ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το προφίλ της Ολύμπιας Λάρισας

Το SPORT 24 σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το αγωνιστικό προφίλ της Ολύμπιας Λ.

Ήρθαν: Τέρελ Καστλ (Ουνικάχα Μάλαγα), Σβεν Σούλτζε (Ούντινε), Παντελής Παπαϊωακείμ (Πανελλήνιος), Νίκος Σπανός (Ιωνικός Λαμίας), Τζαμέλ Τόμας (Νάπολι), Μάρκος Κολώκας (ΑΕΛ), Αλέξανδρος Σιγκούνας (Πανιώνιος).

Έφυγαν: Φάνης Κουμπούρας (Μαρούσι), Γιάννης Καραβασάνης, Γιώργος Τριχόπουλος (ΑΓΟΡ – δανεικός), Λευτέρης Νεοφυτίδης, Γιώργος Τσιάρας (ΠΑΟΚ), Κόρεϊ Μπέλσερ (-), Ντίμιταρ Αγγέλοφ, Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης (Αιγάλεω), Κεν Λέισι.

Πέρσι
: Η Ολύμπια βγήκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα πλέι-οφ. Τερμάτισε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τι άλλαξε; Κάποια πρόσωπα. Επί της ουσίας η μοναδική απουσία που κλήθηκε να καλύψει το καλοκαίρι το τεχνικό τιμ ήταν η αποχώρηση του πρώτου σκόρερ και αρχηγού της ομάδας, Γιώργου Τσιάρα.

Πλεονεκτήματα: Από τις καλύτερες αμυντικές ομάδες στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει μείνει για 3η χρονιά στην Ολύμπια, που πλέον φέρει τη σφραγίδα του. Οι παίκτες που ήρθαν είναι όλοι τους πολύ έμπειροι, που όπως κι ο υπόλοιπος κορμός διακρίνονται στο παιχνίδι επαφών. Παράλληλα είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχουν παίκτες-κλειδιά από τον πάγκο που ξέρουν πολύ καλό το ρόλο τους όπως είναι οι Κούρτοβιτς-Μπατής-Αριγκμπάμπου και Κολώκας.

Μειονεκτήματα: Στα φιλικά φάνηκε να υστερεί στο ριμπάουντ, ενώ πολλές φορές το περιφερειακό τρίδυμο Καστλ-Κινγκ-Τόμας δεν βρίσκει την κατάλληλη χημεία. Είναι μια ομάδα με μεγάλο μέσο όρο ηλικίας.
Το αγωνιστικό στυλ: Επιθετικά στηρίζεται στην καλή κυκλοφορία και στην ύπαρξη καλών σουτέρ, με στόχο την ανεύρεση του αμαρκάριστου σουτ. Σε σχέση με πέρσι ο Παντελής Παπαϊωακείμ είναι καλύτερος επιθετικός από τον Κεν Λέισι, ενώ ο Σούλτζε είναι εξίσου καλός σουτέρ με τον Τσιάρα. Εκεί που πέφτει το βάρος ωστόσο είναι στην άμυνα, που ξεκινά από την πίεση του Καστλ και ολοκληρώνεται με τις καλές συνεργασίες.

Το αστέρι: Ο Τερέλ Καστλ είναι το «όνομα» της ομάδας, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίζεται με επιτυχία στην Ευρωλίγκα. Αν και 36 χρονών βγάζει πολύ ενέργεια στο παρκέ, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Λόγω θέσης και... προσωπικότητας θα είναι από αυτούς που θα έχουν τη μπάλα στα χέρια τους στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Τα όπλα: Ο Τζαμέλ Τόμας κι ο Μάικ Κινγκ είναι παίκτες που ξέρουν πώς να βάζουν τη μπάλα στο καλάθι, ο Κούρτοβιτς είναι ο... ασίσταντ κόουτς πάνω στο παρκέ, ο Σούλτζε είναι καλός σουτέρ και καλός αμυντικός, ο Μάριος Μπατής αποτελεί τον "άσο στο μανίκι" του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ ο Στίβεν Αριγκμπάμπου είναι το "τσιμέντο" που δένει την άμυνα των Λαρισαίων.

Η έδρα: Το κλειστό της Νεάπολης

Ο προπονητής: Γιώργος Μπαρτζώκας

Στην 3η του χρονιά στην Ολύμπια Λάρισας αποτελεί τον μακροβιότερο προπονητή της Α1 μετά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Το ρόστερ

Όνομα Θέση Ύψος Ηλικία
Τερέλ Καστλ Γκαρντ 1.84 36
Μάικ Κινγκ Γκαρντ 1.93 30
Σβεν Σούλτζε Φόργουορντ 2.08 30
Νίκος Σπανός Γκαρντ 1.91 30
Αλέξανδρος Σιγκούνας Φόργουορντ 2.00 20
Τζαμέλ Τόμας Φόργουορντ 1.98 32
Βασίλης Γιαννουλάκος Σέντερ 2.17 24
Μάριος Μπατής Γκαρντ 1.90 28
Στίβεν Αριγκμπάμπου Σέντερ 2.06 36
Μάρκος Κολώκας Φόργουορντ 2.02 31
Σταύρος Αργύρης Γκαρντ 2.00 19
Παντελής Παπαϊωακείμ Σέντερ 2.06 33
Γιάννης Καραγκιολίδης Γκαρντ 1.98 19
Μίρζα Κούρτοβιτς Γκαρντ 1.93 31
Νίκος Θεοδωρίδης Φόργουορντ 2.02 19


Οι καλύτερες φάσεις της περσινής χρονιάς





























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ