ΑΡΗΣ

Τσαλδάρης: "Να πάρουμε τη ρεβάνς"

Τσαλδάρης: "Να πάρουμε τη ρεβάνς"

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης μίλησε για τον κρίσιμο αγώνα (13/12, 7μ.μ.) με τη Νίμπουργκ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Eurocup και έδωσε το σύνθημα για ρεβάνς

Χωρίς άγχος και με «δίψα» για την νίκη θα αντιμετωπίσει αύριο (13/12) στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) ο Άρης την Νίμπουρκ στην έδρα της τσεχικής ομάδας για την 5 αγωνιστική της Α΄ φάσης των ομίλων του Eurocup.


Με ανεβασμένη την ψυχολογία ο Άρης θα κυνηγήσει αύριο (13/12) στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) την νίκη – πρόκριση επί της Νίμπουρκ στην έδρα της τσεχικής ομάδας για την 5 αγωνιστική της Α΄ φάσης των ομίλων του Eurocup.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος μάλιστα κόντρα στην τσεχική ομάδα, οι "κίτρινοι" θα αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητες κατάληψης ακόμη και της πρώτης θέσης στον Γ’ Όμιλο της Α΄ φάσης των ομίλων του Eurocup.


Η αποστολή της ομάδας αναχώρησε σήμερα (12/12) στις 4:50 τα ξημερώματα από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» για την Ζυρίχη και από εκεί με νέα πτήση έφτασε στην Πράγα. Εν συνεχεία κατευθύνθηκε οδικώς στο Πρατουβίτσε (διανύοντας μια απόσταση 150 χιλιομέτρων) που αποτελεί την έδρα της Νίμπουρκ.


Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του, ενώ η προετοιμασία της ομάδας για την αναμέτρηση της Τρίτης συνεχίστηκε επί τσεχικού εδάφους με μία απογευματινή προπόνηση (19:00-20:30 ώρα Ελλάδας) και θα ολοκληρωθεί αύριο το πρωί με σουτ στο γήπεδο (12:00-13:00 ώρα Ελλάδας).

Τσαλδάρης: "Θέλουμε να τους κερδίσουμε"


Ο διεθνής γκαρντ του Άρη, Δημήτρης Τσαλδάρης, καταθέτοντας τις σκέψεις του για τον αγώνα με την Νίμπουρκ τόνισε: " Είναι ένας κρίσιμος αγώνας που γίνεται ακόμη πιο σημαντικός μετά την ήττα της Νίμπουρκ μέσα στην έδρα της από την Ρουντούπις. Αυτό το αποτέλεσμα έχει μπερδέψει την κατάσταση στον όμιλο.


Για εμάς ο αγώνας με την Νίμπουρκ είναι ένα ακόμη τεστ για την ανοδική πορεία που διαγράφουμε στις τελευταίες μας αναμετρήσεις. Έχουμε επίσης ένα επιπλέον κίνητρο μετά την ήττα μας στο Αλεξάνδρειο από την συγκεκριμένη ομάδα να θέλουμε να τους κερδίσουμε. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να πάρουμε την ρεβάνς."


Όσον αφορά την σημαντική βελτίωση που παρουσιάζει με την πάροδο του χρόνο η ομάδα υπογράμμισε: " Σιγά, σιγά γινόμαστε άλλη ομάδα. Αλλάζουμε και μεταμορφωνόμαστε σαν ένα μωρό που όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνει. Έτσι και η ομάδα μας κάθε βδομάδα γίνεται ολοένα και καλύτερη.


Σε σχέση με τον πρώτο αγώνα κόντρα στην Νίμπουρκ θεωρώ ότι έχουμε παρουσιάσει μεγάλη διαφορά και έχουμε βελτιωθεί σημαντικά. Αυτό όμως δεν πρέπει να το λέμε μόνο στα λόγια, αλλά πρέπει να το δείξουμε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

Αλεξανδρής: "Μπορούμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται"


Όσο για τον τεχνικό του Άρη, Βαγγέλη Αλεξανδρή, από την πλευρά του υποστήριξε ότι: " Πάμε να παλέψουμε απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο. Από την εικόνα που μας είχε δείξει, δεν πιστεύαμε ότι θα έχανε μέσα στην έδρα της από την Ρουντούπις. Να που έγινε όμως και αυτό, οπότε μας δίνει την δυνατότητα να αγωνιστούμε σκληρά και αν είμαστε καλοί να τους κερδίσουμε με την σειρά μας. Με αυτόν τον σκοπό ήρθαμε στην Τσεχία για να τους αντιμετωπίσουμε."


Ο κόουτς του Άρη αναφορικά με το τι χρειάζεται να κάνουν οι παίκτες του για να επιστρέψουν με το διπλό στις αποσκευές τους δήλωσε: " Για να τα καταφέρουμε πρέπει να πιάσουμε πάρα πολύ καλή απόδοση όπως έκανε η Ρουντούπις. Χρειάζεται να δείξουμε μεγάλη προσοχή και να βάλουμε σε τάξη την κούραση από τα συνεχόμενα κουραστικά ταξίδια και τις πολλές ώρες πτήσεων."


Η σκληρή δουλειά που καταβάλλει καθημερινά το τεχνικό επιτελείο με τους παίκτες φαίνεται να αποδίδει καρπούς, γεγονός που ικανοποιεί σε σημαντικό βαθμό τον Αλεξανδρή. " Οι απαιτήσεις είναι πολλές όταν μιλάμε για τον Άρη.


Από την αρχή της χρονιάς στόχος μας είναι να γινόμαστε όλο και καλύτεροι κάθε μέρα που περνάει", τόνισε χαρακτηριστικά ο «τίγρης» και συνέχισε λέγοντας ότι: " Οι πέντε νίκες στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις, όπως επίσης η υψηλή απόδοση που πιάνουμε και η βελτίωση στο παιχνίδι μας έχουν ως αποτέλεσμα να ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση μας.


Παράλληλα μεγαλώνουν την διάθεση μας για δουλεύουμε ακόμη πιο σκληρά και να ερχόμαστε ακόμη πιο κοντά ο ένας στον άλλον", και κατέληξε: " Ξεπερνώντας την κάθε δυσκολία μπορούμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται."

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ