ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Το προφίλ του Πανιωνίου

Το SPORT 24 σας παρουσιάζει όσα πρέπει να γνωρίζετε για το αγωνιστικό προφίλ του φετινού Πανιωνίου

Ήρθαν: Μπράνκο Τσβέτκοβιτς (Τζιρόνα), Γκόραν Νίκολιτς (Άλμπα), Άαρον Μάιλς (Καχασόλ), Μίροσλαβ Ραΐσεβιτς (Ερ. Αστέρας), Μάκης Δρελιώζης (Γκυζιακός), Μιχάλης Παραγιός.

Έφυγαν: Ντούσαν Σάκοτα (Παναθηναϊκός), Νίκος Αγγελόπουλος (Αιγάλεω), Μπραντ Νιούλεϊ (Πανελλήνιος), Αντάνας Καβαλιάουσκας (Καβάλα), Αλέξανδρος Σιγκούνας (Ολύμπια Λάρισας), Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (Μέγκα Μπάσκετ – δανεικός), Δημήτρης Κατιάκος (Πανερυθραϊκός- δανεικός), Αλεξάντερ Τσάπιν (Αζόβμας).

Πέρσι: Ο Πανιώνιος επέστρεψε μετά από 11 ολόκληρα χρόνια στην Ευρωλίγκα επικρατώντας του Αμαρουσίου με 3-2.

Τι άλλαξε; Ουσιαστικά οι "διπλές" υποχρεώσεις. Μπορεί να αντέξει δύο δυνατά ματς κάθε βδομάδα;

Πλεονεκτήματα: Ο βασικός κορμός διατηρήθηκε ίδιος κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μια νεανική ομάδα, που δέχτηκε... ενέσεις εμπειρίας από το εξωτερικό. Στα «συν» η παρουσία παικτών με ικανότητα στο σκοράρισμα από το low-post κι ενός πόιντ-γκαρντ όπως ο Μάιλς που κινεί όλη την επίθεση.

Μειονεκτήματα: Ο μεταγραφικός σχεδιασμός συνάντησε δυσκολίες λόγω της υπόθεσης Τζάαμπερ. Ωστόσο τέλος καλό, όλα καλά για τους "κυανέρυθρους", που φαίνεται όμως να στερούνται του απαραίτητου βάθους στο ρόστερ. Τρίτη χρονιά... τέταρτος προπονητής. Πάλι από την αρχή δηλαδή.

Το αγωνιστικό στυλ: Η ταχύτητα είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό του Πανιωνίου, που διαθέτει μια περιφέρεια γεμάτη φυσικά προσόντα. Μένει να δούμε και τη «σφραγίδα» του Τριφούνοβιτς, που άφησε καλές εντυπώσεις με τη Λιέτουβος Ρίτας κυρίως σε ότι αφορά το επιθετικό κομμάτι.

Το μεγάλο αστέρι: Ο Άαρον Μάιλς πήρε τη θέση του... Ίμπραημ Τζάαμπαρ. Είναι ένας πόιντ-γκαρντ που ξεκίνησε την καριέρα του στο ΝΒΑ (Ουόριορς), αλλά γρήγορα ήρθε στην Ευρώπη. Έχει εμπειρία Ευρωλίγκα (Ορτέζ), παίζει σε μεγάλη ταχύτητα και έχει μεγάλη ικανότητα στην πάσα.

Τα όπλα: Ο Τσβέτκοβιτς είναι ένας καλός all-around περιφερειακός, ο Νίκολιτς προτιμά να σουτάρει από την περιφέρεια κι ο Μπάξτερ αποτελεί μια σταθερή αξία. Αν σε αυτούς προσθέσουμε το δίδυμο Ζορόσκι-Καλαμπόκη που "τράβηξε" το κουπί πέρσι, τότε συνθέτετε ένα ρόστερ που ξεχωρίζει τουλάχιστον στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Προπονητής: Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς

Ο Σέρβος προπονητής δουλεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά όχι και πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Ερυθρό Αστέρα, για να συνεχίσει ως ασίσταντ κόουτς στη Λιέτουβος Ρίτας. Στο τέλος της περιόδου 2006-2007 ανέλαβε ως πρώτος.

Το ρόστερ



Όνομα Θέση Ύψος Ηλικία
Βασίλης Ξανθόπουλος Γκαρντ 1.85 24
Μάκης Δρελιώζης Γκαρντ 1.97 33
Ιβάν Ζορόσκι Γκαρντ 1.95 29
Γιάννης Γεωργαλής Γκαρντ 1.97 25
Μπράνκο Τσβέτκοβιτς Γκαρντ/Φόργουορντ 2.00 24
Άαρον Μάιλς Γκαρντ 1.85 25
Γιάννης Καλαμπόκης Γκαρντ 1.95 30
Μίροσλαβ Ραΐσεβιτς Φόργουορντ 2.07 27
Λεβόν Κένταλ Σέντερ 2.10 24
Γιάννης Γιαννούλης Σέντερ 2.08 32
Ανδρέας Κανονίδης Φόργουορντ 2.00 17
Μιχάλης Παραγιός Φόργουορντ 2.05 26
Γκόραν Νίκολιτς Φόργουορντ 2.05 32
Λόνι Μπάξτερ Σέντερ 2.03 29


Τα high-light της περσινής σεζόν



























TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ