ΤΡΙΚΑΛΑ

Τρίκαλα-Πανιώνιος: 90-81

Επικρατώντας του Πανιωνίου (90-81) στο ντεμπούτο του Αγγέλου τα Τρίκαλα έσπασαν το... ρόδι στην Α1

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Ουίλιαμ Έιβερι, ένας παίκτης που ξέρει καλά τον νέο προπονητή της ομάδας από την περσινή του θητεία στην ΑΕΚ. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 25 πόντους, ενώ παράλληλα πέτυχε το καθοριστικό τρίποντο λίγο πριν το φινάλε.
Το κυριότερο είναι ότι νίκησε κατά κράτος (έστω κι αν δεν μάρκαρε ο ένας τον άλλον στην επανάληψη) τον Άαρον Μάιλς που έμεινε στους 10 πόντους με 1/8 δίποντα και 1/3 τρίποντα, βγάζοντας εκτός... ρυθμού την υπόλοιπη ομάδα.

Ο αγώνας

Η αλλαγή προπονητή έφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα στη ψυχολογία των γηπεδούχων, που έδειξαν μια τελείως διαφορετική ομάδα. Με μπροστάρηδες τους Νικολαΐδη, Έιβερι και εν συνεχεία τον Χαριτόπουλο τα Τρίκαλα ξέφυγαν από την αρχή στο σκορ φτάνοντας στο εντυπωσιακό 30-16 στη λήξη του δεκαλέπτου!

Ο "κουρασμένος" λόγω Μιλάνου (και Ευρωλίγκα) Πανιώνιος έδειξε σημάδια ανάκαψης μόνο όταν ο Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς κατέφυγε στις λύσεις του πάγκου. Ο Τσβέτκοβιτς κι ο Ζορόσκι έδωσαν ενέργεια κι ο Μπάξτερ άρχισε σιγά σιγά να κυριαρχεί απέναντι στον Μάσι, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να "γυρίσουν" το ματς.

Παρά το γεγονός ότι ο Άαρον Μάιλς δεν ήταν σε καλή ημέρα οι "κυανέρυθροι" αφού πρώτα κράτησαν τα Τρίκαλα χωρίς πόντο για 5 λεπτά έφτασαν σε απόσταση αναπνοής. Ο Νικολαΐδης -παρά τα τρία φάουλ- έδωσε και παλι λύσεις για το 42-38 στο ημίχρονο.

Το παιχνίδι από εκείνο το σημείο και μετά έγινε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να διακρίνονται μόνο για τα ξεσπάσματα τους. Ο Ουίλιαμ Έιβερι συνέχισε να προκαλεί πολλά προβλήματα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, που από τη μεριά της προσπάθησε είτε με τον Μάιλς, είτε με τους ψηλούς (Μπάξτερ-Γιαννούλη) να φθείρει τον αντίπαλο.

Τελικά ο Μάιλς ισοφάρισε σε 61-61 πριν "μιλήσει" με τρίποντο ο Μπόγδανος και με φόλοου ο Τζιγκάνοβιτς για το 66-63 του 30'.

Στην τελευταία περίοδο ένα ξέσπασμα της ομάδας του Βαγγέλη Αγγέλου στο 35' ήταν αρκετό. Τα συνεχόμενα τρίποντα από τον Κακλαμάνο κι αυτό από τον Παπαχρήστο έκαναν το 77-67 σε καθοριστικό σημείο κι ενώ από την άλλη ο Άαρον Μάιλς συνέχιζε να βρίσκεται μακριά από τον καλό του εαυτό.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε με τους Ξανθόπουλο-Τσβέτκοβιτς να "γυρίσει" το ματς και το κατάφερε εν μέρει (79-73) στο 38', πριν "χτυπήσει" στο τελευταίο δευτερόλεπτο της επίθεσης ο Ουίλιαμ Έιβερι από τα 8 μέτρα!

Από εκεί και πέρα ο Τσβέτκοβιτς με 5 γρήγορους πόντους αποτέλεσε την ύστατη ελπίδα των "κυανέρυθρων", που σταμάτησε το χρόνο, κάνοντας όμως φάουλ στον λάθος άνθρωπο, καθώς ο Πρόδρομος Νικολαΐδης ήταν εύστοχος για το 90-81.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 30-16, 42-38, 66-63, 90-81

Τρίκαλα (Βαγγέλης Αγγέλου): Λεπενιώτης, Πέττας 2, Νικολαΐδης 18 (2), Παπαχρήστος 5 (1), Κατσαρές, Μπόγδανος 7 (1), Κακλαμάνος 8 (2, Τζιγκάνοβιτς 2, Μάσι 11, Έιβερι 25 (3), Χαριτόπουλος 12.

Πανιώνιος (Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς): Ξανθόπουλος 2, Τσβέτκοβιτς 24 (3), Ζορόσκι 7 (1), Γεωργαλής, Μπάξτερ 20, Καλαμπόκης 9 (1), Μάιλς 10 (1), Ραΐσεβιτς, Κένταλ 7 (1), Γιαννούλης 1.

Αγγέλου: "Το πρώτο χτύπημα"

Μετά το τέλος του αγώνα ο Βαγγέλης Αγγέλου δήλωσε: "Δεν έχω να πω πολλά λόγια για αυτό το παιχνίδι, ήταν μία μεγάλη νίκη για τα Τρίκαλα. Σίγουρα θα πρέπει να ξέρετε ότι οι ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα αυτό τον καιρό έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους και συνέτεινε και η ταλαιπωρία που είχε ο Πανιώνιος από τα συνεχόμενα παιχνίδια και από το ταξίδι εκτός έδρας, ώστε να πετύχουμε μία μεγάλη νίκη.

Για την ομάδα των Τρικάλων είναι πολύ σημαντική η νίκη αυτή, αφού αυτό που μου ζήτησαν οι άνθρωποι των Τρικάλων στις πρώτες μας συζητήσεις ήταν να κάνει η ομάδα έστω και μία νίκη. Δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια αυτή και όπως χαρακτηριστικά μου τόνισε ο πρόεδρος μετά την ήττα στον πόντο από την Ολύμπια την πρώτη αγωνιστική, όλοι πίστεψαν ότι έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, είχαμε ενθουσιασμό τον οποίο τον πληρώσαμε.

Όμως από εδώ και πέρα δεν υπάρχει πίσω για την ομάδα, υπάρχει μόνο μπρος. Έμεινα ικανοποιημένος με τον τρόπο που έχει αντιδράσει μέχρι τώρα η ομάδα, αφού θα πρέπει να μάθουμε εδώ να μην ενθουσιαζόμαστε και να μην απογοητευόμαστε εύκολα.





Εγώ θυμήθηκα τα χρόνια στην Χαλκίδα όπου ύστερα από έξι χρόνια συνεχούς παρουσίας δεν καταφέραμε να πάρουμε την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια.

Η απόφαση που πήρα για να έρθω εδώ προήλθε πρώτα με συναισθηματικό κριτήριο, σκέφτηκα με μπασκετικό τρόπο ότι στο χώρο τίποτα δεν είναι λογικό, γνωρίζοντας και από την πορεία της Εθνικής και πήραμε την πρωτοβουλία να έρθουμε και να αγωνιστούμε όλοι μαζί, βλέποντας παιχνίδι με παιχνίδι τι θα γίνει.



Θέλω να τελειώσω με μεγάλες ευχαριστίες για τους παίκτες και σε όσους είναι γύρω από την ομάδα, συγχαρητήρια και στον κόσμο αφού είναι πολύ καλό το ότι υπάρχει συσπείρωση εδώ με ένα κοινό ευγενές και δυναμικό.

Τέλος θέλω να πω ότι υπάρχει από πέρυσι το πνεύμα του πρωταθλητισμού στην ομάδα αυτή και θα προσπαθήσουμε να το περάσουμε και στην επαγγελματική κατηγορία και να μπορέσουμε να έχουμε μια σταθερότητα πνευματική πρώτα και μετά να δούμε τι ελλείψεις έχουμε".

Αναφορικά με το αν ο ίδιος κρατάει το "μαγικό ραβδάκι" σχετικά με τα όσα έχουν προηγηθεί μέχρι στιγμής: "Θα μου κάνετε διαφήμιση που δεν την αξίζω. Στο μπάσκετ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν καλοί και κακοί προπονητές. Υπάρχουν προπονητές και παίχτες.

Η διαχείριση ενός παιχνιδιού εξαρτάται από πολλά πράγματα. Εμείς ακολουθήσαμε κάποια πολύ απλά πράγματα σήμερα. Για να μπορέσεις να πετύχεις στο μπάσκετ θα πρέπει ο ένας παίχτης να έχει το αίσθημα της αυτοεκτίμησης προς τον συμπαίχτη του.

Είχαμε κάποια θετικά στοιχεία σήμερα και από εκεί και πέρα πρέπει να αξιολογήσουμε τις καταστάσεις και να δούμε πως θα δουλέψει η ομάδα στη συνέχεια για να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα".





Σχετικά με το αν πίστευε ότι θα έρθει η νίκη πριν το παιχνίδι: "Σε αυτό το χώρο αν δεν πιστεύεις, δεν μπορείς να φτάσεις πουθενά. Υπάρχει ένα μότο ότι αν θες να σπάσεις ένα βράχο χτύπα τον χίλιες φορές. Η παραμονή για τα Τρίκαλα είναι ένας βράχος και σήμερα έγινε ένα χτύπημα. Απομένουν άλλα 999".


Σχετικά με τον αν χρειάζονται να γίνουν μεταγραφές απάντησε: "Αν καταφέρουμε σε μία τοπική κοινωνία να υπάρχει μία σωστή αντιμετώπιση της ομάδας μπάσκετ και υπάρχει συνοχή θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα δυνατό σύνολο και θα βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο.

Αυτό που ξέρω είναι ότι για να βγεις στην αγορά για να αγοράσεις, θα πρέπει να ξέρεις τι θες και να σε σέβονται αυτοί από τους οποίους πας για να ψωνίσεις. Άρα τα Τρίκαλα αυτή τη στιγμή πρέπει να δείξουν πρώτα ότι έχουν ένα στίγμα, ότι βρίσκονται εδώ, ώστε για να αρχίζουν να σου προτείνουν.

Να ξέρετε ότι οι ανάγκες τις αγοράς σε παίκτες είναι δέκα και το υλικό που υπάρχει είναι πέντε. Οπότε όλοι περιμένουν να κάνουν αλλαγές. Εμείς έχουμε κάποιους παίχτες οπότε αυτό που απομένει είναι να κάνουμε δουλειά".





Σχετικά με αν αυτή η νίκη επηρεάσει ψυχολογικά στο παιχνίδι της Τετάρτης με την Καβάλα: "Μπορεί να είναι πλεονέκτημα αλλά μπορεί να είναι και μειονέκτημα. Εξαρτάται γιατί μία μεγάλη νίκη από μία μεγάλη ήττα πόσο απέχει. Όλα είναι ανοιχτά".

Στην αντίπερα όχθη ο Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς τόνισε: "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα Τρίκαλα για αυτή την πολύ μεγάλη νίκη. Έφτασαν πολύ δίκαια στην κατάκτηση της νίκης αυτής και μας δώσανε ένα πολύ καλό μάθημα για το πως είναι η ζωή στο μπάσκετ και πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε αυτή.

Δεν πιστεύω ότι υποτιμήσαμε τον αντίπαλο απλά υπερτιμήσαμε τον εαυτό μας και μπήκαμε στον αγώνα επιτρέποντας στα Τρίκαλα να σκοράρουν εύκολους πόντους και στη συνέχεια υποχρεωθήκαμε να ακολουθούμε στο σκορ.

Παίξαμε χωρίς μυαλό και όταν φτάσαμε στο σκορ τους αντιπάλους, χάσαμε το μόνο καλό που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο που ήταν τα ριμπάουντ. Μπορώ να βρω πολλές δικαιολογίες για την συμπεριφορά μας στο παιχνίδι αυτό".





Σε ερώτηση σχετικά με το αν έπεσε ρόλο η κούραση από το παιχνίδι στο Μιλάνο απάντησε: "Ξέραμε ότι με την συμμετοχή μας στην Ευρωλίγκα θα έχουμε συνεχείς παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και έχουμε προετοιμαστεί για αυτό. Όταν μία ομάδα θέλει να πάει για Πρωτάθλημα στην Ελλάδα είναι αυτός που καταφέρνει να κερδίζει συνεχόμενα παιχνίδια και μόνο έτσι θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει".

Ο Ουίλιαμ Έιβερι υπογράμμισε: "Όπως μας είπε ο προπονητής μας έπρεπε να παίξουμε σαν ομάδα και αυτό κάναμε μετά από πολλά παιχνίδια. Αισθάνθηκα ότι πήγα σε ένα πόλεμο μαζί με αδέρφια, ένιωθα ασφάλεια και ο ένας υποστήριζε τον άλλον σε καλές και κακές στιγμές.

Όταν ο Πανιώνιος πλησίασε στο ματς συνεχίσαμε την μάχη, βοηθώντας ο ένας τον άλλον ώστε να κατακτήσουμε την νίκη".



Σε ερώτηση σχετικά με το τι άλλαξε στην ομάδα από τα προηγούμενα παιχνίδια απάντησε: "Η διαφορά είναι ότι ο κόουτς μας ζήτησε απλά πράγματα μέσα στο παιχνίδι, μας ζήτησε να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλο.

Μας τόνισε ότι είμαστε όλοι έμπειροι παίχτες και έχουμε παίξει σε πολλά πρωταθλήματα και σε πολλές κατηγορίες, ανεβάζοντας την αυτοπεποίθηση μας και δίνοντας μας το κίνητρο για να φτάσουμε στη νίκη".




Ο Γιάννης Καλαμπόκης πρόσθεσε: "Συγχαρητήρια στα Τρίκαλα για την μεγάλη αυτή νίκη, ήταν καλύτεροι από εμάς και δίκαια έφτασαν στην νίκη. Όσο για εμάς στην άμυνα πήγαμε το παιχνίδι σε ένα σκορ που δεν επιθυμούμε και δεν μας βολεύει και σε μια έδρα σαν αυτή με πολύ ενέργεια και ενθουσιασμό, αυτό σίγουρα βολεύει την ομάδα των Τρικάλων.

Στην επίθεση παρασυρθήκαμε σε βιαστικές επιθέσεις χωρίς υπομονή και δεν είχαμε τις κατάλληλες επιλογές. Ήταν μια κακή βραδιά για εμάς και ελπίζω από αύριο να σταθούμε στα πόδια μας και να συνεχίσουμε σε ένα καλύτερο ρυθμό".




Σε ερώτηση για την εικόνα των Τρικάλων σχετικά με τις άλλες ομάδες με τις οποίες αγωνιστεί φέτος απάντησε: "Είναι μια μαχητική ομάδα με παίκτες μαχητές, παίκτες που έχουν παίξει σε χαμηλότερες κατηγορίες και ξέρω πόσο θέλουν να διακριθούν και δίκαια έχουν αυτή την επιθυμία. Είδα ότι κάποια παιχνίδια χάθηκαν στον πόντο και εύχομαι στην συνέχεια να είναι το ίδιο καλή για τα Τρίκαλα".



















































TAGS ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ