ΤΡΙΚΑΛΑ

Τρίκαλα-Ηλυσιακός: 70-67

Παλικαρίσια και... ελληνική νίκη πήραν τα Τρίκαλα που επικράτησαν του μαχητικού Ηλυσιακού με 70-67

Παρόλα αυτά οι Έλληνες της ομάδες έδωσαν τις λύσεις στον Θανάση Γιαπλέ, τον αντικαταστάτη του Βαγγέλη Αγγέλου. Ο λόγος για τους Κατσαρέ, Σίμτσακ, Προδρόμου αλλά και τον μεγάλο πρωταγωνιστή των νικητών, τον Γιώργο Αποστολίδη.
Από την άλλη η ομάδα του Ιλισίων πάλεψε το παιχνίδι και παρότι βρέθηκε αρκετές φορές πίσω στο σκορ (ακόμη και με 12 πόντους στην τέταρτη περίοδο), κατάφερε να το διεκδικήσει με αξιώσεις ως το τελευταίο σφύριγμα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τα Τρίκαλα μπήκαν στο παρκέ με... φόρα από την Καβάλα και βρέθηκαν να προηγούνται στο πρώτο δεκάλεπτο (16-12) χάρις στον οίστρο του Κάρτερ κι ενώ στο παιχνίδι κυριαρχούσε η αστοχία κι οι γρήγορες επιθέσεις (14-16 στο 10').

Ένα σερί των γηπεδούχων στην έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου έφερε τη διαφορά στους 8 πόντους (26-18 και 30-22 με την τεχνική ποινή στον Στέργιο Κουφό) με την ομάδα του Θανάση Γιαπλέ να χτυπάει στο ανοιχτό γήπεδο και μες στη ρακέτα. Ο Ηλυσιακός, ωστόσο, δεν έχασε την επαφή το σκορ κάτι που χρωστάει στον Νίκο Παπανικολάου. Ο 24χρονος φόργουορντ πέτυχε τους 9 από τους 11 πόντους της ομάδας του σε αυτή την περίοδο και ουσιαστικά διαμόρφωσε το 30-27 στο ημίχρονο.

Ο ελληνικός κορμός ήταν αυτός που πρωταγωνίστησε στην αρχή του ημιχρόνου με τα Τρίκαλα να βρίσκουν λύσεις στα πρόσωπα των Σίμτσακ, Αποστολίδη και Προδρόμου, με αποτέλεσμα ένα σερί 9-0 και μια διαφορά 9 πόντων (46-37), πριν την νέα αντεπίθεση των "κιτρινόμαυρων" που πήραν πόντους από δεύτερους ευκαιρίες και τα λιγοστά περιφερειακά σουτ που τους επέτρεψε το αντίπαλος ως το 50-44 του 30'.

Ή ομάδα του Στέργιου Κουφού με πιεστική άμυνα, ενίοτε και ζώνη, προσπάθησε να αλλάξει το ρυθμό, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Η ενέργεια που έβγαλε ο Νίκος Κατσαρές από τον πάγκο και τα "τελειώματα" του Βασίλη Σίμτσακ ουσιαστικά έφεραν τα Τρίκαλα σε μια διψήφια διαφορά (58-46), πριν ακολουθήσει ένα γρήγορο 6-0 των φιλοξενούμενων δια χειρός Κάρτερ, που έφερε ξανά το ματς σε διαστάσεις... ντέρμπι (58-52).

Η αντεπίθεση συνεχίστηκε καθώς οι γηπεδούχοι πλήρωσαν το "άναρχο" παιχνίδι τους στην επίθεση. Ο Κάμιγκς μείωσε με προσωπική ενέργεια στους 2 (62-60 1.12' πριν το τέλος). Ακολούθησε η άστοχη επίθεση του Σάκη Καρύδα κι η... ρουλέτα των βολών:

Με 2/2 ο Αποστολίδης έκανε το 64-60 στα 34'', ενώ ο Κάμιγκς αστόχησε σε μια για το 64-61 στα 30''. Ο Αποστολίδης τον μιμήθηκε με 1/2, με τη διαφορά ότι ο Ζούπαν πήραν το επιθετικό ριμπάουντ και με 1/2 βολές έκανε το 66-61.

Ακολούθησαν 1/2 από τον Καρύδα (66-62) στα 16'', οι 2/2 του Ντίκελ στα 12'' και το καλάθι και φάουλ του Καρύδα (68-65) στα 8''. Ήταν όμως αργά καθώς τα Τρίκαλα πήραν τη νίκη χάρις στις βολές του Ζούπαν, με τον Καρύδα απλά να διαμορφώνει το τελικό 70-67.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 14-16, 30-27, 50-44, 70-67

Τρίκαλα (Θανάσης Γιαπλές): Γκιζογιάννης 7 (1), Μπιγκς 2, Προδρόμου 4, Νοέας 2, Κατσαρές, Αποστολίδης 16, Σίμτσακ 10, Τζιγκάνοβιτς 8, Ζούπαν 13 (1), Ντίκελ 8 (1).

Ηλυσιακός (Στέργιος Κουφός): Κάρτερ 16, Καρύδας 14 (1), Κάμιγκς 7, Παπανικολάου 12 (2), Χατζής 4, Αθανασούλας 7 (1), Σιούτης 3, Μπέντον 2, Ιωάννου 2.

Για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ .

Γιαπλές: "Αφιερωμένη στον Βαγγέλη"

Στον προκάτοχο του και επί σειρά ετών συνεργάτη του, Βαγγέλη Αγγέλου, αφιέρωσε τη νίκη ο νέος προπονητής των Τρικάλων, Θανάσης Γιαπλές, ο οποίος μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε: "Καλή χρονιά σε όλους, υγεία και ειδικά στον κόσμο μας που στήριξε την ομάδα σε αυτή την πολύ δύσκολη φάση. Συγχαρητήρια στον Ηλυσιακό και τον προπονητή του κ. Κουφό τον οποίο γνωρίζω πολλά χρόνια και σέβομαι την δουλειά του καθώς δίνει την ευκαιρία σε νέα παιδιά από την Ελλάδα να παίζουν σε υψηλό επίπεδο και αυτό για μένα είναι θαυμαστό".



Στην συνέχεια ο μέχρι πρότινος ασίσταντ κόουτς της ομάδας πρόσθεσε ότι: "Αυτή η νίκη αφιερώνεται 110% στον Βαγγέλη τον Αγγέλου ο οποίος έχει φτιάξει μία ομάδα που χωρίς δύο παίκτες των 30 λεπτών, των 20 και 15 πόντων αντίστοιχα, του Είμπραμς και του Πάουελ να μπορεί να έχει αποτέλεσμα σε ένα τόσο καθοριστικό παιχνίδι. Η ομάδα είναι φτιαγμένη από τον Βαγγέλη τον Αγγέλου όπως και όλη η φιλοσοφία που διέπει αυτή την ομάδα".

Για το παιχνίδι τόνισε: "Σίγουρα ήταν ντεζαβαντάζ πέρα από την απουσία των δύο παικτών και η υποχρέωση να κερδίσεις αυτό το παιχνίδι αλλά ευτυχώς η ομάδα που έχει φτιάξει ο Βαγγέλης έδειξε όπως είπε και ο κόουτς ότι έχει τέτοια δύναμη που παίκτες των μηδέν δευτερολέπτων μπορούν να παίξουν 20 λεπτά και να είναι καλοί και να αντιστρέψουν το κλίμα.

Δηλαδή αυτό που τους πνίγει να το βγάλουν και να κερδίσουν. Τα λάθη και η νευρικότητα που βγάλαμε είναι φυσιολογικές αντιδράσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που δεν μου δημιούργησαν κανένα πρόβλημα".



Για την δική του παρουσία στην ομάδα επεσήμανε: "Η δική μου η παρουσία τελειώνει σήμερα εδώ. Εγώ έχω έρθει στην ομάδα με τον Βαγγέλη τον Αγγέλου. Μετά από δική του προτροπή έμεινα στην ομάδα και οτιδήποτε αποφασίσω θα περάσει πρώτα από τον Βαγγέλη που εκτός από συνεργάτης είναι και πολύ καλός μου φίλος".



Όσο για το μέλλον του στον πάγκο των Τρικάλων τόνισε πως όλα θα εξαρτηθούν από συζήτηση που θα κάνει με τον Βαγγέλη Αγγέλου.

Ο Θανάσης Γιαπλές αναφέρθηκε και σε άρθρο στο οποίο γινόταν σχόλιο για τον Βαγγέλη Αγγέλου ότι "ο καπετάνιος πήδηξε από το καράβι": "Προφανώς όποιοι σκέφτονται έτσι δεν έχουν γνωρίσει τον Βαγγέλη. Εάν ήξεραν τι υπάρχει από πίσω, τι έχει γίνει και γιατί έφτασε να παραιτηθεί πριν από ένα παιχνίδι σίγουρα θα γραφόταν. Δεν υπήρχε πλέον άλλη επιλογή. Για να το κάνει αυτό που έκανε ήταν η τελευταία του λύση και αν μη τι άλλο πρέπει να δώσουμε σε αυτόν τον άνθρωπο τα εύσημα που του αναλογούν. Μην ξεχνάτε την περσινή χρονιά άλλωστε. Είναι εντελώς άδικο".

Σε ερώτηση για το αν σκεφτόταν καθόλου την διαφορά τόνισε: "Όχι. Είχα του ανθρώπους από τον πάγκο που μου το έλεγαν αυτό αλλά ο τρόπος με τον οποίο παίζει ο Ηλυσιακός είναι τέτοιος που αν κυνηγήσεις την διαφορά μπορεί να βρεθείς πίσω στο σκορ. Για σήμερα ήταν θέμα επιβίωσης για την ομάδα η νίκη. Πρώτος στόχος ήταν η νίκη".



Για το μέλλον των Αμερικάνων Εϊμπραμς και Πάουελ δήλωσε: "Αυτό είναι θέμα διοίκησης. Η άποψη η δική μου είναι ότι άνθρωπος που έρχεται παραμονή του αγώνα από υπερατλαντικό ταξίδι δεν μπορεί να είναι έτοιμος".

Ο

Σωκράτης Γκιζόγιαννης συμπλήρωσε ότι: "Συγχαρητήρια στον Ηλυσιακό για την προσπάθεια που κατέβαλλε αλλά και στην δική μας ομάδα για την νίκη. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, πολύ νευρικό με όλα τα προβλήματα που έχουμε.

Είναι από τα παιχνίδια που κερδίζονται μόνο με την ψυχή και δεν υπάρχουν ούτε τακτικές, ούτε συστήματα. Δείξαμε ψυχή και καταφέραμε να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είμαστε ακόμη ζωντανοί και συνεχίζουμε με όλα τα προβλήματα που έχουμε".



Σε ερώτηση για το τι άλλαξε και έμεινε τελικά στον ΑΣ Τρίκαλα τόνισε: "Αυτά συμβαίνουν στο μπάσκετ. Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Είμαι πανευτυχής που μένω στην ομάδα των Τρικάλων και θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο μπορώ στην συνέχεια".

Σε ερώτηση για το αν έδωσε κάποιες απαντήσεις επειδή αγωνίστηκε πρώτη φορά σημείωσε: "Δεν αισθάνομαι ότι έδωσα κάποιες απαντήσεις. Εγώ δίνω τις απαντήσεις μέσα στο γήπεδο όπου και προσπαθώ να κάνω την δουλειά μου".



Ο Στέργιος Κουφός τόνισε: "Καλή χρονιά σε όλους και εύχομαι η νέα χρονιά να έχει υγεία πάνω απ’ όλα και πραγματικά εύχομαι η ομάδα των Τρικάλων να παλέψει και να βρει τους στόχους της. Αγωνιστικά είναι προφανές ότι έγινε αυτό που φοβόμουν και είπα και στα παιδιά πριν ξεκινήσει το παιχνίδι.

Η αντίδραση μιας ομάδας που αντιμετωπίζει προβλήματα και κυρίως η αντίδραση των Ελλήνων παικτών είναι σκληρή. Καμία ομάδα δεν αφήνει τον εαυτό της, υπάρχει το αίσθημα της αυτοσυντήρησης, η αίσθηση ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα, η αίσθηση ότι όσα πιο πολλά προβλήματα έχεις τόσο πιο σκληρός γίνεσαι.

Απόδειξη είναι ότι παιδί που δεν ήταν στην δωδεκάδα (Γκιζόγιαννης) είχε απόλυτη παρουσία σήμερα και ένα άλλο παιδί ο Νίκος Κατσαρές έκανε δύο, τρία κλεψίματα που άλλαξαν την ροή του αγώνα. Ο Αποστολίδης σημείωσε 16 πόντους, ο Σίμτσακ 10 πόντους.





Δεν κατηγορώ τα παιδιά γιατί περάσαμε μία δύσκολη εβδομάδα με ταξίδι στην Καβάλα και μετά ήρθαμε εδώ. Δεν είναι δικαιολογία να εντοπίζουμε κάποια προβλήματα όπως της μη ένταξης του Μπέντον στην ομάδα και κυρίως του Κάρτερ με το πόδι του που έκανε και γρήγορα φάουλ οπότε δεν τον είχα όσο ήθελα στο παιχνίδι.

Ουσιαστικά χάσαμε από τα πολλά λάθη και από ένα παιδί που δεν εμφανίζεται στην στατιστική, τον Νίκο τον Κατσαρέ. Μας χτύπησε πολύ άσχημα σήμερα, ήταν ουσιαστικά αυτός που έδωσε την νίκη στην ομάδα του. Συγχαρητήρια και στον Θανάση Γιαπλέ και την ομάδα των Τρικάλων. Για τον Ηλυσιακό να πω ότι αυτή είναι η ομάδα, θα συνεχίζουμε να παλεύουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος".





Ο Γουόρεν Κάρτερ πρόσθεσε ότι: "Ξέραμε ότι το παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Τα Τρίκαλα πέτυχαν τα δύσκολα σουτ τους σε αντίθεση με μας που κάναμε πολλά λάθη. Είμαστε μια νέα ομάδα, θα δουλέψουμε. Πιστεύω ότι τα Τρίκαλα έχουν μία ομάδα αποτελούμενη από εργάτες, εμείς θα τους περιμένουμε στον δεύτερο γύρο".













































TAGS ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ