ΤΡΙΚΑΛΑ

Τρίκαλα-Περιστέρι: 79-71

Αν και καρδιοχτύπησαν από το +23 τα Τρίκαλα επικράτησαν του Περιστερίου (79-71) κόντρα στα προβλήματα

Η ολική επαναφορά δεν πραγματοποιήθηκε, ωστόσο, με τον Χάμοντς να κάνει μια κακή επιλογή,την οποία "τιμώρησε" με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό ο Γιώργος Αποστολίδης. Παρόλα αυτά η προσπάθεια των "κυανοκίτρινων" είναι αξιοσημείωτη, καθώς "γύρισαν" το παιχνίδι στους 6 πόντους στην τελευταία περίοδο με "κοντό" σχήμα-καμικάζι και... πίεση σε όλο το γήπεδο
Οι γηπεδούχοι από την άλλη δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ημέρες (σ.σ δεν αγωνίστηκε ο Κασίμπ Πάουελ, πιθανώς σε μια μορφή διαμαρτυρίας) έφτασαν σε μια επικράτηση που πανηγυρίστηκε έξαλλα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Γιώργο Αποστολίδη να "ντύνεται" ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Ο 25χρονος πέτυχε τους 9 πόντους της ομάδας του στα πρώτα λεπτά (9-2), πριν δηλαδή τα Τρίκαλα προηγηθούν με διψήφια διαφορά (13-3 και στη συνέχεια 19-7) και ακολουθήσει η -αναμενόμενη- αντεπίθεση των φιλοξενούμενων.

Με πρωταγωνιστές τους Άρνολντ και Μπράμος οι "κυανοκίτρινοι" βρήκαν τις λύσεις για να μειώσουν σταδιακά και να κάνουν το 21-13 στη λήξη του 10λεπτου με καλάθι του Νίκου Παπανικολόπουλου.

Το... σόου του Γιώργου Αποστολίδη συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο. Ο αριστερόχειρας γκαρντ όχι μόνο δημιούργησε, αλλά έγινε και εκτελεστής φτάνοντας νωρίς τους 14 πόντους. Η "απάντηση" του Περιστερίου ήρθε δια χειρός Χάμοντς. Ο βραχύσωμος άσος αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα για το 25-24 στο 15'.

Ακολούθησε ένα ολιγόλεπτο ντέρμπι (με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο) ως και το 36-36 που διαμόρφωσε ο Ουίλκινσον. Τη λύση για τα Τρίκαλα έδωσε τελικά ο Νίκος Κατσαρές με 2 κλεψίματα και 5 προσωπικούς πόντους που έδωσαν στην ομάδα του έναν αέρα 7 πόντων στη λήξη του ημιχρόνου (43-36).

Tο ξέσπασμα κι ο Κινγκ-Κονγκ Μπιγκς

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε τελείως στην επανάληψη με την ομάδα του Θανάση Γιαπλέ να ξεφεύγει με το... καλημέρα με μια μεγάλη διαφορά. Ο Μίχα Ζούπαν κυριάρχησε μες στις δύο ρακέτες και συνθέτοντας ένα ασυναγώνιστο δίδυμο με τον Ταϊρέλ Μπιγκς βοήθησε τα Τρικαλα να κάνουν το 56-38, με ένα επιμέρους 20-2 (από το 36-36)! Ο Μπιγκς μάλιστα πρωταγωνίστησε στη φάση του αγώνα με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα και... φάουλ κι έναν ακόη εντυπωσιακότερο πανηγυρισμό αλά... Κινγκ-Κονγκ.

Η διαφορά έφταε ως και τους 23 πόντους (65-42) πριν μειώσει προσωρινά ο Μπράμος με ένα προσωπικό καλάθι κι ένα άκρως εντυπωσιακό τρίποντο στη λήξη της περιόδου (68-49).

Παρολίγον ανατροπή

Κι όμως! Αυτό το αναπάντεχο σουτ έδωσε στους "κυανοκίτρινους" την απαιτούμενη ώθηση για να "γυρίσουν" το παιχνίδι. Η επιλογή του Θανάση Σκουρτόπουλου για κοντό κι αμυντικογενές σχήμα (Χάμοντς, τα αδέρφια Μάντζαρη, ο Μπράμος στο "4" κι ο Ουίλκινσον), αλλά και πίεση σε όλο το γήπεδο με παγίδες, απέδωσε καρπούς με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει στους 6 πόντους (72-66).

Στο καθοριστικό σημείο ο Χάμοντς (που πρωταγωνίστησε επιθετικά -μαζί με τον Μπράμος- στην ανατροπή) έκανε μια βιαστική επιλογή κι ο Αποστολίδης την "τιμώρησε" με κάρφωμα, δίνοντας μια πολύτιμη ανάσα στο 37'.

Ήταν η φάση... κατάρρευσης του Περιστερίου, που δεν κατάφερε να συνεχίσει την υπερπροσπάθεια. Η διαφορά έφτασε στους 10 και πάλι στα 90'' (76-66) με αποτέλεσμα τα Τρίκαλα να φτάσουν τελικά στη νικη με το 79-71.

Επίθεση στον Σκουρτόπουλο

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ο Θανάσης Σκουρτόπουλος κι ο συνεργάτης του Δημήτρης Τζιάλας δέχτηκαν επίθεση μετά το τέλος του ματς από οπαδούς των Τρικάλων, που βρισκόντουσαν πίσω από τον πάγκο.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 21-13, 43-36, 68-49, 79-71

Τρίκαλα (Θανάσης Γιαπλές): Μπιγκς 8, Προδρόμου, Νοέας 4, Κατσαρές 5, Τσαϊρέλης 6, Αποστολίδης 21 (1), Γκιζόγιαννης 9 (3), Τζιγκάνοβιτς 6, Ζούπαν 18 (2), Ντίκελ 2.

Περιστέρι (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Χάμοντς 19 (1), Φεϊσόν, Παπανικολόπουλος 4, Β. Μάντζαρης, Μπράμος 21 (3), Νέλσον, Α. Μάντζαρης 3 (1), Ουίλκινσον 15 (1), Τσιάκος 2, Άρνολντ 7 (1).

Πατήστε εδώ για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα.

Γιαπλές: "Υπάρχει πρόβλημα"

Μετά το τέλος του αγώνα ο Θανάσης Γιαπλές τόνισε: "Συγχαρητήρια στο Περιστέρι για την πολύ καλή του παρουσία στην Α1 μετά την επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα μας.

Θα πρέπει να θυμίσω για μία ακόμη φορά ότι η ομάδα αυτή είναι δημιούργημα του Βαγγέλη Αγγέλου για να μην ξεχνιόμαστε. Εγώ είμαι ο άμεσος συνεργάτης του και συνεχίζω το έργο του. Εμείς θα χαρούμε σήμερα αλλά δυστυχώς αυτή η ομάδα δείχνει ότι μπορεί να πετύχει περισσότερα πράγματα αλλά όλοι ξέρετε τα προβλήματα.

Όλοι γνωρίζεται για το τι συνέβη με τον Πάουελ, ξέρετε τι έγινε με την απεργία των παικτών, και είναι άγνωστο τι θα γίνει με τον Ζούπαν. Εγώ δεν μπορώ να κρύψω ότι υπάρχει πρόβλημα. Το μόνο που μας κάνει να συνεχίζουμε είναι η πίστη αυτών των παιδιών καθώς το μπάσκετ είναι μπάσκετ μέσα στις τέσσερις γραμμές και τα ξεχνάς όλα.

Οφείλω να ζητήσω αυτή η ομάδα να βοηθηθεί περισσότερο από την τοπική κοινωνία γιατί είναι κρίμα μία πόλη σαν τα Τρίκαλα με τόσο ζεστό κόσμο και αγάπη για το μπάσκετ να μην έχει ομάδα στην Α1".









Σκουρτόπουλος: "Μας βοηθά η πίεση"

Από τη μεριά του ο Θανάσης Σκουρτόπουλος υπογράμμισε: "Συγχαρητήρια στον Θανάση Γιαπλέ και την ομάδα των Τρικάλων για την νίκη τους. Έπαιξαν με πάθος παρά τις απουσίες, κάλυψαν τα κενά και απέδειξαν τα παιδιά που αγωνίστηκαν ότι είναι χρήσιμοι στην ομάδα. Η πίεση βοηθά πολύ περισσότερο μία ομάδα να πετύχει τον στόχο της.



Εμείς παίξαμε τελείως διαφορετικά απ’ ότι είχαμε προετοιμαστεί. Είχαμε μεγάλο πρόβλημα στον πλέι μέϊκερ παρά ότι ο Μπράμος πήγε καλά αλλά δεν είναι αυτός που κουμαντάρει την ομάδα συνήθως.



Γενικά, αν και είχαμε προετοιμαστεί καλά στην άμυνα δεν τα πήγαμε καλά, ενδεχομένως έχοντας στο μυαλό τους τις απουσίες των Τρικάλων (Σίμτσακ, Πάουελ) τα παιδιά χαλάρωσαν έχοντας ίσως την εντύπωση ότι θα έχουν ένα εύκολο απόγευμα. Είχαμε κάνει καλή δουλειά αμυντικά, ιδίως οι συνεργάτες μου, και νομίζω ότι αυτή η δουλειά προδόθηκε.

Εμείς συνεχίζουμε αλλά θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να είμαστε καλοί και εκτός Περιστερίου. Στο Περιστέρι είναι καλά τα πράγματα με τον κόσμο μας, υπάρχει ζεστή ατμόσφαιρα αλλά το πρωτάθλημα παίζεται και εκτός έδρας όπου πρέπει να πάρουμε και εκεί κάποιες νίκες".





Ο Μίχα Ζούπα πρόσθεσε: "Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας γιατί έπρεπε να το κερδίσουμε. Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά ώστε να αντιμετωπίσουμε τον Άρνολντ που ξέραμε ότι είναι ο καλύτερος παίκτης της αντιπάλου ομάδας. Προσπαθήσαμε όλα τα παιδιά και φτάσαμε σε έναν θρίαμβο".



Σε ερώτηση για την παρουσία του μάνατζερ του Μπόρις Γκόρενς στα Τρίκαλα σημείωσε: "Βρέθηκε εδώ απλά για να με δει, να δω τι κάνω και να παρακολουθήσει το παιχνίδι»"

Τέλος ο Μάικλ Μπράμος κατέληξε: "Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά αλλά στο 3ο δεκάλεπτο δεν ήμασταν καλοί με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάρουν μία διαφορά 23 πόντων. Προσπαθήσαμε στο τέλος αλλά δεν τα καταφέραμε.

Είναι προφανές ότι θα πρέπει να βελτιωθούμε στα εκτός έδρας παιχνίδια όπου έχουμε μόνο μία νίκη και αυτό θα πρέπει να είναι το βασικό μας μέλημα στον δεύτερο γύρο".














































TAGS ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ