ΑΡΗΣ

Τσαλδάρης: "Δεν τελείωσε κάτι"

Τσαλδάρης: "Δεν τελείωσε κάτι"
Τσαλδάρης

Ψυχραιμία μετά την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε συνέστησε ο Τσαλδάρης, που τόνισε ότι δεν τελείωσε η υπόθεση πρόκριση

Ο προπονητής της ομάδας, Γκόρντον Χέρμπερτ, παραδέχθηκε ότι η ομάδα του αντιμετωπίζει αμυντικά προβλήματα και υποσχέθηκε σκληρή δουλειά: " Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας το παιχνίδι με τη Φενερμπαχτσέ Ούλκερ και να συγκεντρωθούμε σε εμάς. Μέχρι τον αγώνα της Κυριακής θα δουλέψουμε σκληρά για να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις και να αρχίσουμε πάλι να παίζουμε καλό μπάσκετ ως ομάδα. Σήμερα και αύριο θα μελετήσουμε τους αντιπάλους μας αναφορικά με τον τρόπο που παίζουν, αλλά δεν έχει τόσο σημασία με ποιον παίζουμε, όσο το να παίξουμε ομαδικό μπάσκετ και να βελτιωθούμε στην άμυνα", είπε ο Καναδός στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.

" Θα έλεγα ότι η άμυνα μας "κοιμήθηκε" τις δύο τελευταίες εβδομάδες και θα πρέπει οπωσδήποτε να παίζουμε καλά στην άμυνα, αλλά και καλό μπάσκετ γενικότερα, κάτι που δεν το κάναμε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Θα επαναλάβω λοιπόν ότι πρέπει να επικεντρωθούμε σε εμάς, να δουλέψουμε εντατικά στις προπονήσεις και να παίξουμε με μεγαλύτερη θέληση. Κάθε αγώνας είναι σημαντικός και φιλοσοφία μας είναι να βλέπουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Στο τέλος της ημέρας ο κόσμος συνηθίζει να κοιτάει το αποτέλεσμα ενός αγώνα, αλλά στη δική μου περίπτωση, επικεντρώνομαι στο πως θα γίνουμε καλύτεροι ως ομάδα".

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης μετά το τέλος της χθεσινής συνάντησης ξεκίνησε τις δηλώσεις του καθησυχάζοντας τους οπαδούς του Άρη εν όψει της συνέχειας της Ευρωλίγκα λέγοντας: " Δεν έχει τελειώσει τίποτα.

Είναι θέμα συγκέντρωσης και θα πάμε να παίξουμε στο Βίλνιους μέσα στην έδρα της Λιέτουβος Ρίτας για το καλύτερο και για τη νίκη ξέροντας ότι είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να κερδίσουμε εκεί μέσα αναγκαστικά, δεν θα τα παρατήσουμε τόσο εύκολα

".

Για το χθεσινό παιχνίδι και την ήττα από την Φενερμπαχτσε/Ουλκέρ τόνισε: " Δεν μπορέσαμε να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα όπως θα θέλαμε σε άμυνα και επίθεση. Έπρεπε να δείξουμε καλύτερη συγκέντρωση σε όλες τις προσπάθειες μας.

Η Φενέρμπαχτσε έκανε το δικό της παιχνίδι και μπόρεσε να το οδηγήσει εκεί που ήθελε. Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε μία αντεπίθεση, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε αλλά δυστυχώς σε εκείνο το σημείο δεν μπορέσαμε να δείξουμε την απαιτούμενη συγκέντρωση στα κρίσιμα λεπτά

", για να ξεκαθαρίσει πως: " Είναι μία δύσκολη στιγμή για την ομάδα, πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια".

Ο Ρεϊσόν Τέρι παρά το γεγονός ότι προερχόταν από τραυματισμό, έδειξε να βρίσκει και πάλι την φόρμα του με τον Αμερικανό να τόνισε για το χθεσινό παιχνίδι ότι: " Παλέψαμε αρκετά στο παιχνίδι, όμως δεν ξεκινήσαμε καλά, έχοντας πολλά προβλήματα σε άμυνα κι επίθεση.

Όταν επιστρέψαμε και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, δεν μπορέσαμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια. Είχαμε προβλήματα σε άμυνα κι επίθεση ενώ σαφώς έπρεπε να παίξουμε καλύτερη στην άμυνα κυρίως στα τελευταία λεπτά και να λειτουργήσουμε καλύτερα στην επίθεση", ενώ για τον ίδιο και την επιστροφή του επισήμανε: "Προσωπικά νιώθω καλά που επέστρεψα μετά τον τραυματισμό μου

".

Τέλος, ο Μπρέισι Ράιτ, εξήγησε: " Δεν ξεκινήσαμε όπως θα έπρεπε, ήμασταν χαλαροί στην άμυνα κάτι που φαίνεται και από τους 30 πόντους που δεχτήκαμε στο πρώτο δεκάλεπτο.

Δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, να την υπερασπιστούμε και χάσαμε. Βρεθήκαμε μακριά από το καλό μας εαυτό, μπορέσαμε με μία αντεπίθεση και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Αλλά εκεί... διαλυθήκαμε αφού δεν παίξαμε καλή άμυνα ενώ δείξαμε αδυναμίες και στην επίθεση και θα έπρεπε να είχαμε περισσότερη συγκέντρωση", και επισήμανε: "Πιστεύω ακόμη ότι έχουμε ελπίδες για την πρόκριση απλά πρέπει να καταλάβουμε τι χρειάζεται για να πετύχουμε, να παίξουμε όπως στην αντεπίθεση που κάναμε

".









TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ