Το θαύμα της Λευκάδας...
Ο Γενικός Διευθυντής της Δόξας Λευκάδας, Γιάννης Δαμιανίδης, μιλάει για την επιστροφή του στο ελληνικό μπάσκετ και εξηγεί πώς οι νεοφώτιστοι έσπασαν το φράγμα του χρόνου. Τι είπε και για το ακριβό εισιτήριο.
Το όνομά του είναι Δαμιανίδης. Γιάννης Δαμιανίδης. Συστήθηκε στο ελληνικό μπάσκετ στον Αρη, ξαπόστασε για τέσσερα χρόνια και τούτο το καλοκαίρι επέστρεψε. Αφησε το Ρέθυμνο, εκεί όπου βρισκόταν για επαγγελματικούς λόγους, πήγε στη Λευκάδα και του ανατέθηκε η (πιο) επικίνδυνη αποστολή: να σπάσει το φράγμα του χρόνου και να ετοιμάσει μια ομάδα για την Stoiximan.gr Basket League από το... πουθενά.
Ας πάμε όμως στην πιο ωραία ιστορία της Stoiximan.gr Basket League θα ασχοληθούμε στο τέλος με το θέμα του εισιτηρίου. Αλήθεια, πώς πρόλαβε η Λευκάδα και μέσα σε λίγες ημέρες έφτιαξε ανταγωνιστική ομάδα και νίκησε τον ΠΑΟΚ;
Ας τα πάρουμε από την αρχή. Οταν η Δόξα πήρε το χρίσμα μέσω της wild card, ήταν σαφές ότι χρειάζεται έναν έμπειρο παράγοντα να την καθοδηγήσει. Ενας μπαρουτοκαπνισμένο, που να ξέρει καλά την αγορά του μπάσκετ, του επαγγελματικού μπάσκετ. Το όνομα του Γιάννη Δαμιανίδη έπεσε στο τραπέζι, αμέσως έγινε η πρόταση και ο παλιός πρόεδρος του Αρη πήρε τα μπογαλάκια του και μετακόμισε στη Λευκάδα.
Για να γίνει η αρχή της δημιουργίας ΚΑΕ, να οργανωθούμε σε όλα. Το χρονικό διάστημα ήταν πάρα πολύ μικρό, αλλά οι άνθρωποι εδώ υπερέβαλλαν εαυτό και τα κατάφεραν. Τους αξίζουν χίλια μπράβο κι αυτή η νίκη επί του ΠΑΟΚ είναι και μια επιβράβευση για όλους εδώ στη Λευκάδα", λέει ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ, που έχει πολλά καλά λόγια για τους νέους του συνεργάτες.
"Η διοίκηση έκανε υπερπροσπάθεια και το κυριότερο μας εμπιστεύτηκε. Μας έδωσε επί της ουσίας τα κλειδιά του αγωνιστικού τμήματος, μας άφησε να χειριστούμε τις μεταγραφές δίχως την παραμικρή παρέμβαση και εμείς κάναμε τη δική μας υπερπροσπάθεια", συνεχίζει ο Γιάννης Δαμιανίδης: "Με το προπονητικό τιμ, τον Χάρη Μαρκόπουλο και τον Φώτη Τακιανό, υπάρχει άψογη συνεργασία και μέσα σε λίγες μέρες κτίστηκε μια πολύ καλή ομάδα. Χρειάζεται γνώση της αγοράς και του μπάσκετ κι εμείς την έχουμε.
Δίχως να υπάρχουν πολλά λεφτά, καταφέραμε να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Τον Σεπτέμβρη υπήρχε μια δεξαμενή 50 παικτών κι εμείς έπρεπε να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Δεν ήταν Ιούνιος που είχαμε 5000 επιλογές. Παρ΄ όλα νομίζω ότι καταφέραμε κάτι σπουδαίο. Εχουμε στο ρόστερ δύο παίκτες που διάβασα σε ένα σάιτ πως είναι στους 10 καλύτερους απόφοιτους του NCAA το 2014. Δεν ξέρω αν στο τέλος θα δικαιωθούμε, αν η Δόξα θα πετύχει το στόχο της, με μία νίκη δεν πετυχαίνει τίποτα. Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε τον απολογισμό, αλλά μπορούμε να χαρούμε τη στιγμή. Η νίκη επί του ΠΑΟΚ μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε και να φέρουμε ακόμα περισσότερο κόσμο κοντά μας. Η Λευκάδα και οι γύρω περιοχές το χρειάζονται αυτό, υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον και αγάπη για τη Δόξα".
Ναι, αλλά γιατί το γήπεδο δεν γέμισε; Για ποιο λόγο το εισιτήριο μπήκε στα 25 ευρώ και υπήρξαν τόσες αντιδράσεις; "Το θέμα του εισιτηρίου ήταν καθαρά θέμα διοίκησης, που ξέρει την Λευκάδα και την αγορά. Δεν ξέρω τι αντιδράσεις υπήρχαν, αυτό που ξέρω είναι ότι υπήρχε κόσμος στις εξέδρες. Πάνω από 700-800 άτομα. Είδα πως δεν γέμισε το γήπεδο, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική, ειδικά στο τέλος του αγώνα. Μην ξεχνάμε πως έχει μπει μια επιπρόσθετη εξέδρα και η χωρητικότητα μεγάλωσε".
Και κατέληξε ο Γιάννης Δαμανιάδης: "Η Λευκάδα ζει κάτι πρωτόγνωρο. Θα έλεγα πως είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να διαφημιστεί το νησί σε όλη την Ελλάδα όχι μόνο για την ομορφιά του και τις υπέροχες παραλίες του, αλλά και για το μπάσκετ. Στο αθλητικό κομμάτι η Δόξα ζει ένα όνειρο, κάνει το δικό της θαύμα και όλη η μπασκετική Ελλάδα μιλάει γι αυτήν. Ας αφήσουμε, λοιπόν, στην άκρη ό,τι αρνητικό υπάρχει και ας χαρούμε τη στιγμή".