ΑΡΗΣ

Τσαλδάρης: "Βρίσκω τον ρυθμό μου"

Τσαλδάρης: "Βρίσκω τον ρυθμό μου"

Στην Θεσσαλονίκη επέστρεψε το μεσημέρι (23/11) η αποστολή του Άρη από το Κάουνας όπου επικράτησε με 71-60 της Ρουντούπις για την 2η αγ. της Α΄ φάσης του Eurocup.

Η νίκη του Άρη επί της Ρουντούπις επέτρεψε το κοπιαστικό ταξίδι της επιστροφής να μην καταπονήσει τον Βαγγέλη Αλεξανδρή με τους συνεργάτες και τους παίκτες του.

Εξάλλου και το ρεπό στο πρωτάθλημα φαντάζει ευεργετικό εν όψει της συνέχειας με τον Δημήτρη Τσαλδάρη να υποστήριξε στις δηλώσεις του πως αρχίζει να βρίσκει τον ρυθμό του και τον Χρήστο Ταπούτο να υποστήριξε πως η νίκη στο παιχνίδι που ακολουθεί στην Ολλανδία επί της Γκαστέρας θα φέρει την πρόκριση στα χέρια του Άρη.

" Είναι μία σημαντική νίκη αφού καταφέραμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος από την ήττα στην πρεμιέρα. Η κατάσταση είναι στα χέρια μας πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και σοβαροί και να κερδίσουμε μέσα στην Ολλανδία", παραδέχθηκε σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" της Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Τσαλδάρης κατά την άφιξη της αποστολής του Άρη.

Αναφερόμενος στην εικόνα του Άρη ο διεθνής αριστερόχειρας γκαρντ είπε: " Η ομάδα αρχίζει να βρίσκει ρυθμό. Τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς αρχίζουν να φαίνονται στο γήπεδο. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης, ακόμα δεν έχουμε πιάσει το 100% αλλά θα γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι".

Κι όσο για το κλειδί της χθεσινής νίκης επί της Ρουντούπις τόνισε: " Η άμυνα ήταν το κλειδί για να κερδίσουμε τη Ρουντούπις. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα στο κομμάτι αυτό και τα καταφέραμε", για να προσθέσει για την συνέχεια πως: " Μετά το ρεπό θα μπορέσουμε να δουλέψουμε. Η συνέχεια θα είναι δύσκολη και θα είναι δύσκολα και κρίσιμα αντιμετωπίζοντας καλές ομάδες".

Τέλος για τον ίδιο σημείωσε: " Αρχίζω να βρίσκω τον ρυθμό μου, τα πατήματά μου. Είμαι μέλος της ομάδας και προσπαθούμε όλοι μαζί να δεθούμε ακόμα περισσότερο".

Στην σημασία της χθεσινής νίκης επί της Ρουντούπις αναφέρθηκε και ο Χρήστος Ταπούτος λέγοντας: " Ήταν η πρώτη νίκη στο Eurocup, ιδιαίτερα σημαντική για να διεκδικήσουμε τη μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου που δίνουν την πρόκριση.

Τα πράγματα είναι στο χέρι μας μετά και τη νίκη αυτή. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα να περάσει στον επόμενο γύρο και να έχει δύο παιχνίδι την εβδομάδα μέχρι το Μάρτιο", με τον αρχηγό του Άρη να υποστήριξε: " Παίξαμε καλύτερα σαν ομάδα, βάλαμε τη μπάλα μέσα, βάλαμε κάποια ελεύθερα σουτ και σε συνδυασμό με την πολύ καλή αμυντική λειτουργία καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη".

Ο διεθνής φόργουορντ κάνοντας λόγο για το κυνήγι της πρόκρισης του Άρη στην επόμενη φάση του Eurocup με αφορμή το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι τη φορά αυτή στην Ολλανδία με την Γκαστέρας δήλωσε: " Μετά από το πολύ δύσκολο ταξίδι χρειαζόμαστε ξεκούραση. Αν κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι τότε η πρόκριση θα είναι στο χέρι μας".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ