ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τσίλντρες: "Δεν τα είπα αυτά!"

Τσίλντρες: "Δεν τα είπα αυτά!"
Τσίλντρες INTIME SPORTS

"Σας πιστεύω. Μπορούμε να κερδίσουμε" είπε ο Γιαννάκης. Το SPORT 24 αναλύει (vids)

Χρειάστηκαν περίπου οκτώ μήνες για να ικανοποιήσει όσους έκαναν διαίρεση τα χρήματα που παίρνει (6.5 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο) με τους πόντους που έβαζε. Και παρότι έκανε την καλύτερη εμφάνισή του από τότε που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, αυτή πέρασε στα ψιλά, αφού οι ερυθρόλευκοι έχασαν στον πρώτο τελικό και η απόδοσή του επισκιάστηκε από την αυτοκτονία της ομάδας του.
Πριν καν αρχίσει το παιχνίδι φάνηκε προσηλωμένος στο στόχο του. Άλλωστε, το πρωί της Πέμπτης γράφοντας στο Twitter του είχε τονίσει "Big game tonight... let's do this!". Βγήκε μιάμισι ώρα πριν το τζάμπολ, έκανε τα πρώτα σουτ και στη συνέχεια έφυγε προς τα αποδυτήρια μαζί με τους συμπαίκτες του, για να επιστρέψουν όλοι μαζί για τη βασική προθέρμανση.

Και σε αντίθεση με τα περισσότερα από τα προηγούμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού, ο Τσίλντρες έδειξε από το πρώτο λεπτό ότι θα έπαιρνε πρωτοβουλίες, θα έπαιζε περισσότερο σύμφωνα με τις δικές του επιλογές και ζητούσε από νωρίς την μπάλα. Όταν, πέτυχε και το πρώτο τρίποντο μετά από μία άστοχη προσπάθεια, η ψυχολογία του ανέβηκε ακόμη περισσότερο, ενώ απέναντι στον Στράτο Περπέρογλου, αλλά και στον Δημήτρη Διαμαντίδη δεν έδειχνε να έχει μεγάλα προβλήματα.

Στο πρώτο ημίχρονο και ειδικότερα στο μοναδικό ξέσπασμα του Ολυμπιακού ήταν ο βασικός συντελεστής του. Άνοιξε την άμυνα του Παναθηναϊκού, προσπάθησε να τρέξει, είδε τα κενά στη base line και ζητούσε διαρκώς να του... ανοίξουν χώρο για να παίξει ένας εναντίον ενός. Πήρε ριμπάουντ, βοήθησε στην άμυνα και για πρώτη φορά ήταν τόσο αποφασισμένος.

Με το τέλος του ημιχρόνου ο Μίλαν Τόμιτς τον πλησίασε και άρχισε να του φωνάζει, ώστε να τον ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο μετά την πολύ καλή παρουσία του στο πρώτο μέρος. Τον χτύπησε φιλικά στην πλάτη και τον τον οδήγησε στα αποδυτήρια. Ο ίδιος, πάντως, έδειχνε αρκετά συγκεντρωμένος και με σαφείς προσανατολισμούς στο παιχνίδι του, έστω και αν το αργό τέμπο που επέλεξε ο Ολυμπιακός δεν τον βοήθησε περισσότερο.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς ο Τσίλντρες σημείωσε 23 πόντους σε σετ παιχνίδι, με δύο τρίποντα, πέντε (!) προσπάθειες -με κάποιες τραβηγμένες- έξω από τη γραμμή και με μόλις πέντε κερδισμένες βολές. Μάλιστα, ο Αμερικανός ήταν αυτός που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό σε πολλές περιπτώσεις. Στο κακό ξεκίνημα του Ολυμπιακού έκανε μια εκπληκτική κίνηση απέναντι στον Περπέρογλου, ενώ στην επόμενη φάση κάρφωσε ύστερα από ασίστ του Παπαλουκά και έβαλε τους ερυθρόλευκους μπροστά στο σκορ.

Στη δημιουργία της διαφοράς με 29-20 προσέφερε τέσσσερις συνεχόμενους πόντους, ενώ έβαλε άλλους τόσους όταν ο Παναθηναϊκός πήρε τη μεγαλύτερη διαφορά στο ματς (45-53) και έδωσε σημαντικές ανάσες ζωής. Τέλος, με το σκορ 60-64 υπέρ του ΠΑΟ, πήδηξε σωστά στην άλει χουπ πάσα του Παπαλουκά.

Τα επεισόδια και οι δηλώσεις που προκάλεσαν μπέρδεμα

Στη διακοπή του αγώνα, όταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, ο Τζος Τσίλντρες έμοιαζε χαμένος. Κοιτούσε τα όσα συνέβαιναν γύρω του και δεν μπορούσε να το πιστέψει. Καθόταν με τον Μάικ Μπατίστ και τον Λιν Γκριρ, σχολιάζοντας την ελληνική πραγματικότητα. Όταν τελείωσε το ματς, ήταν ο πρώτος που πήγε στον Παπαλουκά για να του δώσει το χέρι, καθώς ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε χάσει το μοιραίο λέι απ. Αλλά ήταν και ο πρώτος που έτρεξε προς τη φισούνα, όταν είδα να πετάγονται αντικείμενα προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού και κάποιοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού να τα βάζουν με τους ερυθρόλευκους.

Όλο αυτό που έζησε, τον ανάγκασε να πει στη συνέντευξη Τύπου: " Αγαπώ τους οπαδούς μας αλλά θα έπρεπε να επιλέξουν άλλη στιγμή για να πετάξουν αντικείμενα. Εκείνη τη στιγμή ήμασταν κοντά στο σκορ και διεκδικούσαμε τη νίκη. Εκτιμώ τη βοήθειά τους, αλλά ίσως έπρεπε να περιμένουν μετά το ματς για να πετάξουν πράγματα. Οι δύο ομάδες πάλεψαν σκληρά, αλλά ήμασταν άτυχοι σε κάποιες στιγμές. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, να παίξουμε καλύτερα γιατί υπάρχουν ακόμη παιχνίδια μπροστά μας".

Μετά τη συνέντευξη Τύπου, βγήκε στους διαδρόμους του ΣΕΦ και κάθισε μαζί με τους αδερφούς του που ήταν στο γήπεδο για κανένα 20λεπτο, σχολιάζοντας αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά κομμάτια του αγώνα. Κάπου εκεί, διέρρευσε ότι έκανε τις παρακάτω δηλώσεις: " Η βία και όσα είδαμε σήμερα θα με κάνουν να σκεφτώ πολύ καλά το μέλλον μου στην Ευρώπη. Νομίζω ότι αυτά δε βοηθάνε σε καμία περίπτωση. Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι εκτός ΗΠΑ και δεν έχω άλλη εμπειρία. Εκεί, το μπάσκετ είναι διασκέδαση. Δεν καταλαβαίνω τι συνέβη. Κι εγώ παθιάζομαι όταν παίζω. Δε βοήθησε ούτε την ομάδα αυτό. Μας αποσυντόνισε. Τη στιγμή που παίζεις και έχεις ένα ρυθμό, δεν μπορείς να σταματάς γιατί παίζουν ξύλο στις εξέδρες. Δε χρειαζόταν. Η βία δε βοηθά σε τίποτα. Θα μας κοστίσει και ως ομάδα αυτό που έγινε σήμερα".

Οι δηλώσεις έκαναν το γύρο του κόσμου στο ESPN και στο Sports Illustrated με το πρώτο να αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ολυμπιακό εν μέσω συμπλοκών. Ο Τσίλντρες, μία μέρα μετά, είδε τις πιο πάνω δηλώσεις του στα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και έσπευσε να τονίσει μέσω του Twitter του ότι ουδέποτε έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις και δεν μπορεί να καταλάβει πως δημιουργήθηκε όλο αυτό. Μάλιστα, τονίζει στον κύκλο του ότι δεν θα μπορούσε ποτέ σε μια τέτοια άσχημη μέρα για την ομάδα να πει κάτι καθαρά προσωπικό, ενώ ήρθε και σε επαφή με τον ατζέντη του για το όλο το θέμα.

"Όλα εκ του πονηρού!"

Την Παρασκευή το απόγευμα ο Αμερικανός τοποθετήθηκε και μέσω του επίσημου site του Ολυμπιακού:

"Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω ποιος αναπαράγει για μένα δηλώσεις τις οποίες ποτέ δεν έκανα. Είναι προφανές ότι γίνεται, γίνεται εκ του πονηρού. Ουδέποτε είπα αυτά τα οποία μου καταλογίζουν και δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό όταν έχω ζήσει πολλή χειρότερες καταστάσεις βίας. Το ότι έγινε στο τελευταίο παιχνίδι σίγουρα δεν ήταν όμορφο, αλλά δε νομίζω ότι έγινε κάτι τόσο τραγικό. Το μυαλό μου είναι μόνο στο πως να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος".


Kλήθηκε σε απολογία

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε σε απολογία και την Δευτέρα (25/5) θα δώσει το "παρών" στον αθλητικό δικαστή. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι ο τρίτος τελικός θα πραγματοποιηθεί με κόσμο όποια και να είναι η ποινή αφού για να εφαρμοστεί πρέπει να περάσουν πέντε ημέρες (Αρθ. 28/παρ. 5) προκειμένου να εφαρμοστεί χωρίς να υπολογίζονται η ημέρα που βγαίνει η απόφαση και εκείνη που διεξάγεται ο αγώνας.

Από κει και πέρα οι "ερυθρόλευκοι" προπονήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (22/5) και είδαν στο βίντεο τα λάθη που έκαναν κατά τη διάρκεια του πρώτου τελικού. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης πάντως, μιλώντας προς τους παίκτες του, τους είπε: "Μπορούμε να κερδίσουμε. Είναι στο χέρι μας. Σας πιστεύω", ενόψει του δεύτερου αγώνα στο ΟΑΚΑ, όπου δύσκολα θα προλάβει να παίξει ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος.











Η συνέντευξη Τύπου του Τζος Τσίλντρες



Η διακοπή του αγώνα



Η παρουσίαση των ομάδων



Η είσοδος των ομάδων και το ζέσταμα



Το τρέιλερ του SPORT 24 για τους τελικούς















































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ