάς για το ελληνικό πρωτάθλημα. Σε αυτό με τον Παναθηναϊκό.

Στα δυσάρεστα στο στρατόπεδο του Άρη έχουν να κάνουν με το μέλος του τεχνικού τιμ της ομάδας, Δημήτρη Νικολαϊδη. Ο συνεργάτης του Αντρέα Ματσόν βρίσκεται από την Πέμπτη στην κλινική "Κυανό Σταυρό" αφού όπως διαπιστώθηκε κατά την εξέταση που υποβλήθηκε υπέστη λοίμωξη στο αναπνευστικό. Για το λόγο αυτό θα είναι και ο μεγάλος απών για τον Άρη στο αυριανό ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.

Τσαλδάρης: "Θα έχουμε αβαντάζ"
Στο πλεονέκτημα της παρουσίας του κόσμου του Άρη στο αυριανό ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό και στο κυνήγι της 2ης θέσης στην κανονική του περίοδο στάθηκε στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Τσαλδάρης.

"Αυτός ο αγώνας είναι χωρίς αμφιβολία πολύ σημαντικός, γιατί θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το ποια ομάδα από θα τερματίσει δεύτερη στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος", σημείωσε ο Δημήτρης Τσαλδάρης σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Άρης και συνέχισε: "Αυτή η θέση εξάλλου δίνει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ που όπως έχει αποδειχθεί διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο, όταν το πρωτάθλημα βρίσκεται στην κρίσιμη καμπή του.

Γνωρίζουμε βεβαίως ότι η αποστολή μας θα είναι δύσκολη, αλλά αντίστοιχα του Ολυμπιακού θα είναι ακόμη δυσκολότερη. Θέλουμε τη νίκη, όσο και ο αντίπαλος μας, αφού το ενδιαφέρον μας στρέφεται πλέον στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, όπου ο κύριος στόχος μας είναι η έξοδος στην Ευρωλίγκα. Εμείς όμως θα έχουμε ένα αβαντάζ σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Θα αγωνιστούμε με έναν έξτρα παίκτη και αυτός θα είναι ο κόσμος μας που βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας".





Σύμφωνα με τον 27χρονο γκάρντ, αναμετρήσεις όπως αυτή αύριο με τον Ολυμπιακό βοηθούν τον Άρη να γίνει ισχυρότερος ως ομάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: "Τέτοια παιχνίδια με δυνατούς αντιπάλους που φαντάζουν σαν τελικοί είναι χρήσιμα για να «χτίσουν» τον χαρακτήρα της ομάδας, ενώ και εμείς οι παίκτες σε ατομικό επίπεδο μαθαίνουμε πώς να γίνουμε καλύτεροι και να κάνουμε πάντα αυτό που χρειάζεται για να φεύγουμε νικητές από το γήπεδο".

Ο νόμος του Παλέ


Σχεδόν μοιρασμένη είναι η προϊστορία μεταξύ Άρη και Ολυμπιακού, με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα. Συγκεκριμένα σε σύνολο 92 αναμετρήσεων, ο ΑΡΗΣ μετράει 44 νίκες, ενώ ο Ολυμπιακός 48. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άρης στη δεκαετία 1982-1992 φανέρωσε δείγματα ολοκληρωτικής κυριαρχίας στην έδρα του με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αφού τον κέρδισε 12 φορές σε ισάριθμους αγώνες, εκ των οποίων στις πέντε σημείωσε 100αρες. Χαρακτηριστικό στοιχείο μάλιστα αποτελεί ότι στις 12 ήττες που υπέστη ο Ολυμπιακός την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, μόλις μια φορά ήταν με μονοψήφια διαφορά πόντων.

Όσον αφορά τη μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη του ΑΡΗ επί του Ολυμπιακού αυτή χρονολογείται τη σεζόν 1963-64, όπου οι "κίτρινοι" είχαν επικρατήσει με 83-56 (+27). Άλλη μια φορά η ομάδα μας κέρδισε τον Ολυμπιακό με την ίδια διαφορά (+27) και ήταν συγκεκριμένα την περίοδο 1987-88 με σκορ 108-81.
Κάλεσμα στον κόσμο

Η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης με αφορμή τα εναπομείναντα εισιτήρια του αυριανού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

"Ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανακοινώνει ότι συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων για την αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό που θα διεξαχθεί την Κυριακή (18/03) στο Αλεξάνδρειο και ώρα 17:00, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος στην Α1.

Ο Αντρέα Ματσόν και οι παίκτες του συνεχίζουν την προσπάθεια για να βγάλουν την ομάδα μας ξανά στην Euroleague, και ο αγώνας κόντρα στην πειραϊκή ομάδα είναι κομβικής σημασίας για την υλοποίηση αυτού του στόχου. Με νίκη η ομάδα μας θα "αναρριχηθεί" ξανά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έχοντας μάλιστα πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό, έπειτα από τη σπουδαία νίκη που είχε πάρει στον αγώνα του Α’ Γύρου στο ΣΕΦ.

Η βοήθεια σας λοιπόν είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία και το ιστορικό Αλεξάνδρειο θα πρέπει να είναι ασφυκτικά γεμάτο, ώστε μέσα σε κόσμια πλαίσια να βοηθήσετε τους παίκτες του ΑΡΗ μας να φτάσουν στη νίκη που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στους στόχους τους.






Περαστικά "Νικόλ"


Κατά το διάστημα της παραμονής του Άρη στο Τρεβίζο για τον αγώνα της περασμένης Τετάρτης κόντρα στη Μπενετόν Τρεβίζο στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκα ο Δημήτρης Νικολαϊδης είχε ανεβάσει υψηλό πυρετό και ο οργανισμός του έδειχνε εξασθενημένος. Ο συνεργάτης του Αντρέα Ματσόν όμως παρά το γεγονός ότι είχε φτάσει να έχει μέχρι και 40 πυρετό, συνέχισε απτόητος την δουλειά του.

Βλέποντας όμως ότι και με την άφιξη της ομάδας στην Θεσσαλονίκη εξακολουθούσε ο υψηλός πυρετός να μην υποχωρεί αναγκάστηκε να εισαχθεί σε ιδιωτική κλινική. Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, ο "Νικόλ" θα πρέπει να παραμείνει στην κλινική μέχρι και την Κυριακή, ώστε να αναρρώσει πλήρως, ενώ εξιτήριο αναμένεται να πάρει την ερχόμενη εβδομάδα.

Κατά συνέπεια, δεν θα μπορέσει να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας στο ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό έχει μηδαμινή σημασία. Αυτό που μετράει πάνω από όλα
είναι ο Δημήτρης Νικολαϊδης να γίνει ξανά «σιδερένιος» και όλοι στην οικογένεια του Άρη εύχονται στον κόουτς ταχεία ανάρρωση.
































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ