ΑΙΓΑΛΕΩ

Το προφίλ του Αιγάλεω

Το SPORT 24 σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το αγωνιστικό προφίλ του Αιγάλεω

Ήρθαν: Λεμάιρ Γκόλντγουαϊρ (Σάρλοτ), Θέμης Κουπίδης (Κολοσσός), Νίκος Αγγελόπουλος (Πανιώνιος), Δήμος Αγγελόπουλος (Δάφνη), Ανδρόνικος Γκιζογιάννης (Ολύμπια), Βασίλης Σούλης (Ολυμπιάδα), Άγγελος Τσιγγουνάκης (Φάληρο), Βλάντο Κρστιτς (Κίεβ)

Έφυγαν: Πρόδρομος Νικολαΐδης (Τρίκαλα), Μαριάνοβιτς (Κεραυνός), Δημήτρης Λόλας (Καβάλα), Ντέγιαν Χόχλερ.

Πέρσι: Έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα, αλλά στο τέλος "ξεφούσκωσε" και τερμάτισε στην 9η θέση της Α1.

Τι άλλαξε; Υπήρχαν ανακατατάξεις στα διοικητικά, αλλά όχι και στην τάξη πραγμάτων.

Πλεονεκτήματα: Τα προβλήματα κατεβάζουν τον... πήχη για το "Σίτι", που δεν χρειάζεται να ξεπεράσει την περσινή καλή χρονιά, για να κάνει τη δική του υπέρβαση. Στα "συν" η παραμονή σημαντικών παικτών όπως ο Καλλινικίδης κι ο Πάτερσον κι η ύπαρξη μιας "ζεστής" έδρας.

Μειονεκτήματα: Το μπάτζετ ήταν πολύ περιορισμένο κι ο πάγκος μοιάζει ακόμη πιο άδειος από την περσινή χρονιά. Ρίχνει το βάρος στον Αμερικανό άσο (Κλαρκ, Τζάαμπερ) κι αυτό σημαίνει ότι εξαρτάται σε ένα μεγάλο ποσοστό από τα… κέφια του.

Αγωνιστικό στυλ: Το "Σίτι" είναι μια ομάδα που στηρίζεται στην επίθεση της. Εκμεταλλεύεται την έφεση του Γκόλντγουαϊρ στο σκοράρισμα και γενικά προσπαθεί με χαμηλά σχήματα να βάλει τον αντίπαλο στο ρυθμό που τον βολεύει.

Το αστέρι: Ο ΛεΜάιρ Γκόλντγουαϊρ έχει να κουβαλήσει μια βαριά κληρονομιά, αυτή των Κέιντρεν Κλαρκ και Ίμπραημ Τζάαμπερ. Ο Αμερικανός είναι κάτι... ανάμεσα στους δύο. Λιγότερο "αέρινος" από τον "Ίμπι" και χειρότερος σουτέρ από τον "Κίκι". Όπως και να ‘χει είναι το πρώτο φαβορί για την κατάληψη της θέσης του κορυφαίου σκόρερ στην Α1.

Τα "όπλα": Ο Αντρέ Πάτερσον κι ο Αβραάμ Καλλινικίδης δημιουργούν προβλήματα σε βαρύτερους αντιπάλους, ενώ ο Κουπίδης θα παίξει το ρόλο του «τρίποντου» γκαρντ, που χήρεψε μετά την αποχώρηση του Νικολαΐδη. Ο Βλάντο Κρστιτς θα δώσει εμπειρία και καλό σουτ, παίζοντας πίσω και μαζί με τον Γκόλντγουαϊρ.

Η έδρα: Το κλειστό του Αιγάλεω

Ο προπονητής: Θανάσης Σκουρτόπουλος

Για 3η χρονιά στον πάγκο του "Σίτι" (η πρώτη ήταν… μισή) έχει δώσει το στίγμα του, αποδεικνύοντας ότι δεν το βάζει κάτω απέναντι σε οποιαδήποτε δυσκολία. Το «Σίτι» είναι η πρώτη δουλειά ως χεντ-κόουτς στην Α1, ενώ είχαν προηγηθεί περάσματα –ως βοηθός- από την ΑΕΚ και τον Πανελλήνιο.

Το ρόστερ


Όνομα Θέση Ύψος Ηλικία
Βλάντο Κρστιτς Γκαρντ 1.82 36
Κώστας Γεωργακίου Γκαρντ 1.90 16
Λιμάιρ Γκόλντγουαϊρ Γκαρντ 1.90 24
Θέμης Κουπίδης Γκαρντ 1.95 24
Σπύρος Μαγγουνής Φόργουορντ 2.00 23
Νίκος Αγγελόπουλος Φόργουορντ 2.02 24
Κρις Μπρέισι Φόργουορντ 1.98 28
Αβραάμ Καλλινικίδης Φόργουορντ 1.95 31
Δήμος Αγγελόπουλος Σέντερ 2.12 24
Ανδρόνικος Γκιζογιάννης Φόργουορντ 2.02 25
Χρήστος Μαρίνος Γκαρντ 1.86 19
Βασίλης Σούλης Σέντερ 2.06 32
Αντρέ Πάτερσον Σέντερ 2.08 33
Αγγελος Τσιγκουνάκης Γκαρντ 1.80 25

























TAGS ΑΙΓΑΛΕΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ