STOIXIMAN GBL

Τσαλδάρης: "Είμαι 100% δικαιωμένος"

Τσαλδάρης: "Είμαι 100% δικαιωμένος"
INTIME SPORTS

Το μεγάλο κίνητρο ήταν εκείνο που λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Ν.Κηφισιά, σύμφωνα με τον Δημήτρη Τσαλδάρη. Διαβάστε τι είπε για την παραλίγο έκπληξη της ομάδας του

Η Νέα Κηφισιά λίγο έλειψε να νικήσει τον Ολυμπιακό για την 12η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ, ωστόσο ο Δημήτρης Τσαλδάρης παραδέχεται στο Sport24.gr ότι δεν ήταν παρά μόνο μία συνηθισμένη εβδομάδα.

Κι όμως οι νεοφώτιστοι στην πρώτη τους σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας, είναι συνεπείς κάθε εβδομάδα και παρουσιάζουν ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο.

Τόσο καλό που την Κυριακή το βράδυ, ο Ολυμπιακός στο παρά πέντε γλίτωσε το δεύτερο συνεχόμενο "εγκεφαλικό" στο πρωτάθλημα. Πάντως, ο Δημήτρης Τσαλδάρης ξεκαθαρίζει ότι στη Νέα Κηφισιά δεν σκέφτηκαν ότι από τη στιγμή που το πέτυχε ο ΚΑΟΔ, μπορούσαν κι αυτοί...

"Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα, όπως άλλωστε κάνουμε πριν από κάθε παιχνίδι. Στόχος μας είναι να μπαίνουμε στο παρκέ και να είμαστε έτοιμοι για ό,τι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν κάναμε κάτι διαφορετικό", σχολίασε ο 33χρονος γκαρντ και συνέχισε:

"Ήταν βέβαια μεγάλο το κίνητρο μας γιατί παίζαμε κόντρα στον Πρωταθλητή Ευρώπης. Εμείς από την πλευρά μας δεν κοιτάξαμε ούτε το προηγούμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Φενέρ, ούτε εκείνο με τον ΚΑΟΔ. Στόχος μας ήταν να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι σε όλα όσα είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε. Κι ευτυχώς τα κάναμε".

Τον ρωτήσαμε που οφείλεται αυτή η συνέπεια που βγάζει η Νέα Κηφισιά ακόμα και σε παιχνίδια με θεωρητικά πιο δυνατούς αντιπάλους και ο Δημήτρης Τσαλδάρης έσπευσε να μας εξηγήσει ότι: "Αν και νεοφώτιστη είναι μία ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό έστω και σε χαμηλότερο επίπεδο.

Έχει παίκτες, μονάδες με μεγάλη εμπειρία που έχουν αγωνιστεί σε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης αλλά και στην Α1 και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι γιατί οι παίκτες της ομάδας είναι έμπειροι να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις ενός αγώνα που κρίνεται στις λεπτομέρειες".

"Θέλουμε να φτάσουμε ψηλά"

Και φυσικά, ένας από αυτούς τους έμπειρους παίκτες με θητεία σε ξένα πρωταθλήματα είναι ο Δημήτρης Τσαλδάρης ο οποίος έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών στην Ιταλία σε ομάδες όπως η Νάπολι, η Μοντεγκρανάρο, η Σάσαρι και η Μπιέλα.

Αλήθεια τι ήταν εκείνο που τράβηξε τον ίδιο να πει το "ναι" στην πρόταση της νεοφώτιστης ΑΕΝΚ; "Η ομάδα με έπεισε... Ήταν και είναι μία ομάδα ανταγωνιστική, που έκανε πρωταθλητισμό σε χαμηλότερο επίπεδο, διαθέτει σωστή νοοτροπία και μου άρεσε ο τρόπος που με προσέγγισαν τόσο ο πρόεδρος, όσο και ο προπονητής. Κι αν με ρωτάς ναι είμαι 100% δικαιωμένος από την απόφασή μου να πω το "ναι" στην πρόταση της Νέας Κηφισιάς"

Ξεκινώντας η σεζόν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έλεγε ότι στόχος είναι η παραμονή και μόνο αυτή, μόνο που λίγο πριν το φινάλε του α' γύρου, η ομάδα του είναι έτοιμη για πολύ περισσότερα πράγματα, όπως είναι η είσοδος στα πλέι οφ. Ο Δημήτρης Τσαλδάρης συμφωνεί και κρατάει μικρό καλάθι παρά το 5-7 στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

"Όπως είναι το πρωτάθλημα δύσκολα μπορείς να κάνεις μακροπρόθεσμους στόχους. Μίας εκτός έδρας νίκη ή μία εντός έδρας νίκη μπορεί να σου αλλάξει όλη τη χρονιά. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να δείχνουμε συνέπεια στα παιχνίδια μας και να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την παραμονή μας στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, στην ομάδα όλοι το επιθυμούν αυτό", σχολίασε ο Έλληνας άσος και συμπλήρωσε:

"Ο στόχος και οι βλέψεις είναι υψηλές στην ομάδα και πιστεύω πως οι βάσεις έχουν μπει. Ωστόσο δεν είναι κι εύκολο μία ομάδα που μέχρι πριν 1-2 χρόνια έπαιζε σε μικρές κατηγορίες να αρχίσει να πρωταγωνιστεί στην Α1. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή. Ελπίζω όμως ότι κι αυτό μπορεί να γίνει και η Κηφισιά να εξακολουθήσει να είναι μία ανταγωνιστική ομάδα".

TAGS STOIXIMAN GBL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ