ΚΑΒΑΛΑ

Το SPORT 24 παρουσιάζει τον Ντεμέτριους Αλεξάντερ

Το SPORT 24 παραθέτει 24 πράγματα για τον Ντεμέτριους Αλεξάντερ, τον γυρολόγο των 5 ηπείρων (vid)

Αναλυτικά

1) Το πλήρες όνομα του είναι Ντεμέτριους Νταρνέλ Αλεξάντερ

2) Ο... Δημήτριος Αλέξανδρος γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου του 1975

3) Μεγάλωσε στο Τσέστερφιλντ του Μιζούρι

4) Αγωνίζεται στη θέση του πάουερ-φόργουορντ

5) Έχει ύψος 2.04 και ζυγίζει 110 κιλά

6) Φοίτησε στο κολέγιο Αλαμπάμα για δύο χρόνια, παίρνοντας "μεταγραφή" από ένα τζούνιορ κόλετζ του Κάνσας. Την τελευταία του χρονιά είχε 12.5 πόντους και 8.3 ριμπάουντ.

7) Στους "Ελέφαντες" έπαιξε συμπαίκτης με αρκετούς παίκτες που πέρασαν στη συνέχεια από την Α1 όπως ο Θαλάμους ΜακΓκι (Σπόρτιγκ), ο Έρικ Ουάσινγκτον (Δάφνη) κι ο ομογενής Σαμ Χαγκίνας (Περιστέρι). Στο παρελθόν πέρασαν από το ίδιο σχολείο οι Ρόμπερτ Χόρι, Αντόνιο ΜακΝτάις, Τζέραλντ Ουάλας, Μο Ουίλιαμς, Τζέισον Κάφι, Ντέιβιντ Μπενουά, Ντέρικ ΜακΚι, Ροι Ρότζερς, Λατρέλ Σπρίουελ καθώς κι οι Μπακ Τζόνσον (Απόλλων, Ηρακλής, Δάφνη) και Τζέιμς "Χόλιγουντ" Ρόμπινσον (Ολυμπιακός).

8) Έχει "γυρίσει" την Ευρώπη. Ενδεικτικά έχει παίξει στο Ισραήλ, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Ουκρανία και στη Λετονία

9) Πέρσι με τη Ντόνετσκ είχε 18.3 πόντους και 9.2 ριμπάουντ ανά παιχνίδια

10) Έχει περάσει κι από το ΝΒΑ με τη φανέλα των Γιούτα Τζαζ

11) Το scouting report είναι "Ένας φόργουορντ που μπορεί να κάνει τα πάντα στο παρκέ. Σουτάρει για τρεις, παίρνει ριμπάουντ, πασάρει, παίζει άμυνα. Πολύ αθλητικός".

12) Έχει παίξει μπάσκετ σε πέντε διαφορετικές ηπείρους! Την Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Λατινική Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία

13) Μετά το κολέγιο προσπάθησε να βρει μια θέση στο ΝΒΑ κι έτσι έπαιξε σε "μικρά" πρωταθλήματα των ΗΠΑ όπως το CBA και το USBL.

14) Η πρώτη του ομάδα εκτός Αμερικής ήταν η Χιτάτσι Οσάκα Ίλιος

15) Συνέχισε στην Αυστραλία, πριν καταλήξει στην Χαποέλ Ιερουσαλήμ όπου έκανε... θραύση τη σεζόν 2001-2002 με 21.1 πόντους και 7.1 ριμπάουντ στο κύπελλο Σαπόρτα.

16) Το 2003 μετά το σύντομο πέρασμα του από τους "Μορμόνους" της Γιούτα, κατέληξε στη Φουενλαμπράδα.

17) Ακολούθησε μια σειρά ομάδων όπως η Ίντιος (Πουέρτο Ρίκο), η Βαγιαδολίδ, η Τσανγουόν (Κορέα), η Κάχα Σαν Φερνάντο, η Ορτέζ κι η Μπάρονς.

18) Στην καριέρα του έχει κατακτήσει αρκετούς τίτλους, προσωπικούς κι ομαδικούς: παίκτης της χρονιάς στα γυμνάσια του Μιζούρι (1994), πρωταθλητής Ασίας (1999), MVP του ιαπωνικού πρωταθλήματος (2000) πρωταθλητής Γαλλίας (2006), πρωταθλητής Λετονίας και κάτοχος του Eurocup (2008).

19) Πέρσι συμφώνησε να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, αλλά στη Θεσσαλονίκη δεν ήρθε ποτέ. Οι πληροφορίες συγχέονται. Άλλοι λένε ότι δεν ήταν 100% υγιείς, ενώ άλλοι ότι δεσμευόταν ακόμη με συμβόλαιο με τη Μπαρόνς. Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να του δείξει το δρομο της εξόδου μετά την καθυστέρηση στην άφιξη του.

20) Μια στιγμή που θυμάται έντονα ήταν όταν έπαιξε ένα παιχνίδι προετοιμασίας με τους Γιούτα Τζαζ μπροστά σε 50 συγγενείς και φίλους του στο Σεν Λιούις.

21) Ο ίδιος ήξερε ότι ήταν πολύ δύσκολο να φτάσει ως την τελική 12άδα της Γιούτα, ωστόοσ, η φιλοσοφία του ήταν διαφορετική "θέλω να ξέρω ότι προσπάθησα σκληρά για να είμαι θετικός στην ομάδα, είτε αυτό σημαίνει να βοηθήσω επιθετικά, αμυντικά ή στη χημεία της ομάδας".

22) Πάρτε μια γεύση από χαρακτηριστικές φωτογραφίες του Αλεξάντερ



23) Ο νέος ξένος της Καβάλας εν δράσει



24) Παίζει πολύ καλά το pick-n-roll























































TAGS ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ