EUROLEAGUE

Το Τοπ-10 των φάιναλ-φορ

"Final-4 Stories" συνέχεια με βίντεο από τις καλύτερες φάσεις των μονομάχων και των... φάιναλ-φορ (vids)

Στις καλύτερες φάσεις των "ερυθρολεύκων" ο Τζος Τσίλντρες έχει την τιμητική του! Ο Αμερικανός άσος κάνει εκπληκτικά τελειώματα, κόβει τους αντιπάλους και γενικά προσφέρει πλούσιο θέαμα.
Το ίδιο ισχύει και για τον Θοδωρή Παπαλουκά που ξεσηκώνει τα πλήθη με τις θεαματικές ασίστ του. Και το μενού έχει από όλα!

No-look πάσες σε οργανωμένη επίθεση, πίσω από την πλάτη στον αιφνιδιασμό και αρκετές ακόμη μαγικές ενέργειες από τον κορυφαίο πασέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκα.

Στο top-10 βρίσκουμε και κοψίματα! Από τον Τσίλντρες, τον Βασιλόπουλο και τον μετρ του είδους Γιάννη Μπουρούση!

Το Top-10 του Παναθηναϊκού θα μπορούσε να... ονομαστεί απλά Μάικ Μπατίστ. Ο Αμερικανός άσος μονοπωλεί τις θεαματικές φάσεις, που ξεκινούν από τις πάσες των Σπανούλη-Γιασικεβίτσιους και καταλήγουν σε εντυπωσιακά καρφώματα!

Η δεκάδα των highlight φάσεων περιέχει ακόμη καρφώματα των Περπέρογλου-Φώτση, αλλά και το μακρινό τρίποντο του Ντούσαν Κέτσμαν πίσω από τη σέντρα.

Είναι γνωστό ότι η ΤΣΣΚΑ είναι μια ομάδα ουσίας! Οπότε οι δικές της φάσεις υστερούν λίγο σε θέαμα από αυτές των "αιωνίων".

Πάλι καλά που υπάρχει κι ο Βίκτορ Κριάπα που σώζει την κατάσταση με τα εντυπωσιακά του κοψίματα και το φαντασμαγορικό κάρφωμα που βγήκε Νο1!

Παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένες καλές εμπνεύσεις των Σμόντις, Σισκάουσκας και Πλάνινιτς, καθώς και δύο plays που φέρουν την υπογραφή του Τράιαν Λάνγκτον που νικάει αντίπαλο, βοήθεια και... χρονόμετρο.

Η Μπαρτσελόνα από την άλλη αποδεικνύεται κι εδώ ότι έχει μεγαλύτερη.... ποικιλία στο παιχνίδι της!

Ο Βάσκεζ κάνει κοψίματα, οι Ναβάρο-Μπαζίλε βάζουν τρίποντα από τη... σέντρα κι οι Σαντιάγκο, Μπάρτον και Ιλιασόβα κατεδαφίζουν τις μπασκέτες με τα καρφώματα τους!

Οι δέκα καλύτερες όλων των εποχών

Στο βίντεο με τις δέκα καλύτερες φάσεις όλων των εποχών βρίσκουμε μια άψογη συνεργασία της Μακάμπι που καταλήγει στο κάρφωμα του Χουσεΐν Μπεσόκα, αλλά και ατομικές ενέργειες όπως το περίτεχνο καλάθι του Ραμούνας Σισκάουσκας στον τελικό του 2007 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

Ο Άντονι Πάρκερ πρωταγωνιστεί και σε μια ακόμη φάση όταν καρφώνει ανάποδα στο φάιναλ-φορ του 2004 ξεσηκώνοντας το "Γιαντ Ελιάου" και τον Πίνι Γκέρσον που γυρνάει προς τον ουρανό για να χειροκροτήσει μια "θεική" ενέργεια'.

Θέαμα δεν σημαίνει μόνο... καρφώματα, καθώς βρίσκουμε στη 10άδα κι ένα εκπληκτικό τρίποντο του Άρβιντας Ματσιγιάουσκας που ως παίκτης της Τάου "εκτέλεσε" την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό του 2005! Από το ίδιο φάιναλ-φορ που έγινε στη Μόσχα προέρχεται και το φαντασμαγορικό κάρφωμα του Ταλ Μπερστάιν απέναντι στον Παναθηναϊκό!

Στο Νο5 ο Ουίλι Σόλομον κλέβει τη μπάλα και πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό τρίποντο κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

Το ίδιο εντυπωσιακή είναι κι η αμυντική προσπάθεια του Αλεξέι Ζεβροσένκο, ο οποίος στη διοργάνωση του 2006 "κλείνει τα φώτα" στους ψηλούς της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τελειώνει την ίδια φάση στην επίθεση με κάρφωμα από ασίστ του... σεσημασμένου Θοδωρή Παπαλουκά.

Ήταν δυνατόν να λείπουν οι αυτοματισμοί της Μακάμπι; Το 2006 ο Νίκολα Βούισιτς σερβίσει στον Μασέο Μπαστόν σε ένα υποδειγματικό high-low που θα μπορούσε να διδάσκεται σε σεμινάρια.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα που κάνει επίδειξη υψηλής τεχνικής απέναντι στον Τράιαν Λάνγκτον στα πλαίσια του φαιναλ-φορ της Βαρκελώνης (2003).

Το Νο1 ωστόσο έχει... ελληνικό χρώμα κι ανήκει στον Μάικ Μπατίστ που δέχεται την alley-hoop πάσα στον τελικό του φάιναλ-φορ της Αθήνας και προσπαθεί να "γκρεμίσει" τη μπασκέτα.

Απολαύστε τα βίντεο!

Οι δέκα καλύτερες φάσεις του Ολυμπιακού



Οι δέκα καλύτερες φάσεις του Παναθηναϊκού



Οι δέκα καλύτερες φάσεις της ΤΣΣΚΑ



Οι δέκα καλύτερες φάσεις της Μπαρτσελόνα



Οι δέκα καλύτερες φάσεις στην ιστορία των φάιναλ-φορ



Οι δέκα καλύτερες φάσεις του περσινού φάιναλ-φορ (2008)
































































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ