ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το SPORT 24 στο Ελληνικό

Το SPORT 24 στο Ελληνικό
Μικρή για κύπελλο

Το SPORT 24 βρίσκεται στο Ελληνικό και σας μεταδίδει τον τελικό Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. 53-53 το σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου. Επεισόδια με τα ΜΑΤ πριν το ματς.

18:49: Αφού περάσαμε από αρκετούς ελέγχους καταφέραμε να φτάσουμε στη θέση μας. Ακόμα λίγος κόσμος στο κλειστό του Ελληνικού. Αστυνομικοί, άνθρωποι της εταιρίας "σεκιούριτι" και υπάλληλοι της ΕΟΚ κόβουν βόλτες και ελέγχουν αν όλα πηγαίνουν καλά.
18:55: Επίσης αρκετοί δημοσιογράφοι του SPORT 24 και όχι μόνο έχουν λάβει τις θέσεις τους και μεταδίδουν υπό τους ήχους του "Eye of the tiger".

18:59: Aκόμα ο Ολυμπιακός υπερτερεί στη μάχη της εξέδρας αφού έχουν έρθει 5 οπαδοί του σε αντίθεση με τους 3 του Παναθηναϊκού.

19:03: Πρόβλημα υπήρξε με τη διάθεση των εισιτηρίων τόσο στους μεν όσο και στους δε. Οι οργανωμένοι των "ερυθρολεύκων" απαίτησαν όλα τα "μαγικά χαρτάκια" γεγονός που προξένησε την αντίδραση των κατόχων διαρκείας. Από την άλλη πλευρά οι οπαδοί του "τριφυλλιού" θεώρησαν ακριβά τα εισιτήρια με αποτέλεσμα τα περισσότερα να μην καταλήκουν στους "σκληροπηρυνικούς" αλλά σε συνδέσμους βορείων προαστίων.

19:13: Στο πρόγραμμα της ΕΟΚ για το παιχνίδι φιλοξενείται αρχικά μήνυμα του προέδρου της Ανδρέα Μιαούλη και στη συνέχεια αφιέρωμα στο κλειστό του Ελληνικού που χαρακτηρίζεται "στολίδι". Κρίμα που θα είναι και σχεδόν άδειο...

19:18: Ακολουθεί η ιστορία των αναμετρήσεων Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο Κύπελλο, ο δρόμος προς τεον φετινό τελικό, οι 33 προηγούμενοι τελικοί, οι τροπαιχούχοι και οι πρωταγωνιστές των αγώνων.

19:21: Επίσης υπάρχουν και μίνι-συνεντέυξεις των Γιάννη Μπορούση και Αντώνη Φώτση. Ο σέντερ του Ολυμπιακού δήλωσε χαρακτηριστικά: " Να παίξουμε από την αρχή συγκεντρωμένα. Πέρυσι χάσαμε στις λεπτομέρειες. Κάθε ομάδα που παίζει στον τελικό ανεξάρτητα αν έχει κατακτήσει 100 κούπες ή καμία έχει κίνητρο".

"Ο αγώνας θα κριθεί στα ατού και τους παίκτες που έχει η κάθε ομάδα και αποτελούν τους κινητήριους μοχλούς της. Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Ο κόσμος που θα έρθει να στηρίξει την ομάδα του με φωνές τραγούδια και τίποτα άλλο. Οι σχέσεις μεταξύ μας είναι πολύ καλές. Όταν είμαστε μέσα στο γήπεδο ο καθένας θέλει να κάνει τη δουλειά του και να βοηθήσει την ομάδα του να νικήσει. Η αντιπαλότητα θα λήξει στα 40 λεπτά

".

Όσο για τον Αντώνη Φώτση είχε να πει: " Πάντα οι αγώνες με τον Ολυμπιακό είναι ξεχωριστοί πόσο μάλλον τώρα που μιλάμε για έναν τελικό. Στο πρώτο παιχνίδι για το Πρωτάθλημα παίξαμε πολύ καλά και πήραμε μία μεγάλη σε έκταση νίκη, αλλά αυτό θα είναι τελείως διαφορετικό. Δεν περιμένουμε τόσο εύκολο αγώνα".

"Στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν χορτασμένοι παίκτες. Ξεκινάς κάθε χρόνο με στόχο τους τρεις τίτλους. Ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Κάθε λάθος μετράει. Στους φίλους της ομάδας θέλω να πω να χαρούν το παιχνίδι. Ξέρω τι έγινε πέρυσι και η εικόνα δεν είναι όμορφη σε έναν τελικό να υπάρχουν μόνο χίλια άτομα μοιρασμένα".

"Με τους παίκτες του Ολυμπιακού είμαστε φίλοι αλλά στον αγώνα ξέρουμε ότι μπαίνουμε με ένα σκοπό. Θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και να βοηθήσουμε την ομάδα μας



".

19:39: Τη βόλτα του στο παρκέ έκανε ο μάνατζερ του Ολυμπιακού, παρέα με τον γιο του όπως πάντα. Στο μεταξύ οι οπαδοί των δύο ομάδων μαζεύονται κι έχουν αρχίσει να τα... λένε ο ένας στον άλλον. Ας ελπίσουμε να μείνουν σε αυτό.

19:49: Τόμιτς και Μανουσέλης κατευθύνονται προς τον πάγκο και αναμένονται πλέον οι παίκτες για τα πρώτα σουτ.

20:10: Να κι ο Θανάσης Γιαννακόπουλος που κάνει την πρώτη του... περατζάδα στο παρκέ. Δίπλα του και ο Τάσος Στεφάνου.

20:17: Οι πρώτοι παίκτες που βγαίνουν στο παρκέ είναι οι Ντρου Νίκολας και Ντούσαν Σάκοτα. Ακολουθούν για τον Ολυμπιακό οι Βούισιτς, Μιλόσεβιτς και Γκριρ. Στον πάγκο και ο Παναγιώτης Γιαννάκης που παρακολουθεί την προθέρμανση.

20:22: Ο Τσαρτσαρής από τους "πράσινους" και οι Μπουρούσης, Βασιλόπουλος, Πάργκο έχουν ήδη ξεκινήσει σουτάκια.

20:26: Ξεκινούν επεισόδια στην πλευρά των οπαδών του Παναθηναϊκού που ξηλώνουν καρέκλες και τις πετούν στα ΜΑΤ που είναι πάνω από τις θέσεις που κάθονται. Την ίδια στιγμή ο Γιασικεβίτσιους κάνει την προθέρμανσή του αμέριμνος.

20:28: Εντείνονται τα επεισόδια στην κερκίδα του Παναθηναϊκού. Τα ΜΑΤ αμύνονται αλλά οι οπαδοί συνεχίζουν. Χου-χου-χούλιγκανς φωνάζουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού...

20:37: Βορεάδης Ζαβλανός και Κορομηλάς οι διαιτητές του τελικού. Το ξύλο στην εξέδρα συνεχίζεται! Ισοφαρίζει το ρεκόρ του Ρήγα με έξι τελικούς ο Βορεάδης.

20:48: Τη μάχη της εξέδρας δείχνουν να κερδίζουν προς στιγμή οι οπαδοί του Ολυμπιακού, αφού οι αντίπαλοί τους είναι επηρεασμένοι από τη μάχη με τα ΜΑΤ και τώρα ανασυγκροτούνται.

20:54: Την επίσημη είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο κάνει ο Παναθηναϊκός οι παίκτες του οποίου αποθεώνονται από τους "πράσινους" οπαδούς.

20:56: Πάει για το ρεκόρ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς που αν νικήσει απόψε ισοφαρίζει τις έξι κατακτήσεις Κυπέλλων του Γιάννη Ιωαννίδη.

20:58: Στο παρκέ και οι παίκτες του Ολυμπιακού με τον Θοδωρή Παπαλουκά να οδηγεί! Ο Μίλος Τεόντοσιτς εκτός δωδεκάδας. Ο Μιλόσεβιτς στη θέση του.

21:06: Στο γήπεδο και ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιόνας Καζλάουσκας μετά της συζύγου του.

21:09: Εκτός δωδεκάδας ο αρχηγός Φραγκίσκος Αλβέρτης που σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκού δεν θα σηκώσει το Κύπελλο. Μαζί του με πολιτικά στον πάγκο οι Σερματίνι και Βεργίνης.

21:20: Στο τελικό στάδιο της προθέρμανσής τους μπαίνουν οι ομάδες, δέκα λεπτά πριν την έναρξη του πρώτου τελικού της χρονιάς.

21:29: Τα φώτα σβήνουν και ξεκινάει στην κεντρική οθόνη του γηπέδου βίντεο με τις καλύτερες στιγμές των τελικών. Γιατζόγλου, Ντομινίκ, Φασούλας θυμίζουν ωραίες εποχές, ενώ οι οπαδοί των δύο ομάδων με τις φωτοβολίδες που πετούν ο ένας στον άλλο μας επαναφέρουν στην πραγματικότητα.

21:32: Αρχίζει η παρουσίαση των ομάδων με πρώτο τον τυπικά φιλοξενούμενο Παναθηναϊκό. Ακολουθεί αυτή του Ολυμπιακού.

21:34: 2-1 στις φωτοβολίδες οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που παίρνουν προβάδισμα σε ένα συναρπαστικό ντέρμπι. Οι διοργανωτές παρόλα αυτά προειδοποιούν ότι οι χώροι του γηπέδου εποπτεύονται από κλειστό κύκλωμα.

21:35: Τα τελευταία λέι απ τους πριν το τζάμπολ κάνουν οι παίκτες των δύο ομάδων.

21:36: Οι μαζορέτες χορεύουν πριν την έναρξη του 34ου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

21:37: Ο αγώνας αρχίζει!

Mε Διαμαντίδη, Νίκολας, Περπέρογλου, Φώτση και Πέκοβιτς ξεκιναέι ο Παναθηναϊκός. Από πλευράς Ολυμπιακού στην πεντάδα είναι οι Γκριρ, Χαλπερίν, Βασιλόπουλος, Βούισιτς και Μπουρούσης.

O Πέκοβιτς σημειώνει το πρώτο καλάθι και το σκορ παραμένει στο 2-0 για αρκετή ώρα. Γρήγορα φτάνει τα 2 φάουλ ο Βούισιτς και στη θέση του μπαίνει ο Σόφο. Χαρακτηριστικό το πρες του Νίκολας στον Γκριρ από την αρχή.

0-5 στο τετράλεπτο
Το ξεκίνημα ανήκει στον Παναθηναϊκό που με όπλο την επιθετική άμυνα έχει καταφέρει να αποκτήσει τον έλεγχο. Ο Μπορούσης μειώνει σε 2-5 με βολές.

Προβάδισμα με 9-2 παίρνει ο Παναθηναϊκός και ο "Δράκος" παίρνει τάιμ άουτ. Ο Μπατίστ που μπήκε στη θέση του Πέκοβιτς έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του με δύο καλάθια. Αγχωμένος ο Ολυμπιακός που στην τελευταία επίθεση του έμεινε η μπάλα στα χέρια.

Μπορούσης και Παπαλουκάς σκοράρουν αλλά η "πράσινη" περιφέρεια πιάνει δουλειά. Νίκολας και Φώτσης σκοράρουν και το σκορ γίνεται 6-15. Για πρώτη φορά στους 9 η διαφορά με 3 λεπτά να απομένουν και ο Γιαννάκης ρίχνει στη μάχη τον Πάργκο.

Ο Βασιλόπουλος απαντάει στη ζώνη του Παναθηναϊκού με τρίποντο και μειώνει σε 11-15. Ο Πάργκο "χορεύει" τον Σπανούλη και η διαφορά πέφτει στους 3. Ο Ολυμπιακός επανέρχεται αλλά στην τελευταία του επίθεση χάνει την μπάλα και το δεκάλεπτο τελειώνει με σκορ 13-16.

Η δεύτερη περίοδος
Το πρώτο καλάθι της δεύτερης περιόδου σημειώνει ο Μπατίστ. Μπροστά και πάλι με 5 ο Παναθηναϊκός. Στους 2 μειώνει ο Ολυμπιακός μετά την ασίστ του Βασιλόπουλου στον Πρίντεζη και ο Ομπράντοβιτς επιστρατεύει τον Διαμαντίδη.

Πάργκο για τρεις και μπροστά για πρώτη φορά στο ματς ο Ολυμπιακός τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου. Κερδίζει φάουλ ο Σχορτσιανίτης και πριν εκτελέσει τις βολές ο Ζοτς καλεί τάιμ άουτ βλέποντας ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για την ομάδα του.

Τον Πέκοβιτς περνάει στο ματς ο Ομπράντοβιτς, ο Μαυροβούνιος κάνει το σκιρν και ο Σάρας σημειώνει τρίποντο (21-22). Ισοφαρίζει 24-24 ο Γιασικεβίτσιους 5 λεπτά πριν το ημίχρονο.

Ξέσπασμα με σερί 0-5 κάνει ο Παναθηναϊκός που κλέβει υποχρεώνει και σε μπρος πίσω τον Πάργκο. Τρία λεπτά για το ημίχρονο. Καρφώνει ο Μπατίστ εκτελώντας άψογα το πικ εν ρολ και το σερί φτάνει στο 0-7. Το σπάει ο Σόφο με λέι απ και με το σκορ 26-31 ο Γιαννάκης παίρνει τάιμ άουτ.

Ο Πρίντεζης μειώνει σε 28-31 με φόλοου και ο Ζοτς καλεί τάιμ άουτ 49.4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Μπουρούσης σκόαρε μειώνοντας σε 30-31 αλλά έκανε χαζό φάουλ στον Γιασικεβίτσιους το οποίο ήταν το τρίτο του. Ο Σάρας με μία βολή "έγραψε" το 30-32 του ημιχρόνου.

Ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος
Με τρίποντο μπήκε στο Β' ημίχρονο ο Ντρου Νίκολας αλλά απάντησε με τον ίδιο τρόπο ο Παπαλουκάς που ευστόχησε και στο λέι απ και έκανε ένα προσωπικό 5-0 για το 35-35.

Ανάσα από τον Περπέρογλου που σκοράρει μπροστά στον Χαλπερίν αλλά και πάλι η απάντηση είναι άμεση από τον Γκριρ (37-37). Το πρώτο του καλάθι σημειώνει ο Χαλπερίν που δίνει προβάδισμα με 40-38 στον Ολυμπιακό, ο Περπέρογλου αστοχεί και ο Βούισιτς κάνει το 42-38. Στην επόμενη φάση η μπάλα φαίνεται να βγαίνει εκτός παρκέ για τον Ολυμπιακό αλλά οι διαιτητές δεν το βλέπουν και ο Διαμαντίδης σκοράρει.

Όμως ο Πρίντεζης βάζει γκολ-φάουλ και η διαφορά φτάνει στους 5 η οποία είναι η μεγαλύτερη για την ομάδα του Γιαννάκη απόψε. Ο Διαμαντίδης απαντάει αλλά και ο Γκριρ σκοράρει για το 47-42. Με 3' και 24'' για τη λήξη του δεκαλέπτου ο Περπέρογλου μειώνει σε 47-45 με τρίποντο.

Ο Γιαννάκης περνάει για πρώτη φορά στο ματς τον Μιλόσεβιτς και ο Διαμαντίδης με 1/2 βολές κάνει το 49-46 (νωρίτερα ο Παπαλουκάς είχε 2/2). Με 2' και 18'' να απομένουν ο "Δράκος" παίρνει τάιμ άουτ.

Μετά βίας και κόπου βάζει ένα λέι απ ο Παναθηναϊκός μετά από 3 άστοχα. Ο Πρίντεζης απαντάει αλλά ο Διαμαντίδης παραμένει πιστός στην επαφή του με το καλάθι και στην επόμενη φάση συμπληρώνει ένα 0-5 ο Παναθηναϊκός στον αιφνιδιασμό με καταπληκτική πάσα του "Σάρας" και γκολ φάουλ του Φώτση που κάνει το 51-53. Στην εκπνοή του δεκαλέπτου ο Γκριρ φτάνει στο λέι απ και ισοφαρίζει (53-53).

Η τελευταία περίοδος
Ο Σπανούλης στον αιφνιδιασμό βάζει το πρώτο καλάθι της τελευταίας περιόδου. Ραβέρσα από τα παλιά για τον Βούισιτς που ισοφαρίζει σε 55-55 αλλά ο Σάρας βάζει και πάλι μπροστά τον ΠΑΟ με λέι απ. Εξ επαφής η ισοφάριση με τον Μπουρούση και προσπέρασμα του "τριφυλλιού" με τρίποντο του Περπέρογλου. 6' και 20'' πριν τη λήξη ο Φώτσης σημειώνει τι δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο για τους "πράσινους" που κάνουν το 57-63.

Στην κρίσιμη στιγμή μιλάει ο ψυχωμένος Γκριρ που πετυχαίνει τρίποντο. Ο Ολυμπιακός κλέβει και την μπάλα ενώ ο Πρίντεζης με 2/2 βολές μειώνει άμεσα στον πόντο. Τάιμ άουτ ο Ομπράντοβιτς με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν κλέψει και πάλι. 2/2 βολές ο Τεό και 64-63.

Το τρίποντο του Διαμαντίδη κάνει το 64-66 και ο Βασιλόπουλος πατάει τη γραμμή. 3' και 55'' για τη λήξη. Ακόμα ένα τρίποντο του "Μήτσου" που σε ένα από τα κρισιμότερα σημεία δίνει αέρα 5 πόντων στον Παναθηναϊκό. 3/3 ο Διαμαντίδης που γίνεται ο άνθρωπος του ματς. 64-72 για τους "πράσινους" 2' και 58'' για τη λήξη. Τάιμ άουτ ο Γιαννάκης.

Στο +11 ο Παναθηναϊκός με 1' και 20'' να απομένει και την μπάλα στα χέρια του. Τα πράγματα είναι πλέον πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Σε 68-76 μειώνει ο Βασιλόπουλος 37.4 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. 17.2 και ο Σάρας πανηγυρίζει ήδη.

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός που επικρατεί με 80-70. Κλειδί της νίκης ο Διαμαντίδης που με 3 συνεχόμενα τρίποντα "τελείωσε" τον Ολυμπιακό. Το καθιερωμένο "όλε" στην πλευρά των οπαδών των Κυπελλούχων, την ίδια ώρα που στην απέναντι πλευρά οι λιγοστοί οπαδοί της ομάδας του Πειραιά που είχαν απομείνει στην κερκίδα, αποδοκίμασαν τους παίκτες πετώντας μέχρι και καρέκλες.




































































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ