ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τσαρτσαρής: "Αποδείξαμε ότι είμαστε οι καλύτεροι"

Τσαρτσαρής: "Αποδείξαμε ότι είμαστε οι καλύτεροι"
τσαρτσαρής-γιασικεβίτσιους

"Φέραμε τη σειρά στα μέτρα μας κι έχουμε τώρα τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ", δηλώνει στο SPORT 24 ο διεθνής φόργουορντ του ΠΑΟ Κώστας Τσαρτσαρής(vds)

Έχοντας μόλις αποθεώσει, μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, τον... Ντούσαν Σάκοτα για το εκπληκτικό επιθετικό του κρεσέντο με το που πάτησε το παρκέ του ΟΑΚΑ λίγα λεπτά πριν τη λήξη του χθεσινού δεύτερου τελικού, ο Κώστας Τσαρτσαρής αποχωρούσε από τα αποδυτήρια. Δεν χρειαζόταν να τον ρωτήσει κανείς πώς αισθανόταν, διότι ήταν πασιφανές. Το χαμόγελό του έφτανε μέχρι τ' αυτιά και φανέρωνε πόσο είχε ευχαριστηθεί το θρίαμβο επί του "αιώνιου" αντιπάλου, Ολυμπιακού.
-Αλήθεια, Κώστα, περίμενες να κερδίσετε τόσο εύκολα τον Ολυμπιακό;

"Η αλήθεια είναι πως όχι. Δεν περίμενα ότι το παιχνίδι θα εξελισσόταν έτσι. Όμως εμείς είμαστε αυτοί που δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να φτάσουμε σε μια τόσο άνετη επικράτηση. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ στην άμυνα, παίξαμε δυνατά και εξουδετερώσαμε τα ατού του αντιπάλου. Στην επίθεση ήμαστε συγκεντρωμένοι και κάναμε αυτά που έπρεπε, έτσι καταφέραμε να φέρουμε από νωρίς το παιχνίδι στα μέτρα μας".

-Όχι μόνο το παιχνίδι, αλλά και τη σειρά ολόκληρη. Το προβάδισμα τώρα πια ανήκει στον Παναθηναϊκό...

"Από την αρχή είχαμε πει πως πρωταρχικός στόχος μας σε αυτή τη σειρά των τελικών ήταν να κάνουμε το break και να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας που είχαμε χάσει στην κανονική περίοδο. Είχαμε δύο ευκαιρίες για να το πετύχουμε αυτό, στο πρώτο και στο τρίτο παιχνίδι. Ευτυχώς τα καταφέραμε νωρίς, από τον πρώτο κιόλας αγώνα. Και τώρα έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε στο επόμενο παιχνίδι το 3-0 και να πάρουμε το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ".

-Ο αέρας που σας δίνει αυτό το 2-0 κάνει την αποστολή σας πιο εύκολη τώρα στην έδρα του Ολυμπιακού; Προφανώς εκτός από το προβάδισμα στις νίκες έχετε πια και μεγάλο ψυχολογικό πλεονέκτημα...

"Οπωσδήποτε είναι πολύ καλύτερα που πάμε να παίξουμε εκτός έδρας το τρίτο παιχνίδι έχοντας νικήσει τα δύο προηγούμενα. Θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα αν δεν είχαμε κάνει το break. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να εφησυχάσουμε. Θα αγωνιστούμε σε ένα γήπεδο εχθρικό για μας, με την έννοια βεβαίως ότι ο κόσμος θα είναι στο πλευρό του αντιπάλου μας και όχι στο δικό μας. Επιπλέον ο Ολυμπιακός θέλει απαραιτήτως τη νίκη όχι μόνο για να συνεχίσει να ελπίζει, αλλά και για να αποδείξει ότι η σημερινή κακή εμφάνισή του δεν είναι αντιπροσωπευτική της εικόνας του ως ομάδα".

-Το ότι ο Παναθηναϊκός έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές φέτος τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις, εγχώριες και μη, τον έχει βοηθήσει στο να βρει το κουμπί του και κυριαρχήσει ολοκληρωτικά απέναντί του, όπως φαίνεται, στους τελικούς;

"Τα συνεχή μεταξύ μας παιχνίδια βοηθούν και τους δύο, όχι μόνο τον έναν. Και οι δύο αντίπαλοι καταστρώνουν τα πλάνα τους με βάση την εικόνα από τους προηγούμενους αγώνες. Εμείς, όμως, φαίνεται πως έχουμε παρουσιαστεί λίγο καλύτεροι σε θέματα τακτικής σε αυτούς τους τελικούς. Κι έχουμε αποδείξει στα προηγούμενα παιχνίδια και συνεχίζουμε να το δείχνουμε και τώρα πως είμαστε η καλύτερη ομάδα".

-Το ΟΑΚΑ είχε ενθουσιασμό, αλλά δεν έλειψαν και οι άσχημες στιγμές...

"Νιώθω απογοήτευση όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Όταν το γήπεδο είναι γεμάτο, η ατμόσφαιρα πολύ καλή και ξαφνικά εκεί που προηγείσαι με 20 πόντους κάποιος πετάει κάτι μέσα και χαλάει τα πάντα. Πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό φυσικά και δεν εκφράζει την πελιοψηφία των φίλων του Παναθηναϊκού. Όμως δεν πρέπει να συμβαίνουν ούτε μεμονωμένα περιστατικά. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας να μας βοηθά χωρίς να καταφεύγει σε ακρότητες".

Videos από τον δεύτερο τελικό




































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ