ΠΑΟΚ

Τρίκαλα-ΠΑΟΚ: 78-80

Ο Πάουελ αστόχησε στη λήξη κι η ανατροπή (-18) των Τρικάλων με τον ΠΑΟΚ έμεινε στη... μέση (80-78)

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν στην τελευταία περίοδο να κάνουν το παιχνίδι ντέρμπι από το -18, αλλά στο τέλος στάθηκαν άτυχοι καθώς το σουτ του Πάουελ δεν βρήκε στόχο.
Προηγουμένως ο Βαγγέλης Αγγέλου επέλεξε το φάουλ, θέλοντας να έχει η ομάδα του τον τελευταίο λόγο σε ένα παιχνίδι άκρως συναρπαστικό και αμφίρροπο. Ο Τσιάρας, αν και κρύος, στάθηκε ψύχραιμος καταφέρνοντας να γίνει ο... ήρωας του "δικεφάλου" παρά το γεγονός ότι έπαιξε συνολικά μόνο για ένα (!!!) δευτερόλεπτο.

Για τρία δεκάλεπτα ο "δικέφαλος" είχε επιβάλει τον ρυθμό του με πρωταγωνιστές τους ψηλούς του, αλλά στο τέλος την... πάτησε με τον ίδιο τρόπο, καθώς οι Ζούπαν-Τζιγκάνοβιτς κατάφεραν να "γυρίσουν" το ματς, ακολουθώντας το σύνθημα του Έι Τζέι Έιμπραμς.

Διακοπή λόγω καπνογόνων

Τα επεισόδια έξω από το γήπεδο είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα για 15 περίπου λεπτά. Συγκεκριμένα 150 οπαδοί του ΠΑΟΚ επιχείρησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο κι οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν με τη χρήση δακρυγόνων.

Η ατμόσφαιρα, ωστόσο, έγινε αποπνικτική και μες στο γήπεδο με αποτέλεσμα οι διαιτητές να σφυρίξουν τη διακοπή του αγώνα στο 7' για 10 λεπτά. Η ατμόσφαιρα δεν καθάρισε τελείως με αποτέλεσμα οι ρέφερι να στείλουν ξανά τις ομάδες στον πάγκο τους στο τέλος του δεκαλέπτου για ακόμη 5 λεπτά.

Η εξέλιξη του αγώνα

Κλειστό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα με τους γηπεδούχους να κλείνουν την αναμέτρηση με βραχεία κεφαλή (22-20) χρησιμοποιώντας από νωρίς αρκετούς από τους παίκτες του πάγκου (Ζούπαν, Σίμτσακ και Κατσαρέ), που έδωσαν ενέργεια απέναντι στον "δικέφαλο" που προσπάθησε εξ αρχής να "χτυπήσει" μες στη ρακέτα.

Αφού... καθάρισε η ατμόσφαιρα στο κλειστό των Τρικάλων, ο "δικέφαλος" άρχισε να χτίζει σιγά σιγά ένα σημαντικό προβάδισμα. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος έκανε τη ζημιά μες στη ρακέτα. Την ίδια ώρα ο Έιμπραμς είχε μείνει στα ρηχά και συνολικά η ομάδα των Τρικάλων ήταν πολύ άστοχη ακόμη και σε λέι-απ. Σε ένα τέτοιο αστόχησε κι ο Ζούπαν στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τον Τσαϊρέλη να κάνει φάουλ σε νεκρό χρόνο και να δίνει το δικαίωμα στον Καλαϊτζίδη με μια βολή να γράψει το 38-30 του ημιχρόνου.

Η υπεροχή των φιλοξενούμενων στην τρίτη περιόδο ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο. Ο Γκετσέφσκι ευστόχησε σε συνεχόμενα σουτ κι οι Ντρόμπνιακ-Ταπούτος πήραν τη σκυτάλη για να στείλουν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο πόντων, όπως το +17 (63-47) του 30'.

Ανατροπή και δραματικό φινάλε

Σιγά σιγά οι Θεσσαλοί κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά που έφτασε και τους 18 πόντους (48-66). Ο Έιμπραμς με 7 συνεχόμενους πόντους και μια ασίστ την έφερε κοντά στους 10 πόντους, πριν αναλάβουν δράση οι Τζιγκάνοβιτς και Ζούπαν.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού έπαιξε κι η άμυνα του Μαρκ Ντίκελ στον επικίνδυνο -ως τότε- Μονρό, που εκνεύρισε τον Αμερικάνο. Η πίεση των Τρικάλων εκνεύρισε τους φιλοξενούμενους που έκαναν εύκολα το λάθος (δύο ο Μιλισάβλιεβιτς).

Μια καθοριστική φάση ήταν όταν οι δύο διαιτητές άλλαξαν την αρχική τους απόφαση (φάουλ του Ντίκελ στον Μονρό) για να δώσουν αντιαθλητικό στον Αμερικανό γκαρντ (για αγκωνιά στον Τζιγκάνοβιτς). Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου εκμεταλλεύτηκε αυτή τη φάση και μείωσε με δύο βολές του Μαυροβούνιου σέντερ.

Ακολούθησαν δύο καλές άμυνες των γηπεδούχων ένα λέι-απ του Ντίκελ και το τρίποντο της ισοφάρισης από τον Ζούπαν (74-74). Στο κρίσιμο σημείο, ωστόσο και συγκεκριμένα στα 11'' ο Κένι Γκρέγκορι ευστόχησε σε ένα πολύ δύσκολο σουτ (78-76), για να ακολουθήσουν το φάουλ του Μονρό στον Έιμπραμς (2/2 βολές) κι αυτό του Ζούπαν στον Τσιάρα.

Οι Τρικαλινοί προτίμησαν να σταματήσουν το χρόνο και να έχουν στα χέρια τους την τελευταία επίθεση, επιλέγοντας μάλιστα τον "κρύο" Τσιάρα, ο οποίος όμως ευστόχησε και στις δύο στα 10''. Στην τελευταία φάση ο Ντίκελ βρήκε τον Τζιγκάνοβιτς κάτω από το καλάθι κι εκείνος πάσαρε στον αμαρκάριστο Κασίμπ Πάουελ που δεν κατάφερε να ευστοχήσει και να "σκοτώσει" την παλιά του ομάδα με αποτέλεσμα το τελικό 80-78.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 22-20, 30-38, 46-63, 78-80

Τρίκαλα (Βαγγέλης Αγγέλου): Έιμπραμς 11 (1), Σίμτσακ 11, Προδρόμου, Νοέας, Κατσαρές 1, Τσαϊρέλης, Αποστολίδης 2, Πάουελ 7, Τζιγκάνοβιτς 21 (2), Ζούπαν 21 (2), Ντίκελ 4.

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μονρό 15 (2), Καυκής 2, Γκρέγκορι 12, Ταπούτος 11 (1), Χέλιγουελ 2, Τσιάρας 2, Μιλισάβλιεβιτς 10, Καλαϊτζίδης 1, Παπαδόπουλος 10, Δεμερτζής, Ντρόμπνιακ 4, Γκετσέφσκι 11 (1).

Πατήστε εδώ για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα.

Αγγέλου: "Δεν αντέχουμε..."

Μετά το τέλος του ματς ο Βαγγέλης Αγγέλου τόνισε: "Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την νίκη του. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να πω αυτό που αισθάνομαι και για μένα το πρόβλημα της ομάδας είναι ψυχολογικό και εμείς ξέρουμε γιατί αυτό συμβαίνει.

Εμείς δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο το ροτέισον της ομάδας μας με τους νεαρούς παίκτες μας, κάποιοι εκ των οποίων έχουν τελείως αδειάσει. Μία ομάδα που στηρίζεται στον ενθουσιασμό, μία ομάδα που στηρίζεται στον κόσμο της έχει λυγίσει κάτω από προβλήματα που άλλες έμπειρες ομάδες δεν τις επηρεάζουν.

Εμείς δεν αντέχουμε. Πρέπει όμως να μάθουμε όμως να ζούμε με τα προβλήματα και θα πρέπει συσπειρωμένα αν θέλουμε να κάνουμε κάτι όλοι μαζί να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε δυνατά την συνέχεια. Καλά Χριστούγεννα σε όλους και καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ"



.

Σε ερώτηση για το αν είναι αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας απάντησε: "Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποια προβλήματα που φαίνεται ότι δεν αντέχουμε σαν ομάδα να μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε και να παίζουμε. Είναι ξεκάθαρο.

Η ομάδα δεν είναι αυτού του επιπέδου, δεν είναι να μην μπορεί να παίξει επτά, οχτώ, εννιά, δέκα λεπτά στο παιχνίδι. Θα πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις και θα τις πάρουμε αυτές τις αποφάσεις σύντομα. Το ζητούμενο για μας είναι αν μπορούμε να παλέψουμε αυτά τα προβλήματα και αυτή η μάχη θα γίνεται μέρα, μέρα μην πω ώρα, ώρα"

.

Από τη μεριά του ο Σούλης Μαρκόπουλος πρόσθεσε: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας γιατί ξέραμε τα Τρίκαλα θα έπαιζαν πολύ δυνατά και σκληρά σε αυτό το παιχνίδι. Εξάλλου η όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε την εβδομάδα πριν από το παιχνίδι δημιούργησε περισσότερη ένταση.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο παίξαμε πολύ καλή και δυνατή άμυνα και βγάλαμε έξω από το παιχνίδι την ομάδα των Τρικάλων και εκεί οι παίκτες πίστεψαν ότι μπορούμε να φτάσουμε στην νίκη. Τόσο το τρίτο δεκάλεπτο όσο και το μισό του τετάρτου δεκαλέπτου ανήκε στην ομάδα αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο χάσαμε την συγκέντρωση μας, κάναμε λάθη, χάσαμε ορισμένα καλάθια κάτω από το καλάθι, έπαιξε πολύ σκληρά και πολύ δυνατά η αντίπαλος ομάδα κάτι που επηρέασε το παιχνίδι μας.

Στο τέλος κερδίσαμε κάτι που ήταν άλλωστε και ο στόχος μας. Θα επιδιώξουμε στα επόμενα παιχνίδια να είμαστε ακόμη πιο δυνατοί, να έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση και μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας. Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά, ότι επιθυμεί ο καθένας, υγεία, αγάπη για τον συνάνθρωπο μας και ότι άλλο θέλει να του δώσει ο Θεός"



.

Σε ερώτηση για το αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι η ομάδα του προηγήθηκε με δεκαοχτώ πόντους και θα μπορούσε να χάσει το παιχνίδι σημείωσε: "Είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να κοιτάξουμε. Και σε άλλα παιχνίδια χάναμε με δέκα πόντους αλλά κερδίσαμε.

Έτσι είναι το μπάσκετ άμα δεν σου βγουν κάποιες φάσεις. Εξάλλου ο αντίπαλος δεν είχε να χάσει τίποτα και έπαιξε ελεύθερα. Το άσχημο για μας είναι ότι χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ ειδικά στο τέλος, κάτι που επηρέασε την εξέλιξη του παιχνιδιού"

.

Ο Σάβο Τζιγκάνοβιτς υπογράμμισε ότι "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας καθώς προερχόμασταν από πέντε συνεχόμενες ήττες και είναι δυστυχώς η Τρίτη φορά φέτος που χάνουμε με τον ίδιο τρόπο. Δεν παίξαμε καλά, ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο προσπαθήσαμε πολύ να γυρίσουμε το παιχνίδι απέναντι σε μία δυνατή και έμπειρη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ.

Ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι για μας κόντρα στον Παναθηναϊκό αλλά το μυαλό μας είναι στο μεθεπόμενο παιχνίδι με τον Ηλυσιακό στην έδρα μας"

..

Τέλος ο Κένι Γκρέγκορι κατέληξε: "Ξέραμε από πριν ότι το σημερινό παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Είχαμε ένα άνετο προβάδισμα με δεκαοχτώ πόντους αλλά οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω, κατάφεραν να ισοφαρίσουν και ευτυχώς για μας επικρατήσαμε στο τέλος έστω και με τον τρόπο αυτό".


















































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ