ΤΡΙΚΑΛΑ

Τρίκαλα - Καβάλα 85-55

Τρίκαλα - Καβάλα 85-55
New Image

Σπουδαία νίκη, μεγάλη εμφάνιση και βήμα παραμονής από τα Τρίκαλα που νίκησαν 85-55 την Καβάλα

Τα Τρίκαλα επέβαλαν από το ξεκίνημα κιόλας του αγώνα το ρυθμό τους μεταφέροντας το άγχος στους αντιπάλους που ήταν απελπιστικά άστοχοι και νευρικοί στις επιθέσεις τους.
Η επιστροφή του Ζούπαν λειτούργησε καταλυτικά για τους γηπεδούχους οι οποίοι ήταν κλάσεις ανώτεροι από την Καβάλα, η οποία παρουσίασε πολύ άσχημο αγωνιστικό πρόσωπο στο πιο κρίσιμο ίσως παιχνίδι της σεζόν. Πλέον, τα πράγματα για την ομάδα του Αλεξανδρή είναι πολύ δύσκολα.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Γιανγκ που σταμάτησε στους 27 πόντους, ενώ 19 είχε ο Ζούπαν και 13 ο Αποστολίδης.

Ο αγώνας:

Νευρικές μπήκαν οι δύο ομάδες στο παρκέ, πηγαίνοντας σε βιαστικές ενέργειες. Κι αν τα Τρίκαλα βρήκαν στόχο μετά από ενάμιση λεπτό με τον Γιανγκ, η Καβάλα έμεινε άποντη για περίπου πέντε λεπτά, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να προηγηθούν με 7-0.

Στο 5' ο Μίχα Ζούπαν αποθεώθηκε από τον κόσμο κατά την είσοδό του στο παρκέ, ενώ ο Κυρίτσης με δύο βολές έσπασε το ρόδι για την Καβάλα κάνοντας το 7-2. Τα Τρίκαλα έχοντας εγκλωβίσει τους φιλοξενούμενους στην άμυνά τους, προηγήθηκαν 11-2, πριν η ομάδα του Αλεξανδρή κάνει ένα 5-0 και μειώσει σε 11-7.

Στο 7' ο Ντιν ευστόχησε στο πρώτο σουτ εντός παιδιάς για την Καβάλα, που ήταν απελπιστικά άστοχη και τελείωσε το δεκάλεπτο έχοντας 1/11. Νταμπλ σκορ (18-9) για τα Τρίκαλα που αντλούσε μεγάλη ενέργεια και από τον κόσμο της.

Σκoρ και θέαμα από τα Τρίκαλα

Με την έναρξη της β' περιόδου, τα Τρίκαλα βρέθηκαν στο +13 (22-9), καθώς η Καβάλα αντιμετώπιζε πολύ μεγάλο επιθετικό πρόβλημα. Ο Μπιγκς έκανε το 24-9 και υποχρέωσε τον Αλεξανδρή να καλέσει τάιμ άουτ καθώς έβλεπε την ομάδα του να χάνει και τη διαφορά του α' αγώνα (82-72).

Η διαφορά άγγιξε και τους 19 πόντους (31-12), καθώς τα Τρίκαλα είχαν βρει ρυθμό, την ίδια στιγμή που η Καβάλα έκανε συνεχόμενα λάθη και εξακολουθούσε να μην βρίσκει στόχο στην επίθεση. Όποια αλλαγή κι αν έκανε ο Αλεξανδρής δεν μπορούσε η ομάδα του να ξεκολλήσει επιθετικά. Αντίθετα, οι παίκτες των Τρικάλων είχαν και την ψυχολογία με το μέρος τους πλέον και τους έβγαινε ότι επιχειρούσαν.

Με τρίποντο ο Ζούπαν εκτόξευσε τη διαφορά στους 22 (36-14) στο 17', όμως η μέγιστη τιμή ήταν στο 39-16 μετά από φόλοου του Γιανγκ, πριν ο Σίμονς διαμορφώσει το σκορ του ημιχρόνου (39-18). Έντεκα λάθη και μόλις μία ασίστ για την Καβάλα, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα επτά επιθετικά της ριμπάουντ.

Ούτε η διακοπή άλλαξε τον ρυθμό

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, η Καβάλα προσπάθησε και μείωσε κάπως τη διαφορά με τον Ντιν να ευστοχεί σε τρίποντο και να κάνει το 45-30, όμως η αντίδραση των Τρικάλων ήταν άμεση. Με διαδοχικά καλάθια των Αποστολίδη και Γιανγκ, η διαφορά ανέβηκε και πάλι στους 19 (49-30) και στην επόμενη επίθεση είχαμε κάποια γαλλικά από τους Ζούπαν και Αγγελόπουλο και λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια.

Ακολούθησε μικρή διακοπή του αγώνα, για να σκουπιστεί το παρκέ από τα αντικείμενα που είχαν πέσει στο παρκέ, ενώ οι διαιτητές χρέωσαν από μία τεχνική ποινή τους δύο παίκτες, αλλά και τους πάγκους των δύο ομάδων. Η διακοπή πάντως, διόλου δεν επηρέασε τα Τρίκαλα που έκαναν το σκορ 54-33 μέσα σε αποθέωση στο 26'. Ο Γιανγκ συνέχισε να πυροβολέι και στο 29΄έφτασε ήδη τους 25 κάνοντας το σκορ 65-42.

Σάκος του μποξ η Καβάλα

Το ζητούμενο για την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή ήταν να μαζέψει τη διαφορά. Αντί γι' αυτό όμως, τα Τρίκαλα έτρεξαν και πάλι στον αιφνιδιασμό και εκτόξευσαν τη διαφορά στους 30 πόντους (74-44), με τους Αποστολίδη, Τσαίρέλη και Κατσαρέ να ευστοχούν σε διαδοχικά καλάθια.

Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει πια και ο Θανάσης Γιαπλές έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του. Όποιος κι αν μπήκε πάντως στο παρκέ, έπαιξε με τρομερό πάθος και ενέργεια, διατηρώντας την διαφορά σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Τα δεκάλεπτα: 18-9, 39-18, 65-42, 85-55

Τρίκαλα (Γιαπλές): Κόλιεβιτς 2, Μπιγκς 10(2), Προδρόμου, Γκιζόγιαννης, Κατσαρές 2, Τσαϊρέλης 7, Αποστολίδης 13(1), Γιανγκ 27(1), Μαρμαρινός 2, Ζούπαν 19(3), Σίμτσακ 3, Ντίκελ.

Καβάλα (Αλεξανδρής): Σίμονς 8, Σούντοφ, Στεφανίδης 2, Αγγελόπουλος 2, Χαφ, Κυρίτσης 2, Ηλιάδης 2, Παλάσιο 8, Ραϊσεβιτς 11(1), Σιγκούνας, Τσέρανιτς 10, Ντιν 10(2).

Για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ .

Γιαπλές: "Έγινε το πρώτο βήμα"

Δεν μπορούσε παρά να είναι απόλυτα ικανοποιημένος ο Θανάσης Γιαπλές αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Καβάλα. Ωστόσο, ο Έλληνας τεχνικός προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους:

" Κρατάω κάποια από τα λόγια του κ. Αλεξανδρή με την τόσο μεγάλη εμπειρία του. Ελπίζω οι παίκτες μου στο επόμενο παιχνίδι να μην πετάνε στα ουράνια μετά από αυτή την καταπληκτική εμφάνιση γιατί έχει γίνει μόνο ένα από τα βήματα που χρειάζονται για την σωτηρία.

Εμείς δουλέψαμε πολύ πολύ καλά αυτή την εβδομάδα και αυτό πιστεύω ότι ήταν ένα από τα κλειδιά του παιχνιδιού, μιλήσαμε για τα σημεία στα οποία μπορούσαμε να χτυπήσουμε την Καβάλα, μία ομάδα με πολύ καλό ρόστερ και διαλέξαμε τον τρόπο της πιεστικής άμυνας και της γρήγορης επίθεσης.

Ήταν από τις μοναδικές επιλογές που είχαμε να κερδίσουμε αυτή την ομάδα με τόσο καλούς παίκτες και πλήρες ρόστερ. Συγχαρητήρια σε όλους, στους φιλάθλους μας που μας μεταμορφώνουν προς το καλύτερο, στους παίκτες και όσους είναι δίπλα στην ομάδα.

Ιδιαίτερα στο σταφ και στους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί μου και στον βοηθό μου, τον Γιώργο Βόβορα, που κάνει εξαιρετική δουλειά και είναι πολύ μεγάλη η βοήθεια του. Έγινε το πρώτο βήμα, ακολουθεί ακόμη ένα με τον Πανιώνιο στην έδρα μας.

Πλέον έχουμε την τύχη στα χέρια μας αφού καταφέραμε και πήραμε και την διαφορά. Περιμένουμε και στο επόμενο παιχνίδι τον κόσμο και εύχομαι και οι δύο επαρχιακές ομάδες, και εμείς και η Καβάλα, να είναι του χρόνου στην Α1 γιατί πιστεύω ότι αυτό χρειάζεται το μπάσκετ".

Από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Γιανγκ ο οποίος... οργίασε πετυχαίνοντας 27 πόντους επισήμανε: " Είχαμε προετοιμαστεί καλά στις προπονήσεις την τελευταία εβδομάδα μετά από μία σκληρή ήττα από τον Ηλυσιακό.

Ο προπονητής έκανε πολύ καλή δουλειά γεμίζοντας μας με αυτοπεποίθηση και ζητώντας μας να δουλέψουμε συγκεντρωμένα στις προπονήσεις. Ξέραμε ότι έπρεπε να μπούμε στο παιχνίδι και να παλέψουμε. Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να παίξουμε πολύ καλή άμυνα και αυτό κάναμε.

Παίξαμε πολύ καλή άμυνα, βγαίναμε στην συνέχεια γρήγορα στην επίθεση, κάναμε αρκετούς αιφνιδιασμούς, αποκτήσαμε σιγά σιγά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, παίξαμε καλό μπάσκετ και κερδίσαμε το παιχνίδι. Δεν είναι όμως ακόμη ώρα για πανηγυρισμούς. Μας έχουν απομείνει δύο ακόμη παιχνίδια τα οποία πρέπει να παλέψουμε και θα πανηγυρίσουμε στο τέλος".

Αλεξανδρής: "Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία"

Απογοητευμένος από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στη συνέντευξη Τύπου: "Συγχαρητήρια και στα Τρίκαλα και στον κ. Γιαπλέ γιατί πραγματοποίησαν μία εξαιρετική εμφάνιση καθ΄όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και κέρδισαν καθαρά.

Πήραν και μία διαφορά που έτσι όπως παρουσιάστηκαν οι ομάδες αντικατοπτρίζει και την εικόνα του παιχνιδιού. Είμαι πολλά χρόνια μέσα στα γήπεδα, ακόμη και εγώ που έχω τόσο μεγάλη εμπειρία δεν ξέρω από εκεί που είσαι ψηλά και πετάς στα ουράνια πως φτάνεις στα έγκατα της γης μετά από τέτοιες εμφανίσεις.

Σκέφτομαι ειλικρινά πως αισθάνονται όλοι οι φίλαθλοι που μας στηρίζουν και κυρίως οι άνθρωποι της διοίκησης που ταξίδεψαν και μέχρι εδώ για να δουν μία ομάδα να προσπαθεί. Όση προπονητική σκέψη και να’ χεις τέτοιες στιγμές δεν μπορείς να δικαιολογήσεις κάποια πράγματα.

Ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί παίξαμε έτσι. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Ήταν μία από τις πιο ντροπιαστικές ήττες για την καριέρα μου και αισθάνομαι τόσο πολύ θλίψη που μία συγνώμη δεν αρκεί να πω προς όλους.

Αν ο Πανιώνιος δεν μας έδινε το φιλί της ζωής κερδίζοντας τον Ηλυσιακό δεν ξέρω τι θα μας άξιζε όλους μας μετά από μία τέτοια εμφάνιση. Εγώ στην ζωή μου δεν κρύφτηκα ποτέ πίσω από το δάχτυλο μου. Δεν παίζουν ποτέ τα ονόματα, ούτε τα μπάτζετ. Μέσα στο γήπεδο παίζει η ψυχή, παίζει η καρδιά, παίζει το μυαλό».


Σε ερώτηση για τι πρέπει να αλλάξει στη συνέχεια η Καβάλα ο κ. Αλεξανδρής απάντησε: "Έχει μείνει πολύ λίγος χρόνος, μόλις δέκα μέρες, δύο παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο να γυρίσεις μία κατάσταση μετά από μία τόσο σοβαρή ήττα. Είχαμε και το πλεονέκτημα των δέκα πόντων το οποίο απωλέσαμε σχεδόν από το πρώτο δεκάλεπτο .

Εκείνο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι ηρεμία για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Δεν θέλει ακραίες συμπεριφορές αλλά δεν θέλει και χάδια. Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους με πρώτο απ’ όλους εμένα".


Τέλος, ο Ντράγκαν Τσέρανιτς δεν είχε και πολλά να πει: " Τι να πεις μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι; Δεν προσπαθήσαμε δυνατά, δεν προσπαθήσαμε αρκετά και δεν παίξαμε το παιχνίδι μας. Θέλω να συγχαρώ τα Τρίκαλα για το καλό παιχνίδι και να ευχηθώ να παραμείνουν στην Α1 κάτι που ελπίζω να κάνουμε και εμείς".












































































TAGS ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ