ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τρίποντα, τάπες και χαμόγελα

Τρίποντα, τάπες και χαμόγελα
STOLISVAGGELIS

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το εμπόδιο του Άρη (90-69) για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, με το "τριφύλλι" να κάνει season best με τα 17 εύστοχα τρίποντα. Πως υποδέχθηκαν στο "τριφύλλι" την εμφάνιση του Γιώργου Παπαγιάννη και τι είπε ο 18χρονος σέντερ στο Sport24.gr (VIDEO)

Μία ακόμη φετινή αποστολή εξετελέσθη για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος νίκησε τον Άρη (90-69) και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, τον δωδέκατο συνεχόμενο. Οι "πράσινοι" χρειάστηκαν ένα ημίχρονο μέχρι να επιβάλλουν τα δικά τους "θέλω" στο παρκέ του ΟΑΚΑ, με τους Τζέιμς Φελντέιν και Τζέιμς Γκιστ να κάνουν τη διαφορά -σε άμυνα και επίθεση.

Ένα από αυτά που οδήγησαν το "τριφύλλι" στην άνετη επικράτηση ήταν -το δίχως άλλο- τα εκπληκτικά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων. Με 50% (17/34) πίσω από τα 6μ75 άλλωστε, ήταν αδύνατο για τον Άρη να φανεί ανταγωνιστικός για διάστημα μεγαλύτερο των δύο δεκαλέπτων. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο Τζέιμς Γκιστ είχε 80% (με 4/5 τρίποντα) από την περιφέρεια, την ώρα που ο Τζέιμς Φελντέιν ήταν αλάνθαστος (4/4) στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τρίτης περιόδου.

Παρεμπιπτόντως, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός έφτασε να έχει 50% (ή παραπάνω) στα τρίποντα. Για την ακρίβεια, οι "πράσινοι" έχουν καταγράψει φέτος καλύτερες επιδόσεις, με κορυφαία το 57.9% που είχαν στην εντός έδρας επικράτηση επί της Ζάλγκιρις. Πλην όμως σε πολύ λιγότερες προσπάθειες (19 έναντι 34), στοιχείο που επιτείνει το εντυπωσιακό του χθεσινού ποσοστού. Για να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε, στην Euroleague (όπου ο ανταγωνισμός είναι πιο ισχυρός), το "τριφύλλι" έχει για ρεκόρ τα 18 εύστοχα τρίποντα. Επίδοση που έχει σημειώσει δις -απέναντι σε Λαμποράλ Κούτσα (2013-'14) και Φενέρμπαχτσε (2014-'15).

Για να επιστρέψουμε στα της φετινής αγωνιστικής περιόδου, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει καταγράψει πέντε φορές ποσοστά που φτάνουν ή ξεπερνούν το 50% στα σουτ τριών πόντων, με δύο αναμετρήσεις να αφορούν την Basket League ΣΚΡΑΤΣ, δύο την Euroleague και μία (αυτή με τον Άρη) το Κύπελλο Ελλάδος.

Οι καλύτερες φετινές "τρίποντες" βραδιές

Τρίποντα, τάπες και χαμόγελα

Χαμόγελα για τον Παπαγιάννη

Από την άλλη, μόνο χαμόγελα και ικανοποίηση φέρνει στο τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού η αγωνιστική κατάσταση του Γιώργου Παπαγιάννη τις τελευταίες ημέρες. Ο 18χρονος σέντερ κατέγραψε το πρώτο φετινό του νταμπλ νταμπλ (15π., 10ριμπ.) απέναντι στην Καβάλα, για να ακολουθήσει η αναμέτρηση με τον Άρη, όπου είχε 3 τάπες στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Έκανε δηλαδή αυτό που... πρέπει, σύμφωνα με τον Τζέιμς Γκιστ , ο οποίος μιλώντας στο Sport24.gr τόνισε πως " αυτό είναι το νόημα της παρουσίας των "μικρών" στην ομάδα. Δεν περιμένεις από εκείνους να σκοράρουν πολύ, αλλά να βγάλουν ενέργεια στην άμυνα, να βοηθήσουν και να γεμίσουν τα κενά. Αυτά κάνουν τη διαφορά στα παιχνίδια. Πρέπει να είναι έτοιμοι και να κρατούν τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας στα ίδια επίπεδα, κάθε φορά που μπαίνουν στο παρκέ. Κι ο Γιώργος τα κατάφερε εξαιρετικά".

Κι η αλήθεια είναι πως η περαιτέρω δραστηριοποίησή του (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Basket League ΣΚΡΑΤΣ) είναι ένα από τα ζητούμενα για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, δεδομένου ότι μεθαύριο (30/12, 21:00) ξεκινάει το Top 16 για τον Παναθηναϊκό, με την εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Στην Κωνσταντινούπολη, οι "πράσινοι" θα προσπαθήσουν " για το καλύτερο. Θέλουμε τη νίκη για να ξεκινήσουμε ιδανικά το Top 16", όπως σχολίασε στο Sport24.gr ο Γιώργος Παπαγιάννης, πριν εξηγήσει -αναφορικά με τον αγώνα απέναντι στον Άρη- πως " η αλλαγή ενέργειας που παρουσιάσαμε στο δεύτερο ημίχρονο έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι. Παίξαμε καλύτερη άμυνα και χάρη σε αυτό "ανοίξαμε" τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο. Η διαφορά για εμάς προκύπτει από την εικόνα που έχουμε στο πίσω μέρος του παρκέ".

Τρίποντα, τάπες και χαμόγελα
STOLISVAGGELIS

Το βράδυ τα νεότερα για Κούζμιτς

Όσον αφορά στο μέτωπο των τραυματιών, ο Όγκνιεν Κούζμιτς υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα στο τελευταίο λεπτό του ημιτελικού με τον Άρη. Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία στο "πράσινο στρατόπεδο", αν και δεν είναι σαφές ακόμη κατά πόσο θα μπορέσει να ενισχύσει το "τριφύλλι" στο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε για την πρεμιέρα του Top 16. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την παρουσία του στο ταξίδι για την Κωνσταντινούπολη θα δοθούν μετά το τέλος της αποψινής (28/12) προπόνησης.

Δείτε ξανά τις καλύτερες στιγμές από τη νίκη του "τριφυλλιού" επί του Άρη

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ