ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Το SPORT 24 παρουσιάζει τον Κλιφ Χάμοντς

Οικογενειάρχης, αρχιτέκτονας και... ρομπότ. Το SPORT 24 παρουσιάζει τον Κλιφ Χάμοντς (videos)

Αναλυτικά:
1) Το πλήρες όνομα του είναι Κλίφορντ Ντάνιελ Χάμοντς

2) Έχει ύψος 1.90 αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ

3) Γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1985

4) Φοίτησε στο κολέγιο Κλέμσον, όπου έχουν φοιτήσει ακόμη οι Γκρεγκ Μπάκνερ, Έλντεν Κάμπελ, Ντέιλ Ντέιβις, Χόρας Γκραντ, Λάρι Νανς, Τρι Ρόλινς, Κρις Ουίτνι, Σαρόν Ράιτ, Τερέλ ΜακΙντάιρ αλλά κι ο Ουίλι Σόλομον!

5) Με τους "Τάιγκερς" ο Κλιφ Ψάμοντς έχει επιλεχτεί στην 3η καλύτερη πεντάδα της περιφέρειας (2008), αλλά και στην καλύτερη αμυντική πεντάδα (2008).

6) Κατέχει το ρεκόρ των συνεχόμενων συμμετοχών στη βασική πεντάδα στην ιστορία του κολεγίου (123).

7) Είχε 10.8 πόντους (56% στα δίποντα, 54% στα τρίποντα), 3.4 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ μέσους όρους στην κολεγιακή του καριέρα

8) Πέρσι αποκτήθηκε από την Εφές Πίλσεν, που τον έδωσε δανεικό στην Νταρουσάφακα για να "ψηθεί", πριν τον καλέσει και πάλι να ενισχύσει την ομάδα στο τέλος της χρονιάς.

9) Στην Ευρωλίγκα είχε 3.8 πόντους, 1.0 ασίστ και 1.0 κλέψιμο σε 11 λεπτά συμμετοχής.

10) Στην Νταρουσάφακα, πάντως, πείχε 14.0 πόντους, 3.9 ασίστ και 3.8 ριμπάουντ ανά παιχνίδια. Αγωνίστηκε με τη συγκεκριμένη ομάδα σε 26 παιχνίδια.

11) Ήταν εξαιρετικός μαθητής. Στο Κλέμσον σπούδασε αρχιτεκτονική (σ.σ ένα από τα πιο δύσκολα μαθήματα της σχολής) και ψυχολογία.

12) Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στα δύο του! Κι αυτό γιατί ο πατέρας του ήταν παλιός παίκτης του μπάσκετ. Έπαιξε στο γυμνάσιο, αλλά δεν έκανε ποτέ καριέρα διότι λόγω οικονομικών υποχρεώσεων αναγκάστηκε να καταταγεί στον στρατό.

13) Τα δύο αδέρφια έπαιξαν επίσης μπάσκετ. Ο αδερφός του Μάικ έπαιξε σε μικρότερη κατηγορία του κολεγιακού πρωταθλήματος, ενώ ο ΜιΚάλβιν αποφοίτησε από το Μέρσερ.

14) Οι πρώτοι του αντίπαλοι οπότε ήταν τα αδέρφια του, ενώ πολλές φορές έπαιζαν 2vs2 με τη συμμετοχή του πατέρα τους. Σε ομάδα, πάντως, έπαιξε για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο, όπου ξεχώρισε άμεσα για το ταλέντο του.

15) Η συμβουλή που θα θυμάται για πάντα είναι ότι "η ζωή είναι πολλά περισσότερα από το να σκας μια μπάλα του μπάσκετ, οπότε κατάλαβα ότι πρέπει να μείνω προσγειωμένος".

16) Όταν τελειώσει το μπάσκετ θέλει να δουλέψει σε αρχιτεκτονικό γραφείο, έτσι ώστε μια μέρα να ξεκινήσει τη δική του εταιρία, όπου θα χτίζει διαμερίσματα στην Νοτιοανατολική Αμερική, έτσι ώστε να είναι και... κοντά στο σπίτι του.

17) Η καλύτερη αθλητική στιγμή που θυμάται ότι στο γυμνάσιο όταν έπαιξε απέναντι στον αδερφό του. Η ομάδα του είχε χάσει δύο φορές στην κανονική διάρκεια, αλλά στον τελικό πήρε... ρεβάνς κατακτώντας το πρωτάθλημα.

18) Ο απόλυτος στόχος του είναι να παίξει στο ΝΒΑ. Επαγγελματικά σκέφτεται να παίξει 5-6 χρόνια ("όσο κρατάει το σώμα μου") και στη συνέχεια να γυρίσω στο σχολείο για να πάρει το πτυχίο μου.

19) Είναι οικογενειάρχης! Έκανε το πρώτο του παιδί (τον Κλιφ Χάμοντς τον 5ο) στα 22 του χρόνια.

20) Είναι παντρεμένος με την ΛαΚέντρα Τζάκσον, την οποία γνώρισε στο γυμνάσιο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα φούτμπολ.

21) "Είναι ρομπότ! Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι το σωστό παράδειγμα. Αλλά δεν είναι! Δεν είναι φυσιολογικός. Είναι μηχανή" είχε πει κάποτε για τον Χάμοντς ο συμπαίκτης και συγκάτοικος του Σαμ Πέρσι.

22) Ο προπονητής του Νορθ Καρολάινα Στέιτ, Σίντνεϊ Λόου, κάποτε έδειξε στους παίκτες αποκλειστικές φάσεις από τον Χάμοντς. Ήταν όλα στιγμιότυπα απο hustle plays, δηλαδή από διεκδικούμενες μπάλες και "βρώμικη" δουλειά. Υπήρχε κι ένα "καρέ" που εδειχνε τον Χάμοντς να σπριντάρει από τον πάγκο στη γραμματεία όταν έγινε αλλαγή από τον προπονητή του. Για τον κόουτς Λόου ο γκαρντ του Κλέμσον ήταν το τέλειο παράδειγμα του παίκτη που τα δίνει όλα.

23) Σουτάρει με το αριστερό χέρι και μάλιστα με μεγάλη ακρίβεια!



24) Μπορεί να είναι... κοντός, αλλά είναι άκρως θεαματικός όπως φαίνεται από τις παρακάτω φάσεις.

Εντυπωσιακό κάρφωμα



Απίθανη τάπα


























































TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ