NBA

Το... ψυχογράφημα του Σπανούλη

Ο αρθρογράφος της "Houston Chronicle" σημειώνει τα... φάουλ του Σπανούλη και τον επικρίνει

Ο λόγος για τον Φραν Φλάνμπερι που δέχτηκε αρκετές επικρίσεις από Έλληνες και Κινέζους για τον τρόπο που "χειρίστηκε" τις υποθέσεις του "VSpan", αλλά και του Ζιαλιάν Γι (σ.σ ο οποίος δεν θέλει να παίξει στο Μιλγουόκι), με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί από τους αναγνώστες ανθέλληνας και... αντι-Κινέζος.
Ο ίδιος αφού "μπλέκει" τις ιστορίες των δύο παικτών σχετικά με το αμερικάνικο όνειρο αναφέρεται στον Σπανούλη, σημειώνοντας τα "φάουλ" του διεθνή Έλληνα γκαρντ, καταλήγοντας παράλληλα ότι το μόνο που τον νοιάζει είναι το μπάσκετ.

"Μετά το σοκ του αποκλεισμού από τους Τζαζ ο Βασίλης Σπανούλης είπε ότι δεν ήξερε αν θα επέστρεψε στο ΝΒΑ για μια δεύτερη σεζόν, τηρώντας το συμβόλαιο του.

Εκείνη την εποχή πίστευα ότι ο Σπανούλης ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα, δεδομένου ότι είχε εξετάσει όλες τις προοπτικές. Τώρα δύο μήνες μετά οι Ρόκετς έχουν νέο προπονητή και νέο τζένεραλ μάνατζερ, εκ των οποίων κι οι δύο τον έχουν πλησιάσει.

Το μόνο που έχουν ακούσει από τον Σπανούλη είναι ότι δεν θα παίξει στο summer league του Λας Βέγκας και ότι η παλιά του ομάδα, ο Παναθηναϊκός θα ήθελε πολύ να τον φέρει πίσω.

Έτσι έγραψα ότι είναι καιρός ο Σπανούλης να σταματήσει να "κλαψουρίζει", να αισθάνεται άσχημα για αυτόν και να κάνει γνωστές τις προθέσεις του στην ομάδα.

Αυτό με κάνει... ανθέλληνα.

...

Αν ο Σπανούλης έχει καταλήξει ότι το ΝΒΑ κι η αμερικάνικη ζωή δεν είναι για αυτόν, αυτό είναι δικαίωμα του και το σέβομαι. Πέρσι ήταν μια δύσκολη σεζόν για τον περήφανο Σπανούλη. Αμέσως μετά τον ηγετικό του ρόλο στη νίκη επί των Αμερικανών τον περασμένο Αύγουστου, ήρθε στο Χιούστον φέρνοντας κύματα ενθουσιασμού και περίμενε να γίνει ένας ήρωας της Μυθολογίας.

Την ώρα που αρκετοί συμπατριώτες του κρεμόντουσαν από κάθε του ανάσα, ο κόσμος του Χιούστον τον αγκάλιασε, κάτι που προφανώς του δημιούργησε μεγαλύτερο στρες. Υπάρχουν πολλοί λίγοι ρούκις - ειδικά από αυτούς που επιλέχτηκαν στο Νο55 του ντραφτ- που μπαίνουν στο ΝΒΑ σε μια καλή ομάδα και κάνουν αμέσως τη διαφορά.

Αν ο Σπανούλης ήταν άλλο ένα πικ στο Νο55 από αμερικάνικο κολέγιο θα είχε υποστεί όλα αυτά με σιγή. Όταν, όμως, δεν έγινε αμέσως ήρωας οι κραυγές από την Ελλάδα έγιναν δυνατότερες και αισθάνθηκε ότι απογοήτευε ακόμη περισσότερο τον κόσμο.

Οι καλοί, όμως, πάντα παίζουν. Ο Σπανούλης είχε τις ευκαιρίες του -ίσως να ήταν λίγες το παραδέχομαι- αλλά ποτέ δεν ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες. Τώρα τους τελευταίους δύο μήνες παίζει το ρόλο του θύματος.

Τώρα ο Σπανούλης λέει ότι δεν εχει χρόνο να παίξει με τους Ρόκετς στο Λας Βέγκας. Είναι σημαντικότερο να προπονηθεί με την Εθνική ομάδα.

Το θέμα, ομως, είναι ότι κι ο Γιάο θα παίξει με την Κίνα. Αλλά αντέδρασε στον απογοητευτικό αποκλεισμό, με το να μείνει στο Χιύστον και να δουλέψει καθημερινά με τον Κάρολ Ντόουσον και τον Χακίμ Ολάζοουν. Ο Γιάο βέβαια είναι διαφορετικός παίκτης.

Ακόμη κι έτσι ο Σπανούλης έχει δύο μήνες για να τα βρει με τον εαυτό του και ένα καλοκαίρι ελεύθερος να παίξει με την Ελλάδα. Αλλά όταν οι Μόρεϊ και Έιντελμαν τον παίρνουν τηλέφωνο για να του πουν ότι τον θεωρούν βασικό μέλος του μελλοντος των Ρόκετς, που είναι ο λεγόμενος πολεμιστής;

Γιατί δεν λέει απλά ο Σπανούλης "ότι θα δώσω κανονικά το παρών στον Οκτώβριο";

Αν θέλετε δικαιολογίες βρείτε κάτι άλλο από το ρατσισμό. Το θέμα μας είναι μονο το μπάσκετ. Πάντα αυτό ήταν"



























.


TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ