ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το προφίλ του Ολυμπιακού

Το SPORT 24 σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το αγωνιστικό προφίλ του Ολυμπιακού

Ήρθαν: Θοδωρής Παπαλουκάς (ΤΣΣΚΑ), Τζος Τσίλντρες (Ατλάντα Χοκς), Ζόραν Ερτσέγκ (Ζελέζνικ), Νίκολα Βούισιτς (Μακάμπι), Γιοτάμ Χαλπερίν (Μακάμπι), Μιχάλης Πελεκάνος (Ρεάλ), Ιγκόρ Μιλόσεβιτς (Ερ. Αστέρας), Ίαν Βουγιούκας (ΑΓΟΡ - επέστρεψε), Χάρης Γιαννόπουλος (ΠΑΟΚ), Κώστας Σλούκας (Μαντουλίδης), Γιάννης Καραθανάσης (Αστέρια).

Έφυγαν: Κουιντέλ Γουντς (Φορτιτούντο), Ρόντρικ Μπλάκνεϊ (Μπεσίκτας), Μανώλης Παπαμακάριος (Πανελλήνιος), Ιάκωβος Τσακαλίδης (-), Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (Μαρούσι – δανεικός), Ρενάλντας Σεϊμπούτις (Μπιλμπάο), Άρβιντας Ματσιγιάουσκας (-), Κώστας Βασιλειάδης (ΠΑΟΚ), Παναγιώτης Καυκής (ΠΑΟΚ).

Πέρσι: Έπαιξε στον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος και σε αυτόν του κυπέλλου, όπου γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Στην Ευρωλίγκα έφτασε μια... ανάσα από το φάιναλ-φορ αλλά αποκλείστηκε (2-1) στους "8" από την μετέπειτα πρωταθλήτρια ΤΣΣΚΑ.

Τι άλλαξε: Ο Παναγιώτης Γιαννάκης κάθεται από την αρχή της χρονιάς στον πάγκο της ομάδας και πλέον υπάρχει μια διαφορετική φιλοσοφία.

Πλεονέκτημα: Διαθέτει μια πλειάδα ποιοτικών παικτών και ένα "μακρύ" ρόστερ που επιτρέπει την υπερκάλυψη απουσιών και την διατήρηση υψηλού επιπέδου στην προπόνηση. Έχει "μεγάλα κορμιά" σε όλες σχεδόν τις θέσεις και μπορεί με αυτόν τον τρόπο να «γεμίσει» την άμυνα του. Στην επίθεση διαθέτει παίκτες με μεγάλη ικανότητα στο σκοράρισμα.

Μειονεκτήματα: Υστερεί κάπως στο μακρινό σουτ, με την έννοια ότι εκτός από τον «κλασσικό» σουτέρ Χαλπερίν και τους Μπουρούση-Ερτσέγκ δεν υπάρχουν άλλοι παίκτες που να θεωρούνται «φονιάδες» από τα 6.25. Ο Νίκολα Βούισιτς είναι ο πιο ποιοτικός ψηλός στην Ευρώπη, αλλά παράλληλα κι ένας από τους πιο ευπαθείς σε τραυματισμούς.

Το αγωνιστικό στυλ: Στην επίθεση οι «ερυθρόλευκοι» θα χρησιμοποιήσουν την ξακουστή «τριγωνική», με πολύ κίνηση στην αδύνατη πλευρά και διαρκή κοψίματα. Παράλληλα θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την ικανότητα του Γκριρ στο σκοράρισμα, αλλά και την ικανότητα του Βούισιτς με τη μπάλα στα χέρια. Όσο για την άμυνα; Στον "Δράκο" αρέσει η πίεση, τουλάχιστον στην περιφέρεια.

Το μεγάλο αστέρι: Τα 4.2 εκατομμύρια ευρώ που θα εισπράξει τον χρίζουν αυτόματα τον… σταρ του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Τζος Τσίλντρες που ήρθε στα 25 του χρόνια απευθείας από το ΝΒΑ! Ο Αμερικανός με τα πλούσια αθλητικά προσόντα δεν θα θαμπώσει με "30άρες" και "40άρες" καθώς δεν είναι κλασσικός σκόρερ, αλλά θα βοηθήσει την ομάδα του να γίνει καλύτερη σε όλους τους τομείς, καθώς σπάνια συναντά κανείς ξένο με τέτοια συμπεριφορά και όρεξη για άμυνα

Τα όπλα: Ο Ζόραν Ερτσέγκ είναι ένα "4άρι" για… πολλά, αν κι είναι ακόμη μικρός. Το ίδιο ισχύει και για τον Μίλος Τεόντοσιτς που θα είναι η "αλλαγή" του... μαέστρου Παπαλουκά στη θέση "1". Κατά τα άλλα οι Έλληνες έχουν το ρόλο τους (Βασιλόπουλος, Μπουρούσης, Πρίντεζης), ο Βούισιτς θα μοιράζει ασίστ κι ο Γκριρ θα σκοράρει με κάθε πιθανό –και απίθανο- τρόπο.

Η έδρα: Το ΣΕΦ

Προπονητής: Παναγιώτης Γιαννάκης



Πέρσι "μεταμόρφωσε" τον Ολυμπιακό αναλαμβάνοντας στα μέσα της χρονιάς. Τώρα έχει στα χέρια του τη "δική" του ομάδα. Ο "Δράκος", που είναι και ταυτόχρονα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, έχει δουλέψει στο παρελθόν στον Πανιώνιο και στο Μαρούσι.

Όνομα Θέση Ηλικία Ύψος
Θοδωρής Παπαλουκάς Γκαρντ 31 2.00
Μιχάλης Πελεκάνος Φόργουορντ 27 1.98
Τζος Τσίλντρες Φόργουορντ 25 2.03
Νίκολα Βούισιτς Σέντερ 30 2.11
Ιγκόρ Μιλόσεβιτς Γκαρντ 22 1.92
Γιάννης Μπουρούσης Σέντερ 25 2.10
Γιοτάμ Χαλπερίν Γκαρντ 24 1.96
Λιν Γκριρ Γκαρντ 29 1.85
Χάρης Γιαννόπουλος Φόργουορντ 19 2.00
Παναγιώτης Βασιλόπουλος Φόργουορντ 24 2.00
Ίαν Βουγιούκας Σέντερ 23 2.11
Σοφοκλής Σχορτσιανίτης Σέντερ 23 2.05
Γιώργος Πρίντεζης Φόργουορντ 23 2.06
Ζόραν Ερτσέγκ Φόργουορντ/Σέντερ 21 2.13
Μίλος Τεόντοσιτς Γκαρντ 21 1.95
Κώστας Σλούκας Γκαρντ 18 1.87
Γιάννης Καραθανάσης Φόργουορντ 17 2.03


Η φετινή ομάδα



Ο Τζος Τσίλντρες































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ