ΠΑΟΚ

Τον έριξε από τον... Πύργο

Στο πρώτο ματς του Αλεξανδρή, ο ΠΑΟΚ, επικράτησε με 79-88 και έριξε τον Αρη από τη δεύτερη θέση

Οι παίκτες και ο τεχνικός του Άρη, έχουν παράπονα από τη διαιτησία, η οποία στα τελευταία κρίσιμα λεπτά έκανε ορισμένα λάθη που αδίκησαν τους γηπεδούχους, ειδικά στη φάση των βημάτων του Σκεπάνοβιτς, την οποία ακολούθησε η τεχνική στον Ματσόν, που αντέδρασε υπερβολικά, βγάζοντας το σακάκι του.
O αγώνας
Η συνταγή του Βαγγέλη Αλεξανδρή στους παίκτες του, από την αρχή του ματς, ήταν απλή. Έλεγχος του ρυθμού και κοντρόλ επιθέσεις. Έτσι, παρά το γεγονός, ότι ο Άρη προηγήθηκε με 13-7 στο πεντάλεπτο, χάρη κυρίως στον Σκέιλς και το ασφυκτικό πρέσινγκ στην άμυνα, η είσοδος του Ουάτσον, νοικοκύρεψε τον "Δικέφαλο". Το σερί 2-8 των παικτών του ΠΑΟΚ, με εκφραστές τους Χαριτόπουλο, Σκεπάνοβιτς, Καλαμπόκη, οδήγησε στην ισοφάριση, 15-15 και ο Ματσόν, κάλεσε τάιμ άουτ, για να συνεφέρει τους παίκτες του, που έκαναν αρκετά λάθη στην επίθεση. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Μάσεϊ, να σκοράρει στην εκπνοή κάνοντας το 17-15.

Με δίποντο του Σκεπάνοβιτς, δύο λεπτά μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι πήραν για πρώτη φορά την πρωτοπορία στο σκορ (18-19). Μέχρι το +3 έφτασε η διαφορά υπέρ του ΠΑΟΚ, με τους "κίτρινους" να κάνουν πολύ κακές επιθετικές επιλογές και να μην μπορούν να σκοράρουν. Μετά από 4 λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Καλαϊτζής, σημείωσε το πρώτο εντός πεδιάς καλάθι του Άρη και ισοφάρισε σε 21-21. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι γηπεδούχοι έκαναν ένα 5-0 και προηγήθηκαν με 26-21, χάρη στην είσοδο του Ηλιάδη, που άλλαξε τον ρυθμό.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Σκεπάνοβιτς, άρχισε να "φορτώνει" και αρχικά μείωσε σε 26-25. Ο ΠΑΟΚ, ισοφάρισε στη συνέχεια, πάλι με τον Σέρβο, σε 29-29 και στη συνέχεια με τον Κογιαντίνοβιτς, πέρασε μπροστά με 31-32. Η βροσή τριπόντων συνεχίστηκε, με τον Καστλ να κάνει το 36-32, αλλά και πάλι ο Σκεπάνοβιτς, μείωσε στον πόντο, ευστοχώντας από τα 6.25. Το τελικό, 38-35 του ημιχρόνου, έκανε από τις βολές ο Σκέιλς, αφού ο Κουκουλεκίδης, χρέωσε με τεχνική ποινή τον Κογιαντίνοβιτς.

Η τρίτη περίοδος, ήταν η καλύτερη για τον ΠΑΟΚ. Καλαμπόκης και Όστοϊτς, έδωσαν το προβάδισμα με 40-45 στον "Δικέφαλο" και διατηρώντας τον αργό ρυθμό, κατάφερε να το κρατήσει μέχρι το 28ο λεπτό. Σε εκείνο το χρονικό σημείο και με το σκορ 49-54, ο Άρης, έκανε σερί 5-0 και ισοφάρισε χάρη σε καλάθι του Μάσεϊ και τρίποντο του Σιγάλα. Δύο βολές του Αγαδάκου, έκαναν το 56-56, με το οποίο έληξε το τρίτο δεκάλεπτο.

Το ξεκίνημα της ομάδας του Αλεξανδρή στην τέταρτη περίοδο, ήταν ιδανικό. Με τον Πάσαλιτς, να δίνει πολύτιμες λύσεις, το σκορ έγινε 59-65 (σερί 0-7) ένα πεντάλεπτο πριν τη λήξη. Ο Άρης, όμως, δεν είχε παραδοθεί ακόμα. Με τον Ηλιάδη, να είναι η ψυχή της ομάδας και τον Ουίλκινσον να ευστοχεί, μείωσει σε 65-69 και στη συνέχεια με ακόμα ένα καλάθι του Έλληνα γκαρντ, να κάνει το 67-69. Με το σκορ να είναι 68-72, 1.30 πριν το τέλος, ο Σκεπάνοβιτς, έκανε βήματα που δεν δόθηκαν, ευστόχησε στο καλάθι και ο Αντρέα Ματσόν, εξοργίστηκε με αποτέλεσμα να χρεωθεί με τεχνική ποινή. Κάπου εκεί το παιχνίδι έλαβε τέλος, με τον Άρη, να μην μπορεί να επανέλθει, αφού το σκορ έγινε 68-77 με καλάθι του Ουότσον.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 38-35, 56-56, 79-88

Οι σκόρερ των ομάδων:

Άρης (Ματσόν): Καστλ 14 (3), Σιγάλας 4 (1), Τσαλδάρης 2, Σεραπίνας, Σκέιλς 20 (1), Καλαϊτζής 3 (1), Ηλιάδης 15 (1), Ουίλκινσον 10, Παντελιάδης, Μάσεϊ 8, Γιαννούλης 3.

ΠΑΟΚ (Αλεξανδρής): Πάρκερ 4, Μανωλόπουλος, Στσεπάνοβιτς 23 (2), Οστοϊτς 10, Χαριτόπουλος 4, Καλαμπόκης 10 (2), Κογιαντίνοβιτς 6 (2), Κούβελας, Ουότσον 10, Αγαδάκος 5, Πάσαλιτς 16 (2).

Ματσόν: " Ήταν βήματα"
Με τα μάτια του να μην ξεκολλούν από το φύλλο της στατιστικής, ο Αντρέα Ματσόν, παραπονέθηκε έντονα για τη φάση του Σκεπάνοβιτς, που κόστισε ουσιαστικά το παιχνίδι.

" Για μένα το χειρότερο δεν είναι η ήττα ή ότι χάσαμε την δεύτερη θέση, αλλά το γεγονός ότι όλοι ξέραμε για τον κόσμο, πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι και λυπούμαστε που χάθηκε. Σίγουρα ήταν πολύ δύσκολη η περίοδος μέχρι την έναρξή του για μας. Το προετοιμάσαμε τρεις φορές και αυτό δυστυχώς ήταν το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας".

Στη συνέχεια, σχολίασε την αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟΚ: " Αυτό τους βοήθησε. Έκαναν πολύ καλή δουλειά. Είχαν χρόνο να επανακάμψουν μετά από μια δύσκολη περίοδο για αυτούς. Όσο για μας, πηγαίναμε τόσο καλά και έπρεπε να περιμένουμε 21 μέρες".

Όσον αφορα στην τεχνική ποινή που δέχθηκε, η οποία ουσιαστικά, κόστισε στον Άρη τη δυνατότητα να ανακάμψει, είπε: " Ήταν μία πολύ σοβαρή παράβαση. Όλοι όσοι είδαν το βίντεο μου είπαν ότι ήταν βήματα και δυστυχώς οι διαιτητές έκριναν ότι έπρεπε να μου δοθεί τεχνική ποινή. Ελπίζω να υπάρχει ανάλογη αντιμετώπιση και προς τις άλλες ομάδες. Να υπάρχει σωστή αντιμετώπιση", ενώ για την αντίδρασή του, είπε: "Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να προπονηθούμε και να μην σκεφτόμαστε".

Για το γεγονός, ότι ο Άρης, δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο χαμηλό τέμπο, του ΠΑΟΚ, τόνισε: " Δεν ανησυχώ αν θα τους αντιμετωπίσουμε στα πλέι οφ. Έχουμε ακόμα τρία παιχνίδια για την κανονική περίοδο. Μέχρι στιγμής, στην άμυνα στο Πρωτάθλημα, είμαστε πρώτοι σε πολλές στατιστικές κατηγορίες και στην Ευρωλίγκα είχαμε την δεύτερη θέση, απλά σήμερα δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. Πιστεύω ότι οι παίκτες δουλέψανε σωστά τις περισσότερες μέρες. Φυσικά αυτό δεν είναι άλλοθι αλλά τρεις εβδομάδες για ένα παιχνίδι ήταν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για μας".

Καλαϊτζής: " Ανώτερος ο ΠΑΟΚ"

Την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ, παραδέχθηκε ο Γιώργος Καλαϊτζής, που τόνισε ότι είναι μεν χαρούμενος που έπαιξε σε ένα τέτοιο ματς, αλλά θα ήθελε να έχει άλλο αποτέλεσμα.

" Ήταν ένα στο οποίο ο ΠΑΟΚ φάνκε πιο έτοιμος, ήταν πιο συγκεντρωμένος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, με εξαίρεση το νευρικό ξεκίνημα λόγω της διακοπής, που φάνηκε να ευνόησε πιο πολύ τον ΠΑΟΚ παρά εμάς. Ο ΠΑΟΚ έβαλε κάποια ελεύθερα σουτ, ενώ εμάς μας έπιασε το άγχος να κερδίσουμε".

" Είμαι χαρούμενος που έπαιξα σε αυτό το ντέρμπι αλλά θα ήθελα να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα. Φαίνεται να χάνουμε την δεύτερη θέση αλλά θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος. Ένα, ένα τα παιχνίδι όπως κάναμε όλη την χρονιά και θα δούμε τι θα γίνει".

Για το αν υπήρχε άγχος φαβορί: " Ντέρμπι είναι. Τα φαβορί τα χαρακτηρίζει το γήπεδο. Ήμασταν άξια δεύτεροι με τη διακοπή που μας χάλασε τον αγωνιστικό ρυθμό. Καθόμασταν εμείς, κάθονταν κι οι άλλες ομάδες. Ήταν πιο συγκεντρωμένοι από μας με κάποια καινούρια παιχνίδια. Παίξαμε και χάσαμε. Δεν ήμασταν καλύτεροι και δεν έπρεπε να το κερδίσουμε. Αυτή είναι η γνώμη μου. Φάνηκε η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ σε όλο το παιχνίδι ακόμα και από τον τρόπο που πασάραμε".

Αλεξανδρής: " Μας ευνόησε η διακοπή"

Το γεγονός, ότι η διακοπή ευνόησε τον Άρη, ξεκαθάρισε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο οποίος στάθηκε και στη σημαδιακή ημερομηνία.

" Το πρώτο που θα ήθελα, είναι, να αφιερώσω τη νίκη στην μητέρα του Διονύση Ψωμιάδη, γιατί ήταν το πρώτο συνταρακτικό γεγονός με την έλευσή μου. Θέλω να κάνω και μια ευχή, επειδή καθυβρίζονται οι μανάδες όλων, το πιο ιερό πράγμα και για αυτούς που την είχαν χάσει όπως εγώ".

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον αγωνιστικό τομέα: " Μας δόθηκε η δυνατότητα να δουλέψουμε και στην ψυχολογία αλλά και σε τομείς όπου διαπιστώσαμε ότι παρουσιαζόταν πρόβλημα. Είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που παίξαμε. Είχαμε πίστη για τη νίκη και καθαρό μυαλό. Εκτιμώ ότι έγινε ένα καλό παιχνίδι και κερδίσαμε δίκαια. Θα ήθελα όμως να αναβαθμιστούν οι σχέσεις μας όπως παλιά. Δεν έχει τελειώσει τίποτα για να πετύχει η ομάδα τον στόχο της. Από τη δεύτερη θέση και κάτω όλα παίζονται".

Όσον αφορά στη μεγάλη διακοπή, είπε: " Ξέραμε ότι όλες οι ομάδες δεν θα παρουσιάζονταν με το ίδιο πρόσωπο πριν την αναβολή. Σας φέρνω για παράδειγμα τον Παναθηναϊκό. Η διακοπή σίγουρα δεν ευνόησε τον Άρη. δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. το είχα πει και στους παίκτες μου πριν από την πρώτη αναβολή ότι με την εικόνα που είχαμε παρουσιάσει στις δύο προπονήσεις ότι δεν θα μπορούσαμε να κερδίσουμε".

Τέλος, ανατρέχοντας και στην επέτειο έξι χρόνων, από την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα, με το Μαρούσι, ο "Τίγρης", είπε: " Αν κάτσουμε να ανατρέξουμε η ζωή είναι όλο συμπτώσεις. Αυτή την ημέρα είχα κερδίσει κάποιον ευρωπαϊκό τίτλο ενώ πέρσι μου είχε συμβεί κάτι σε κάποιο συγγενικό μου πρόσωπο".

Καλαμπόκης: " Ευχαριστούμε τον κόσμο του Άρη"

Για τη σκληρή δουλειά, που έκανε ο ΠΑΟΚ, με την έλευση του Αλεξανδρή, μίλησε ο Γιάννης Καλαμπόκης, που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον κόσμο του Άρη.

" Καταλαβαίνετε όλοι ότι είναι μία πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα μας, γιατί ήμασταν υπό αμφισβήτηση τον τελευταίο καιρό μετά από κάποια άτυχα αποτελέσματα. Παρόλα αυτά, τις τελευταίες 20 μέρες δουλέψαμε πολύ σκληρά και πήγαμε το παιχνίδι εκεί που το θέλαμε μένοντας μπροστά στο σκορ. Είμαστε πολύ περήφανοι και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Άρη που ήταν μέσα σε αθλητικά πλαίσια"

Σε ερώτηση για περίπτωση συνάντησης των δύο ομάδων στα πλέι οφ ο Καλαμπόκης απάντησε: " Εμείς δεν θέλουμε να βιαστούμε και να πούμε ότι θα πάρουμε την 4η θέση. Σκοπός μας είναι να δουλέψουμε με τον ίδιο τρόπο και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι ενώ στα πλέι οφ γνωρίζουμε ότι κάθε ομάδα θα πρέπει να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή φόρμα της".

Η εξέλιξη του αγώνα:
1' Έναρξη 1ης περιόδου
1' Δίποντο Άρης Σκέιλς (2-0)
1' Δίποντο ΠΑΟΚ Πάρκερ (2-2)
Σπάει το ασφυκτικό πρέσινγκ του Άρη ο Αμερικανός
2' Τρίποντο ΠΑΟΚ Πάσαλιτς (2-5)
2' Τρίποντο Άρης Καστλ (5-5)
3' Δίποντο ΠΑΟΚ Αγαδάκος (5-7)
Δύσκολο χουκ του ψηλού
4' Δίποντο Άρης Σκέιλς (7-7)
Πολύ όμορφο καλάθι του Σκέιλς που περνάει όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ
5' Δίποντο Άρης Μάσεϊ (9-7)
Με φόλοου έπειτα από δικό του άστοχο σουτ σκοράρει ο Αμερικανός
6' Τάπα Άρης Μάσεϊ
6' Δίποντο Άρης Σκέιλς (11-7)
Εξαιρετικός ο πρώτος αιφνιδιασμός από πλευράς Άρη, με τον Σκέιλς να φτάνει τους 6 πόντους
6' Τάιμ-άουτ ΠΑΟΚ Αλεξανδρής
Βλέποντας ότι η ομάδα του έχασε από ένα σημείο και μετά τη συγκέντρωσή της, ο τεχνικός του "Δικεφάλου" καλεί τάιμ άουτ
6' Δίποντο Άρης Ουίλκινσον (13-7)
7' Δίποντο ΠΑΟΚ Χαριτόπουλος (13-9)
7' Δίποντο Άρης Καστλ (15-9)
8' Δίποντο ΠΑΟΚ Σκεπάνοβιτς (15-11)
8' Δίποντο ΠΑΟΚ Καλαμπόκης (15-13)
Δεύτερο καλάθι στο τέλος του χρόνου για τον ΠΑΟΚ, που μειώνει στους 2
9' Φάουλ Άρης Καστλ (2ο)
9' Δίποντο ΠΑΟΚ Χαριτόπουλος (15-15)
Δεύτερο καλάθι για τον πρώην παίκτη του Άρη
9' Τάιμ-άουτ Άρης Ματσόν
Ήρθε η σειρά του Ιταλού κόουτς να καλέσει τάιμ άουτ αφού για περίπου 2.30 ο Άρης είναι χωρίς πόντο, ενώ παράλληλα έχει δεχθεί σερί 0-6
10' Φάουλ ΠΑΟΚ Όστοϊτς
Επιθετικό κερδίζει ο Γιαννούλης
10' Δίποντο Άρης Μάσεϊ (17-15)
10' Λήξη 1ης περιόδου 17-15
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα, αλλά ο ΠΑΟΚ, με σερί 0-6, εκμεταλλεύθηκε τα επιθετικά λάθη των "κιτρίνων" και ισοφάρισε σε 15-15. Το καλάθι του Μάσεϊ με τη λήξη διαμόρφωσε το 17-15 του δεκαλέπτου
11' Έναρξη 2ης περιόδου
11' Βήματα Άρης Ουίλκινσον
11' Φάουλ Άρης Γιαννούλης
Υπερβολικό έως ανύπαρκτο το φάουλ
11' Δίποντο ΠΑΟΚ Πάσαλιτς (17-17)
12' Φάουλ ΠΑΟΚ Πάσαλιτς
Σε μία βολή ευστοχεί ο Γιαννούλης
12' Δίποντο ΠΑΟΚ Σκεπάνοβιτς (18-19)
Ακόμα μία διείσδυση για τον Σέρβο που δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του για πρώτη φορά
12' Φάουλ ΠΑΟΚ Πάσαλιτς (3ο)
Χάνει και τις δύο βολές ο Γιαννούλης
13' Σχόλιο
Πολύ κακές είναι οι επιθέσεις του Άρη, αφού έχουν αυξηθεί τα λάθη. Επιτρέπεται έτσι στον ΠΑΟΚ να μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό με αργό τέμπο
13' Φάουλ Άρης Ηλιάδης
13' Φάουλ Άρης Καλαϊτζής
Η πίεση φέρνει το φάουλ στον Ουάτσον
14' Φάουλ Άρης Ηλιάδης (2ο)
14' Δύο βολές ΠΑΟΚ Ουάτσον (18-21)
Καλή η οργάνωση από τον Ουάτσον που κρατάει τον χαμηλό ρυθμό
14' Φάουλ ΠΑΟΚ Μανωλόπουλος
Ο Σκέιλς σημειώνει και το καλάθι αλλά οι διαιτητές δεν το μετρούν λανθασμένα
14' Τρίποντο Άρης Καλαϊτζής (21-21)
15' Φάουλ ΠΑΟΚ Χαριτόπουλος (3ο)
15' Φάουλ ΠΑΟΚ Όστοϊτς (2ο)
Δικαίωμα για βολές πλέον και για τον Άρη, ευστοχεί στη μία ο Σκέιλς
15' Δίποντο Άρης Ηλιάδης (24-21)
Πολύ όμορφη προσπάθεια από τον Ηλιάδη, που αφήνει την μπάλα στο πρώτο βήμα για να άποφύγει το κόψιμο
15' Δίποντο Άρης Γιαννούλης (26-21)
Με φόλοου ο ψηλός δίνει προβάδισμα 5 πόντων στην ομάδα του
16' Φάουλ Άρης Ηλιάδης (3ο)
Ευστοχεί σε μία βολή ο Αγαδάκος
16' Τρίποντο ΠΑΟΚ Σκεπάνοβιτς (26-25)
17' Τρίποντο Άρης Ηλιάδης (29-25)
17' Δίποντο ΠΑΟΚ Όστοϊτς (29-27)
17' Δίποντο ΠΑΟΚ Σκεπάνοβιτς (29-29)
Μετά από μακρινή πάσα ο ξεχασμένος Σέρβος ευστοχεί εξ επαφής
18' Δίποντο Άρης Ουίλκινσον (31-32)
18' Τρίποντο ΠΑΟΚ Κογιαντίνοβιτς (31-32)
Μπροστά και πάλι ο ΠΑΟΚ, που συνήλθε από το σερί του Άρη, κάνοντας επιμέρους σκορ 5-11
18' Φάουλ ΠΑΟΚ Αγαδάκος (1ο)
19' Δύο βολές Άρης Σκέιλς (33-32)
20' Τρίποντο Άρης Καστλ (36-32)
Σε κρίσιμο σημείο 50 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο Αμερικανός δίνει προβάδισμα 4 πόντων στην ομάδα του
20' Τάιμ-άουτ ΠΑΟΚ Αλεξανδρής
Τάιμ άουτ για να οργανωθεί η τελευταία επίθεση του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο κάλεσε ο "Τίγρης"
20' Τρίποντο ΠΑΟΚ Σκεπάνοβιτς (36-35)
20' Τεχνική ποινή ΠΑΟΚ Κογιαντίνοβιτς
Θέατρο από τον γκαρντ του ΠΑΟΚ και ο Κουκουλεκίδης τον χρεώνει με τεχνική ποινή
20' Δύο βολές Άρης Σκέιλς (38-35)
20' Λήξη ημιχρόνου 38-35
Ο όρος "ντέρμπι" επιβεβαιώνεται για το παιχνίδι, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορεί να ξεφύγει. Με όπλο το κοντρόλ-μπάσκετ, ο ΠΑΟΚ, κρατιέται κοντά, εκμεταλλευόμενος και ένα μεγάλο κενό διάστημα των αντιπάλων του στην επίθεση. Ο "Δικέφαλος" πήρε μεγάλη βοήθεια από τον Σκεπάνοβιτς, αλλά και τον Ουάτσο, που οργάνωσε σωστά. Ο Σκέιλς, έχει 11 πόντους από πλευράς γηπεδούχων και τον ακολουθεί με 8 ο Καστλ
21' Έναρξη 3ης περιόδου
21' Δίποντο ΠΑΟΚ Πάσαλιτς (38-37)
21' Δίποντο Άρης Μάσεϊ (40-37)
22' Τρίποντο ΠΑΟΚ Καλαμπόκης (40-40)
23' Δίποντο ΠΑΟΚ Όστοϊτς (40-42)
23' Τρίποντο ΠΑΟΚ Καλαμπόκης (40-45)
Με σερί 3-10, ο ΠΑΟΚ, παίρνει προβάδισμα 5 πόντων
23' Τρίποντο Άρης Σκέιλς (43-45)
Ανάσα για τον Άρη
24' Δίποντο ΠΑΟΚ Σκεπάνοβιτς (43-47)
Τους 14 (όσους έχει και ο Σκέιλς) φτάνει ο Σέρβος
24' Φάουλ ΠΑΟΚ Όστοϊτς (3ο)
24' Δύο βολές Άρης Ηλιάδης (45-47)
24' Φάουλ Άρης Ηλιάδης (4ο)
Ότι χειρότερο για τον Άρη με τον Ηλιάδη να φτάνει τα 4 φάουλ
24' Δίποντο ΠΑΟΚ Πάσαλιτς (45-49)
25' Δίποντο Άρης Ηλιάδης (47-49)
25' Δίποντο ΠΑΟΚ Ουότσον (47-51)
26' Δίποντο Άρης Σκέιλς (49-51)
26' Φάουλ Άρης Ουίλκινσον (2ο)
26' Φάουλ Άρης Καστλ (3ο)
Ακόμα ένα φάουλ και πάει στη γραμμή ο ΠΑΟΚ
26' Τάπα Άρης Μάσεϊ
26' Φάουλ ΠΑΟΚ Πάσαλιτς (4ο)
Σταματάει με 4ο φάουλ τον αιφνιδιασμό του Άρη ο Πάσαλιτς
27' Φάουλ ΠΑΟΚ Χαριτόπουλος (4ο)
27' Σχόλιο
Χωρίς σκορ το παιχνίδι στα τελευταία 2.54
28' Τρίποντο ΠΑΟΚ Κογιαντίνοβιτς (49-54)
29' Δίποντο Άρης Μάσεϊ (51-54)
29' Τρίποντο Άρης Σιγάλας (54-54)
Iσοφαρίζει ο "Ράμπο" και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είναι πολύ εκνευρισμένος με τον Πάρκερ που απέτυχε να "παγώσει" τον ρυθμό
30' Φάουλ Άρης Σιγάλας
30' Δύο βολές ΠΑΟΚ Αγαδάκος (56-56)
30' Τάιμ-άουτ Άρης Ματσόν
1 δευτερόλεπτο και 6 δέκατα πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, ο Ματσόν καλεί τάιμ άουτ για να οργανώσει ένα σύστημα
30' Λήξη 3ης περιόδου 56-56
Λήγει και η τρίτη περίοδος και το παιχνίδι συνεχίζει να είναι για γερά νεύρα. Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα 5 πόντων, αλλά με σερί 7-0, ο Άρης κατάφερε να προσπεράσει και τελικά με δύο βολές του Αγαδάκου διαμορφώθηκε το σκορ περιόδου
31' Έναρξη 4ης περιόδου
32' Δίποντο ΠΑΟΚ Όστοιτς (56-58)
32' Φάουλ ΠΑΟΚ Κογιαντίνοβιτς (2ο)
32' Φάουλ ΠΑΟΚ Κογιαντίνοβιτς (3ο)
Ακόμα ένα φάουλ κερδίζει ο Σκέιλς
33' Τρίποντο Άρης Καστλ (59-58)
Ψυχολογική ανάσα από τον Αμερικανό, που δίνει προβάδισμα
33' Δίποντο ΠΑΟΚ Πάσαλιτς (59-60)
Στη λήξη της επίθεσης ευστοχεί ο Πάσαλιτς
34' Τρίποντο ΠΑΟΚ Πάσαλιτς (59-63)
5 συνεχόμενοι πόντοι από τον Πάσαλιτς σε πολύ κρίσιμο σημείο
34' Δίποντο ΠΑΟΚ Όστοϊτς (59-65)
35' Τάιμ-άουτ ΠΑΟΚ Ματσόν
Τη μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι έχει πάρει ο ΠΑΟΚ, που δείχνει στο πιο κρίσιμο σημείο πιο ψύχραιμος γι' αυτό και ο Ματσόν καλεί τάιμ άουτ
35' Δίποντο ΠΑΟΚ Πάσαλιτς (59-67)
0-9 το σερί του ΠΑΟΚ
35' Φάουλ ΠΑΟΚ Πάσαλιτς (5ο)
Φεύγει οριστικά από το παιχνίδι ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ
35' Δύο βολές Άρης Καστλ (61-67)
35' Δίποντο ΠΑΟΚ Όστοϊτς (61-69)
36' Φάουλ Άρης Καστλ (4ο)
36' Δίποντο Άρης Ηλιάδης (63-69)
37' Δίποντο Άρης Ουίλκινσον (65-69)
Σερί 4-0 του Άρη που μπαίνει και πάλι στο ματς
37' Τάιμ-άουτ ΠΑΟΚ Αλεξανδρής
Τους παίκτες του στον πάγκο κάλεσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, που είδε τον Άρη να αυξάνει την πίεση και να μειώνει
38' Φάουλ ΠΑΟΚ Όστοϊτς (4ο)
Σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, ο ψηλός κάνει επιθετικό φάουλ
38' Δίποντο Άρης Ηλιάδης (67-69)
38' Δίποντο ΠΑΟΚ Σκεπάνοβιτς (67-71)
38' Φάουλ ΠΑΟΚ Ουάτσον (3ο)
Στη μία ευστοχεί ο Καστλ
39' Φάουλ Άρης Σιγάλας
39' Φάουλ Άρης Ουίλκινσον
Εύστοχος στη μία ο Ουάτσον που μάλλον επιθετικό φάουλ στον Καστλ έκανε
39' Δίποντο ΠΑΟΚ Σκεπάνοβιτς (68-74)
Βήματα που δεν σφυρίζονται από τον Σκεπάνοβιτς και στο +6 ο ΠΑΟΚ
39' Τεχνική ποινή Άρης Ματσόν
Στη μία βολή ευστοχεί ο
39' Δίποντο ΠΑΟΚ Ουάτσον (68-77)
40' Δίποντο Άρης Σκέιλς (70-77)
40' Δίποντο Άρης Σκέιλς (72-79)
40' Δύο βολές ΠΑΟΚ Ουάτσον (72-80)
40' Δύο βολές Άρης Ουίλκινσον (74-82)
40' Δύο βολές Άρης Ηλιάδης (76-82)
40' Τάιμ-άουτ Άρης Ματσόν
40' Φάουλ Άρης Ηλιάδης (5ο)
40' Δύο βολές ΠΑΟΚ Καλαμπόκης (76-84)
40' Φάουλ ΠΑΟΚ Όστοϊτς (5ο)
40' Δίποντο ΠΑΟΚ Σκεπάνοβιτς (79-88)
40' Λήξη αγώνα 79-88
Τη δεύτερη θέση της Α1 χάνει πιθανότατα ο Άρης, που γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ, μέσα στο Αλεξάνδρειο. Οι Ουότσον και Σκεπάνοβιτς, αλλά και ο Πάσαλιτς έκαναν τη διαφορά, απέναντι στον Άρη, που τα περίμενε όλα από τους Σκέιλς και Ηλιάδη. Οι γηπεδούχοι έχουν δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία, που δεν στάθηκε στο ύψος της ειδικά στη φάση με τα βήματα τους Σκεπάνοβιτς
























































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ