ΤΡΙΚΑΛΑ

Το προφίλ των Τρικάλων

Το προφίλ των Τρικάλων
Παρουσίαση

Το SPORT 24 αναλύει το προφίλ των εντελώς ανανεωμένων Τρικάλων που συνεχίζουν στην Α1

Εν τέλει, εκείνο το πρωτάθλημα που κατέκτησαν τα Τρίκαλα το 2008 στην Α2 δεν ήταν στην τύχη, αφού όπως αποδείχθηκε στην πρώτη του χρονιά στην Α1 απέδειξε, ότι μπορεί να σταθεί στη μεγάλη κατηγορία και να διεκδικήσει ένα ακόμη καλύτερο μέλλον, με περισσότερη εμπειρία και μεγαλύτερες αντοχές για τις απαιτήσεις που έχουν τα σαλόνια.
Η ιστορία

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ομάδα των Τρικάλων έχει παίξει μια φορά στη Β Εθνική, δύο στην Α2 και πέρυσι στη μεγάλη κατηγορία όπου κατέλαβε την 9η θέση και κατάφερε -σχετικά νωρίς- να παραμείνει και να συνεχίσει την πορεία της στα σαλόνια.

Το αστέρι

Ο Έι Τζέι Άμπραμς αποφάσισε να φορέσει τη φανέλα του Κολοσσού μετά από μια πολύ καλή θητείο στο Κολέγιο του Τέξας, όπου στην τελευταία του χρονιά -εκτός των άλλων- έσπασε και το ρεκόρ με τα τρίποντα στην ιστορία του κολεγίου, όπου έφτασε τα 338. Σκόρερ ολκής που θα αποτελέσει το Α και το Ω στην επίθεση των Τρικάλων.

Η πρώτη γραμμή

Ο Κασίμπ Πάουελ που είχε παίξει παλιότερα στον ΠΑΟΚ και ο Τάιρελ Μπιγκς από το Πίτσμπουργκ συμπληρώνουν την τριάδα των Αμερικανών. Στη θέση του σέντερ οι Ζούπαν και Τζικάνοβιτς δημιουργούν ένα καλό δίδυμο, ενώ ο ελληνικός κορμός της ομάδας θα "σηκώσει" τα βάρη στα ματς όπου χρειάζεται πάθος και... συναίσθημα.

Το μεταγραφικό παζάρι

Ήρθαν οι Πάουελ, Μπιγκς, Άμπραμς, Τσιντσάντζε, Ζούπαν, Γκιζογιάννης, Νοέας, Σίμτσακ, Προδρόμου, Τσαϊρέλης, Αποστολίδης. Έφυγαν... όλοι. Μόνο ο Νίκος Κατσαρές είναι σταθερός όλα αυτά τα χρόνια.

Ο προπονητής

Ο Βαγγέλης Αγγέλου ξεκίνησε την καριέρα του ως πολλά υποσχόμενος ασίσταντ -στο πλευρό του Παναγιώτη Γιαννάκη στο Μαρούσι, που έχει τα φόντα για να κάνει μεγάλη καριέρα στους πάγκους. "Εκκεντρικός" ως χαρακτήρας, που πολλές φορές προκαλεί, όντας ευέξαπτος, αλλά ξέρει το άθλημα, οπότε δικαιολογείται. Στα Τρίκαλα έχει δύσκολη αποστολή, αλλά του αρέσουν....

Το ρόστερ

Όνομα Θέση Ύψος Ηλικία Εθνικότητα
Έι Τζέι Άμπραμς Γκαρντ 1.80 23 ΗΠΑ
Τάιρελ Μπιγκς Φόργουορντ 2.04 23 ΗΠΑ
Γιάννης Προδρόμου Γκαρντ 1.92 22 Ελλάδα
Πέτρος Νοέας Φόργουορντ 2.03 22 Ελλάδα
Νίκος Κατσαρές Γκαρντ 1.87 26 Ελλάδα
Μιχάλης Τσαϊρέλης Φόργουορντ 2.06 21 Ελλάδα
Γιώργος Αποστολίδης Γκαρντ 1.97 25 Ελλάδα
Κασίμπ Πάουελ Φόργουορντ 2.00 28 ΗΠΑ
Σάβο Τζικάνοβιτς Σεντερ 2.13 34 Μαυροβούνιο
Μίχα Ζούπαν Σέντερ 2.06 27 Σλοβενία
Βαγγέλης Σακελλαρίου Γκαρντ 1.92 20 Ελλάδα
Σωκράτης Γκιζογιάννης Φόργουορντ 2.00 27 Ελλάδα
Βασίλης Σίμτσακ Φόργουορντ 2.01 28 Ελλάδα
Γκιόργκι Τσιντσάντζε Γκαρντ 1.92 23 Γεωργία























TAGS ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ