EUROLEAGUE

Το βραβείο "Φορντ" στον Ρακόσεβιτς

Το βραβείο "Φορντ" στον Ρακόσεβιτς
Ρακόσεβιτς INTIME SPORTS

Ο Ιγκόρ Ρακόσεβιτς κέρδισε το βραβείο "Αλφόνσο Φορντ" ως πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκα (videos)

Έγινε μάλιστα ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκα που κερδίζει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ για δεύτερη φορά! Είχε προηγηθεί η σεζόν 2006-2007, πριν μεσολαβήσει ο Μαρκ Σάλιερς.
Φέτος είχε 17.9 πόντους σε 21 παιχνίδια, είναι ο μεγαλύτερος της καριέρας του. Ήταν μάλιστα ο μοναδικός παίκτης που ξεπέρασε τους 20 πόντους στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης.

Είχε διψήφιο νούμερο πόντων στα 19 από τα 21 ματς, ενώ βρίσκεται στην 3η θέση (σε μέσο όρο) των παικτών που έχουν ξεπεράσει τα 100 ματς στην Ευρωλίγκα.

Η μεγαλύτερη του διάκριση είναι το ότι σκοράρει 0.57 πόντους ανά λεπτό, έχει δηλαδή τον καλύτερο συντελεστή μεταξύ των παικτών της Ευρωλίγκα από το 2000.

Δεύτερος καλύτερος σκόρερ αναδείχτηκε ο Τερέλ ΜακΙντάιρ της Σιένα με 17.2 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Ντέιβιντ Λόγκαν της Προκόμ με 16.8, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο της Μπαρτσελόνα (με 14.8) κι ο Ριμάντας Καουκένας της Σιένα (14.7).

Τον τίτλο στο παρελθόν έχουν κερδίσει ο Μαρκ Σάλιερς της Ροάν, ο Ντρου Νίκολας με τη φανέλα της Μπενετόν κι ο Τσαρλς Σμιθ που είχε... κάψει τα διχτάκια με τα χρώματα της Σκαβολίνι.

Στη μνήμη του "Αλ"

Η Ευρωλίγκα έχει αφιερώσει το βραβείο του πρώτου σκόρερ στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλφόνσο Φορντ, ενός εκ των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, που κόσμησε με τη παρουσία του το ελληνικό μπάσκετ παίζοντας στον Παπάγου, στον Σπόρτιγκ, στο Περιστέρι και στον Ολυμπιακό.



MVP της αγωνιστικής



MVP του μήνα
























TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ