EUROLEAGUE

Το SPORT 24 παρουσιάζει μια πρώτη... ακτινογραφία των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στην Euroleague

Το SPORT 24 παρουσιάζει μια πρώτη... ακτινογραφία των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στην Euroleague
Μεσίνα

Το SPORT 24 παρουσιάζει μια πρώτη... ακτινογραφία των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στον 4ο Όμιλο της Euroleague.

Ρεάλ Μαδρίτης



Το μπασκετικό τμήμα της Ρεάλ έχει... ζηλέψει το ποδόσφαιρο κι αναμένεται (τηρουμένων των αναλογιών) να κινηθεί το ίδιο εντυπωσιακά το φετινό καλοκαίρι. Το μεγάλο "μπαμ" έγινε με την πρόσληψη του Έτορε Μεσίνα στη θέση του Χουάν Πλάθα, κίνηση που από μόνη της εγγυάται για μια ακόμη πιο ανταγωνιστική και επικίνδυνη ομάδα.

Κατά τα άλλα μέχρι στιγμής οι Μαδριλένοι αναμένεται να αφήσουν ελεύθερους τους Ραούλ Λόπεζ και Άλεξ Μουμπρού, ενώ στον... αέρα είναι αρκετοί ακόμη παίκτες (Μάσεϊ, Τόμας, Ερβέλ) από την περσινή "φουρνιά". Οι σίγουροι, πάντως, είναι οι Σέρχιο Τζουλ και Φελίπε Ρέγιες.

Κατά τα άλλα μέχρι στιγμής η "Βασίλισσα" ανανέωσε το συμβόλαιο του Μπούλοκ για δύο ακόμη χρόνια, απέκτησε τον "πιο βελτιωμένο παίκτη" της περσινής σεζόν, Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς από την Παρτίζαν, κράτησε τον Τόμας Βαν Ντε Σπίνγκελ (σ.σ είχε συνεργαστεί με τον Μεσίνα στην ΤΣΣΚΑ) και πρόσθεσε τον Λιθουανό σέντερ-φόργουορντ Ντάριους Λαβρίνοβιτς.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Ρεάλ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Πάμπλο Πριτζιόνι, ενώ στο στόχαστρο της βρίσκονται οι Καουκένας, Ρίμπας, αλλά κι ο Ρίκι Ρούμπιο.

Πέρσι η Ρεάλ αποκλείστηκε στα ημιτελικά του ισπανικού πρωταθλήματος και στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα, όπου αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό.

Το ρόστερ ως τώρα: Βέλιτσα Βελίτσκοβιτς, Ντάριους Λαβρίνοβιτς, Σέρχιο Τζουλ, Φελίπε Ρέγιες, Τόμας Βαν Ντε Σπίνγκελ, Αξέλ Ερβέλ, Τζερεμάια Μάσεϊ, Λουίς Μπούλοκ, Μάρκο Τόμας.

Αρμάνι Τζινς Μιλάνο




Οι Μιλανέζοι με βάσει τις ως τώρα κινήσεις τους θέλουν να κάνουν ένα βήμα παραπέρα, από που έμειναν πέρσι όταν αποκλείστηκαν στο Top-16 από τον Ολυμπιακό.

Ήδη κράτησαν τον προπονητή Πιέρο Μπούκι (ανανέωσε ως το 2011) και τον σέντερ Μιντάουγκας Κατελίνας, ενώ παράλληλα απέκτησαν με συνοπτικές διαδικασίες τον ελπιδοφόρο σέντερ της Λιέτουβος Ρίτας, Μάριους Πετραβίτσιους. Παράλληλα επέστρεψε κι ο Μάσιμο Μπουλέρι που θα συνθέσει ένα φονικό "δίδυμο" με τον άκρως ταλαντούχο Λούκα Βιτάλι.

Η Αρμάνι επιμένει λιθουανικά, καθώς κυνήγησε τους Καουκένας-Λαβρίνοβιτς, αλλά τελικά κατέληξε στον Γιόνας Μασιούλις της Ζαλγκίρις.

Το ρόστερ ως τώρα: Μάριους Πετραβίτσιους, Άριελ Φιλόι, Μάικλ Χαλ, Μάρκο Μορντέντε, Λούκα Βιτάλι, Τζόμπεϊ Τόμας, Μέισον Ρόκα, Χόλις Πράις, Μιντάουγκας Καταλίνας, Τζόι Μπερντ, Γιοάν Σανγκαρέ, Μάσιμο Μπουλέρι.

Πέρσι οι "Μιλανέζοι" ήταν οι φιναλίστ του ιταλικού πρωταθλήματος, ενώ αποκλείστηκαν στους "16" της Ευρωλίγκα.

Προκόμ Τρεφλ



Οι Πολωνοί αναμένεται να αλλάξουν και πάλι πρόσωπο, ακολουθώντας έναν προσανατολισμό ανάλογο με τον περσινό, που δεν συμβαδίζει με τις σπατάλες των προηγούμενων ετών.

Στην άκρη του πάγκου θα κάθεται και πάλι ο Τόμας Πετσέτσας, που ανέλαβε στα μέσα της σεζόν, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.

Μέχρι στιγμής η Προκόμ δεν έχει κινηθεί δυναμικά, αν και πρέπει να θεωρηθεί επιτυχία η παραμονή του Ντέιβιντ Λόγκαν, ο οποίος έκανε πέρσι μια πολύ καλή σεζόν.

Το ίδιο ισχύει και για τον δυναμικό φόργουορντ Ρόνι Μπαρέλ, αλλά όχι και για τον Ντάνιελ Γιούιν.

Πέρσι η Προκόμ (που δεν έχει φτάσει πιο μακριά από τους "16") κατέκτησε το πρωτάθλημα Πολωνίας.

Το υπάρχον ρόστερ: Ντέιβιντ Λόγκαν, Άνταμ Λαπέτα, Πρζέμισλαβ Ζαμοΐσκι, Ρόνι Μπαρέλ, Άνταμ Χρίτσανιουκ, Πιοτρ Ζσζότκα

Κίμκι



Η ρωσική ομάδα που πέρσι... τάραξε τα νερά, μπορεί να κινηθεί σε πιο ρηχά νερά (από οικονομικής πλευράς) λόγω της οικονομικής κρίσης, ωστόσο και πάλι θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές ομάδες της Ευρώπης.

Οι περσινοί φιναλίστ του Uleb Cup και του ρωσικού πρωταθλήματος ξεκίνησε με άκρως εντυπωσιακό τρόπο τις μεταγραφές. Συγκεκριμένα ο Σέρτζιο Σκαριόλο έφερε στη Μόσχα τους συμπατριώτες του Κάρλος Καμπέθας και Ραούλ Λόπεζ.

Στα "πλην" πρέπει να τοποθετηθεί η αποχώρηση του ψηλού Μάσιε Λάμπε που κατέληξε στη Μακάμπι.

Κατά τα άλλα μέχρι στιγμής παραμένουν τα "μεγάλα" ονόματα της ομάδας, δηλαδή ο Κάρλος Ντελφίνο, ο Χόρχε Γκαρμπαχόθα, ο Μιλτ Παλάτσιο κι ο Κέλι Μακκάρτι.

Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Σκαριόλο θα κινηθεί εξίσου εντυπωσιακά και στη συνέχεια του καλοκαιριού, επιβεβαιώνοντας την πρώτη εντύπωση που τη θέλει την ισχυρότερη ομάδα του 5ου γκρουπ δυναμικότητας.

Το υπάρχον ρόστερ: Ραούλ Λόπεζ, Κάρλος Καμπέθας, Βιτάλι Φριτζόν, Βλάντιμιρ Ντιάτσοκ, Κάρλος Ντελφίνο, Χόρχε Γκαρμπαχόθα, Νικίτα Σαμπάλκιν, Κέλι ΜακΚάρτι, Βικτόρ Ντουμποβίτσκι, Τιμοφέι Μοζγκόφ, Βλάτσεσλαβ Ζαβτσέφ

Όλντεμπουργκ



Από το Eurochallenge στην... Ευρωλίγκα! Η Όλντενμπουργκ θα πάρει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία της στη διοργάνωση. Άλλη μια "πρωτιά" για τους "Γλάρους", που κατέκτησαν και το παρθενικό πρωτάθλημα της ιστορίας τους!

Μάλιστα τα κατάφεραν μετά τους δραματικούς τελικούς της "Μπουντεσλίγκα" στους οποίους σημειώθηκαν τέσσερα "διπλά" με τη Βόννη να συμπρατωγωνιστεί σε μια σειρά γκραν-γκινιόλ.

Μέχρι στιγμής η γερμανική ομάδα (που ολοκλήρωσε πριν δύο βδομάδες τις υποχρεώσεις της) δεν έχει κινηθεί σε μεταγραφικούς ρυθμούς. Η μοναδική ενέργεια ήταν η ανανέωση της συνεργασίας με τους αναπληρωματικούς Ντάνιελ Στράουτς και Ντάνιελ Χάιν.

Κατά τα άλλα η λογική λέει ότι θα παραμείνουν οι δύο Αμερικανοί γκαρντ (Γκάρντνερ και Πόλντινγκ), που αύξησαν τις μετοχές τους, αλλά κι οι "γνωστοί" μας Γιασμίν Πέρκοβιτς και Ρούμπεν Μπούμτζε-Μπούμτζε.

Το υπάρχον ρόστερ: Τζέισον Γκάρντνερ, Γιασμίν Πέρκοβιτς, Ντάνιελ Στράουτς, Ντάνιελ Χάιν, Ρίκι Πόλντινγκ.




















































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ