EUROLEAGUE

Το τρίποντο του Δημήτρη

Το τρίποντο του Δημήτρη
Ομπράντοβιτς

Ο Ομπράντοβιτς εξηγεί τις αντιδράσεις στα τάιμ-άουτ και το ...τυχερό τρίποντο του Διαμαντίδη

Εκτός των άλλων, έσπασε κι ένα σερί 18 συνεχόμενων νικών που μετρούσε η Γιουβεντούτ μέσα στο σπίτι της.

Ο Ομπράντοβιτς από την πλευρά του …εκτίμησε τις δυνατότητες των αντιπάλων του ενώ αργότερα μιλούσε για τις τελευταίες φάσεις: « Θυμάμαι περιπτώσεις σε τελικούς που λες στους παίκτες να μη κάνουν φάουλ, αλλά αυτοί το κάνουν. Άρα η εμπειρία δεν απαντάει σε όλα…» απάντησε για να προσθέσει: «Αν θέλετε να μιλήσουμε για τύχη, τότε θα μιλήσω για το τριποντο του Διαμαντίδη. Ο Τομάσεβιτς ήταν κάτω από το καλάθι, ο Δημήτρης πήρε το σουτ και η μπάλα αφού χτύπησε πάνω και κάτω, μπήκε. Η επίθεση δεν ήταν σχεδιασμένη γι αυτόν, αλλά το μπάσκετ είναι κάπως έτσι, πολλές φορές».

«Τελική …καταστροφή για την Μπανταλόνα» σημείωνε η Μάρκα, ενώ η As θεωρούσε ότι η ισπανική ομάδα κέρδισε τον Ρίκι Ρούμπιο που έπαιξε στην Ευρωλίγκα σε ηλικία 16 ετών και 3 μηνών.

Τι λένε οι παίκτες

Οι παίκτες του ΠΑΟ είχαν να λένε για την αντίδρασή τους στο δεύτερο ημίχρονο: « Τους αφήσαμε να κάνουν ό,τι θέλουν στο πρώτο ημίχρονο. Έτρεχαν ασταμάτητα, δεν παίξαμε άμυνα, ήμασταν πολύ κακοί. Αλλάξαμε την εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο όταν ελέγξαμε τον ρυθμό. Δεν ήταν εύκολο να επιστρέψουμε από διαφορά 24 πόντων, γιατί παίζαμε με μια ομάδα με εξαιρετικό ταλέντο και μπροστά στο κοινό της. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα» είπε ο Σάνι Μπετσίροβιτς

«Δεν ήταν εύκολο» παραδέχθηκε ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς, που επισήμανε ότι ο ρυθμός και η εμπειρία της ομάδας έφεραν τη νίκη: « Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε στο φάιναλ-φορ. Η ομάδα χτίστηκε ακριβώς για αυτό τον στόχο, με 15 καλούς παίκτες. Είμαι σίγουρος ότι όλοι είμαστε στην ομάδα για κάποιο λόγο, αλλά αν παίζουμε όπως στο πρώτο ημίχρονο δύσκολα θα φτάσουμε στον στόχο μας», πρόσθεσε με νόημα ο Σέρβος σέντερ.

Ο Τόνι Ντελκ, που βοήθησε στο δεύτερο ημίχρονο με δυο συνεχόμενα τρίποντα σχολίασε: «Παίξαμε πολύ δυνατά στην επανάληψη. Θέλαμε να επιστρέψουμε και τα καταφέραμε. Εγώ έχασα αρκετά σουτ, έβαλα κάποια άλλα, αλλά το κλειδί είναι ότι όλοι μαζί παίξαμε καλά όταν χρειάστηκε. Μοιράσαμε τη μπάλα και πήραμε τη νίκη. Ήταν ένα μεγάλο τεστ για όλους».

Η απογοήτευση των Ισπανών

Την ίδια ώρα οι Ισπανοί δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ο Ρενέσες δεν έκρυβε την απογοήτευσή του: «Παίξαμε καταπληκτικά στο πρώτο μέρος και τόσο άσχημα στο δεύτερο. Σίγουρα έπαιξαν ρόλο τα δυο τρίποντα που σημείωσαν στο τέλος του ημιχρόνου, όταν μείωσαν τη διαφορά, αλλά αυτό είναι ένα μόνο μέρος της απογοήτευσής μας. Ξέρω ότι έχουμε τις δυνατότητες να νικήσουμε τους αντιπάλους μας στην Ευρωλίγκα αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά και να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια. Έπρεπε να συνηθίσουμε στην σκληρή άμυνα του Παναθηναϊκού και να αντιδράσουμε αναλόγως. Δεν κουραστήκαμε, απλά δεν είχαμε απάντηση στη δύναμη του αντιπάλου μας. Είμαι αισιόδοξος, αρκεί να βελτιώσουμε την εν γένει απόδοσή μας».

Αναπάντεχο χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο Άντριου Μπετς: « Είμαστε απογοητευμένοι γιατί έπρεπε να νικήσουμε. Δεν ήταν έκπληξη η αντίδραση του Παναθηναϊκού. Περίμενα ότι θα παίξει πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν ήταν φυσιολογική η δική μας κατάρρευση».

Ο Ρούντι Φερνάντεζ σημείωσε ότι «όταν παίζεις με ένα αντίπαλο όπως ο Παναθηναϊκός δεν επιτρέπεται να χαλαρώνεις, αφού αντιμετωπίζεις μια ομάδα επιπέδου φάιναλ-φορ» κι ο Ρόμπερτ Άρτσιμπαλντ κατέληξε: «Αν θέλουμε να πάμε καλά στην Ευρωλίγκα πρέπει να… μάθουμε και πολύ γρήγορα από τα λάθη μας. Τέτοια ματς δεν χάνονται».






















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ