ΤΡΙΚΑΛΑ

Τσαϊρέλης: "Οικονομικό το πρόβλημα"

Για το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Τρίκαλα μίλησε ο Μιχάλης Τσαϊρέλης μέσω ΕΣΑΚΕ

Για έναν εξελίξιμο και ταλαντούχο αθλητή, όπως εσύ, είναι προτιμότερο να αγωνίζεται σε κάποια μικρομεσαία ομάδα του πρωταθλήματος (σαν την Καβάλα) ή να μεταγραφεί σε ομάδες σαν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, όπως έκαναν οι Παπανικολάου, Σλούκας και Μπόγρης; Ο αθλητής γίνεται καλύτερος παίρνοντας παιχνίδια ή ανταγωνιζόμενος καθημερινά τους καλύτερους στις προπονήσεις; (Φίλαθλος, ΕΡΤ, prasinanea.gr, NOVAΣπορ FM)

"Πιστεύω πως όποιος κι αν ερωτηθεί, το ίδιο θα απαντήσει. Είναι πολύ καλύτερο να είσαι σε μια μικρομεσαία ομάδα και να παίρνεις χρόνο συμμετοχής παρά απλώς να κάνεις προπονήσεις με μια μεγάλη ομάδα. Σίγουρα κερδίζεις πολλά και μαθαίνεις ακόμα περισσότερο, αλλά είναι τελείως διαφορετικό να παίζεις από το να προπονείσαι".


Στο πρόσφατο ALL STAR GAME ΟΠΑΠ 2010 ήσουν παρών και μάλιστα διέπρεψες με τους Νέους. Όμως, σε τέτοιες διοργανώσεις τον πρώτο λόγο έχει το θέαμα και όχι η ουσία. Τι χρειάζεται το ελληνικό All Star Game για να γίνει αντίστοιχο με αυτό του ΝΒΑ; Μήπως χρειαζόμαστε κι άλλους… Σοφοκλήδες (Σχορτσανίτης); (NOVAΣπορ FM)

"Είναι το δεύτερο All Star Game στο οποίο παίρνω μέρος και νομίζω πως ο αγώνας των Νέων, στον οποίο συμμετείχα εγώ, ήταν πολύ καλός. Ήταν, μάλιστα, ακόμα πιο χαλαρά απ’ ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, το χαρήκαμε πραγματικά. Νιώσαμε απελευθερωμένοι, το διασκεδάσαμε. Από αυτή την άποψη, δεν νομίζω πως θα πρέπει να αλλάξει κάτι.

Θεωρώ πως είναι σε καλό επίπεδο, προσφέρει θέαμα και το κοινό το απολαμβάνει. Βέβαια, ο αγώνας των Νέων είναι διαφορετικός από τον αντίστοιχο των Ανδρών, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω γι’ αυτόν, αφού δεν έχω πάρει μέρος".




Πού, σε ποιους αγώνες ή τομείς του παιχνιδιού, θεωρείς ότι θα κριθεί η παραμονή για την ομάδα σου; (Πρωταθλητής, ΣΠΟΡ του ΒΟΡΡΑ)

"Βασικά, απομένουν τέσσερα ματς όλα κι όλα. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, θέλουμε τουλάχιστον δύο νίκες για να μπορούμε να πούμε πως έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή μας στην κατηγορία. Έχουμε να βγάλουμε δύσκολο πρόγραμμα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα είναι τελικός για εμάς. Θα τα δώσουμε όλα κι ό,τι βγει".


Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα είναι πολλά. Πόσο έχει επηρεάσει αυτό στο να μείνετε αποκλειστικά συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό κομμάτι;


"Σίγουρα, τα οικονομικά προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά. Αν ήταν άλλοι οι χαρακτήρες των παικτών, δεν θα είχαν γίνει οι νίκες που έχουμε πετύχει. Η ομάδα θα είχε πολύ χειρότερη πορεία. Έχουμε φτάσει έως εδώ επειδή όλοι οι παίκτες είμαστε πάρα πολύ κοντά. Όλους μας έχει επηρεάσει αυτή η κατάσταση, είναι δυσάρεστη, όμως παραμένουμε ενωμένοι, είμαστε όλοι μία παρέα κι έτσι μπορούμε να κρατιόμαστε ακόμα, παρά τις δυσκολίες".

Θα σκεφτόσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αγωνιστείς στο εξωτερικό; (Ώρα των Σπορ)

"Ναι, φυσικά και θα το σκεφτόμουν. Το περιβάλλον παίζει τον σημαντικότερο ρόλο για εμένα. Να νιώθω άνετα, να μπορώ να κάνω απερίσπαστος τη δουλειά μου στο γήπεδο. Στο εξωτερικό νομίζω πως μπορείς να βρεις αυτές τις συνθήκες".


Τελικά, η διακοπή κάνει καλό ή κακό στις ομάδες; (Sportday)

"Είναι διφορούμενες οι απόψεις. Μια διακοπή μπορεί ν α κάνει και καλό και κακό. Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε μπροστά μας δύο εβδομάδες να προετοιμαστούμε για έναν πολύ σημαντικό -για εμάς- αγώνα, οπότε μας κάνει καλό. Από την άλλη, είναι πιθανό να εφησυχάσεις ή να χαλαρώσεις περισσότερο απ’ ό,τι πρέπει ή να βγεις από έναν καλό ρυθμό που έχεις αποκτήσει"
.

Αν έπρεπε να πεις οπωσδήποτε δύο ομάδες που αξίζει να υποβιβασθούν, ποιες θα ήταν αυτές;


"Δεν μπορώ να πω πως “αξίζει” να πέσει κάποια ομάδα. Το μόνο που μπορώ να απαντήσω είναι πως, όταν τελειώσει το πρωτάθλημα, οι ομάδες που θα έχουν υποβιβαστεί θα είναι αυτές που -η κάθε μία για τον δικό της λόγο- δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν τη θέση τους στην Α1. Θα δούμε ποιες θα είναι".

Στα Τρίκαλα, τι λείπει για να αποκτήσει η ομάδα σταθερότητα και να μείνει για αρκετά χρόνια στη μεγάλη κατηγορία;
(sport24.gr)

"Το κύριο πρόβλημα είναι το οικονομικό. Βασικά, αυτό είναι το μόνο πρόβλημα".

Είσαι από τους τελευταίους παίκτες των Τρικάλων σε συμμετοχή, με περίπου 8 λεπτά παρουσίας στο παρκέ ανά αγώνα. Το άγχος για την παραμονή σε έναν παίκτη που δεν αγωνίζεται αρκετά είναι το ίδιο με αυτούς που τραβούν το περισσότερο "κουπί" μέσα στη χρονιά;


"Προσωπικά δεν μου δημιουργεί κανένα άγχος. Δουλεύουμε πολύ καλά στις προπονήσεις και νιώθω έτοιμος κάθε φορά που θα με χρειαστεί ο προπονητής μου".

Πέρυσι η ΑΕΛ έπεσε κατηγορία. Αν τα Τρίκαλα δεν τα καταφέρουν φέτος, θα αρχίσεις να θεωρηθείς τον εαυτό σου "μαυρόγατα"; (gazzetta.gr)

"Δεν είναι ό,τι καλύτερο, για κανέναν, να πέφτουν οι ομάδες στις οποίες αγωνίζεται, ωστόσο έτσι είναι το μπάσκετ".


Μπόλικος εγωισμός και ηρωισμός από παίκτες που φαίνεται πως παίζουν περισσότερο με το φιλότιμο. Πόσες αντοχές μπορεί να έχει ένας παίκτης γι’ αυτό;


" Όπως έχει αποδειχθεί, άπειρες! Χρειάζεται πολλή υπομονή. Βέβαια, ακόμα κι αυτή κάποια στιγμή εξαντλείται - κι εμείς, στα Τρίκαλα, έχουμε κάνει πάρα πολύ. Θα το ξαναπώ, όμως: όλοι οι παίκτες είμαστε δεμένοι μεταξύ μας, κάνουμε παρέα όχι μόνο εντός παρκέ αλλά κι εκτός, κι αυτό μας βοηθάει για να τελειώσουμε το πρωτάθλημα. Αν δεν ήμασταν όλοι τόσο κοντά δεν θα τα καταφέρναμε έως το τέλος".



Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, από το αν θα παραμείνει ή όχι η ομάδα στην Α1, υπάρχει μέλλον στα Τρίκαλα με τα τόσα οικονομικά προβλήματα; (Goal News)

"Πιστεύω πως ναι, έχει μέλλον η ομάδα. Τα Τρίκαλα είναι ένα ήσυχο μέρος, στο οποίο ο παίκτης μπορεί να αφοσιωθεί σε αυτό που κάνει. Επίσης, στον κόσμο αρέσει πάρα πολύ το μπάσκετ, το αγαπάει. Δεν είναι τυχαίο πως το γήπεδο γεμίζει σε όλους τους αγώνες μας. Έχουμε μέλλον, αρκεί να κάνουν κάτι με το οικονομικό πρόβλημα..."

Πιστεύεις ότι η ομάδα σου θα κατορθώσει να πετύχει τον στόχο της παραμονής; (Εξέδρα, Derby, Metrosport)

"Με λίγη τύχη, ναι, θα σωθούμε".

Πόσο άσχημα νιώθεις όταν ακούς τη λέξη "Επαγγελματικό Πρωτάθλημα" και την ίδια στιγμή βιώνετε, σχεδόν σε κάθε ομάδα, τεράστια οικονομικά (και όχι μόνο) προβλήματα;


"Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα στον οικονομικό τομέα είναι πολλά. Σίγουρα, είναι κάτι άσχημο για τον καθένα από εμάς. Δεν είναι οι λογαριασμοί όλων των παικτών γεμάτοι ούτε δεν παίζουμε μπάσκετ ως χόμπι, είναι η δουλειά μας και ζούμε μέσα από αυτήν. Δεν γ ίνεται να μη νιώθουμε, τουλάχιστον, προβληματισμό".

Θεωρείς ότι αν κάνετε τελικά την υπέρβαση και μείνετε στην Α1, η ομάδα μπορεί να βρει μια φόρμουλα ώστε να είναι βιώσιμη ή θα αντικατασταθεί από κάποια άλλη από την Α2; (Τα Νέα)

"Νομίζω πως μπορεί να βρεθεί μια λύση, εφόσον η ομάδα παραμείνει στην κατηγορία. Το πρόβλημα φυσικά και μπορεί να λυθεί, αρκεί να τη βοηθήσουν όλοι όσοι μπορούν".

Δεδομένου ότι μακριά από τα Τρίκαλα έχετε πετύχει μόλις μία νίκη, να υποθέσουμε ότι η παραμονή θα εξασφαλιστεί με νίκες(-η) εντός έδρας; Ή όλα είναι εφικτά;


"Όλα είναι εφικτά, απλώς το δυνατό μας σημείο είναι τα εντός έδρας ματς. Εδώ, σίγουρα, έχουμε την απίστευτη βοήθεια του κόσμου μας".


Σε προσωπικό επίπεδο, είσαι ικανοποιημένος από την έως τώρα διαδρομή σου; Ήταν τα Τρίκαλα η ευκαιρία που έψαχνες; (Το Βήμα, Καθημερινή, Ελευθεροτυπία)

"Δεν θα μπορούσα να πω πως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, αλλά στη ζωή δεν σου έρχονται όλα όπως τα θες. Θα ήθελα να έχω μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Αυτό, βέβαια, εξαρτάται πρώτα απ’ όλα από εμένα. Δουλεύω καθημερινά και θα ήθελα να φτάσω όσο το δυνατόν ψηλότερα".

Η αιτία της φετινής σας πορείας έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι; (ΣΠΟΡ του Βορρά)

"Όχι, δεν έχει να κάνει με το αγωνιστικό, έχει να κάνει με το οικονομικό".


Φέτος, επί της ουσίας, έχεις για πρώτη φορά ρόλο στην Α1. Είναι τελικά τόσο δύσκολο για έναν ταλαντούχο παίκτη σαν κι εσένα, αλλά και γι’ αρκετούς ακόμα, να βρουν ρόλο στην Α1;


"Είναι αρκετά δύσκολο γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα από τα ανταγωνιστικότερα της Ευρώπης. Αυτό που δεν πρέπει να κάνουν οι παίκτες είναι να το βάζουν κάτω".

Απώτερος στόχος σου είναι μια μέρα να έχεις ενεργό ρόλο στο ρόστερ του Άρη; (ΣΚΑΪ)

"Ανήκω στον Άρη, τι άλλη απάντηση θα μπορούσα να δώσω... Φυσικά και θέλω να παίξω σ’ αυτόν!".

Ζηλεύεις τους (λίγους) συμπαίκτες σου στις μικρές Εθνικές που έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής και παίρνουν ευκαιρίες στην Α1; (Ελεύθερος Τύπος)

"Φυσικά και όχι. Χαίρομαι πάρα πολύ να βλέπω παιδιά, τα οποία γνωρίζω προσωπικά, να τα εμπιστεύονται οι προπονητές τους και να τους δίνονται ευκαιρίες".


Θα υλοποιήσετε την απειλή σας να μην κατέβετε στο υπόλοιπο κομμάτι του πρωταθλήματος αν δεν πληρωθείτε πριν από τον αγώνα με τον Ηλυσιακό; (Πράσινη)

"Ναι, είμαστε αποφασισμένοι. Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές πήραμε μια παρόμοια απόφαση, αλλά τελικά κάναμε πίσω. Πλέον όμως, έχοντας πάρει τόσες πολλές υποσχέσεις οι οποίες δεν έχουν γίνει πράξεις, θα το κάνουμε αν χρειαστεί".

Το άγχος του πρωταθλητισμού για τις ομάδες της κορυφής και της παραμονής για εκείνες της «ουράς» πόσο βοηθά ή λειτουργεί ανασταλτικά σε νεαρά παιδιά που αναζητούν την ανέλιξη στην Α1; (Έθνος)

"Θεωρώ πως βοηθάει πολύ, γιατί δοκιμάζεσαι σε συνθήκες δύσκολες, μέσα από τις οποίες ωριμάζεις ως παίκτης. Δεν νομίζω πως μπορεί να σε επηρεάσει αρνητικά. Το άγχος είναι λογικό να υπάρχει, αρκεί βέβαια να μπορείς να το ελέγξεις".


Αν και τελευταία παίζεις περισσότερο, γιατί πιστεύεις ότι οι ομάδες δεν εμπιστεύονται τα νέα παιδιά; (contra.gr)

"Για να πω την αλήθεια, δεν το ξέρω! Μάλλον είναι θέμα φιλοσοφίας που έχει επικρατήσει. Νομίζω, πάντως, πως όσο περνούν τα χρόνια τόσο αυτό αλλάζει. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα παιδιά αρχίζουν κι έχουν κάποιο ρόλο στις ομάδες τους στην Α1 και πιστεύω πως η κατάσταση θα βελτιώνεται με την πάροδο των χρόνων".

Τα Τρίκαλα ήταν μία από τις ομάδες που γνώρισαν τις περισσότερες «αναταράξεις» κατά τη διάρκεια της περιόδου. Αυτό για έναν νέο παίκτη είναι παράγοντας απογοήτευσης ή είναι κίνητρο να γίνει καλύτερος, ώστε να φύγει και να… γλιτώσει;


"Για εμένα ισχύει το δεύτερο, ωστόσο, αν μιλήσω γενικά, πιστεύω είναι θέμα χαρακτήρα".

Η οικονομική αδυναμία του συλλόγου περιόρισε τις κινήσεις βελτίωσης του ρόστερ - no money, no honey. Μέσα στην ατυχία, αισθάνεσαι τυχερός που έτσι σου δόθηκαν περισσότερες ευκαιρίες ή μήπως πιστεύεις πως θα έπρεπε να παίξεις πολύ περισσότερο; (sportnet.gr)

"Πιστεύω πως λόγω του οικονομικού προβλήματος που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν μού δόθηκαν κάποιες ευκαιρίες".


Θεωρείς ότι έχεις ακόμα πολλά στοιχεία του παιχνιδιού σου που πρέπει να δουλέψεις; (Καθημερινή)

"Όλα πρέπει να τα δουλέψω! Ένας παίκτης δεν σταματά να εξελίσσεται ποτέ, πόσο μάλλον εγώ που είμαι ακόμα στην αρχή της καριέρας μου. Με σκληρή δουλειά και πολλή προσπάθεια θέλω να βελτιώνομαι καθημερινά".



















































































TAGS ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ