ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τσίλντρες: "Για τον Πειραιά και τους φιλάθλους μας"

Τσίλντρες: "Για τον Πειραιά και τους φιλάθλους μας"
Τσίλντρες

"Θέλουμε να νικάμε για τους εαυτούς, τον Πειραιά και τους φιλάθλους μας" δηλώνει ο Τσίλντρες

Παρουσιάζεις ένα εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με την πρώτη σου χρονιά. Που οφείλεται αυτό;

Δούλεψα πολύ σκληρά το καλοκαίρι κυρίως στο σώμα μου. Να γίνω πιο δυνατός και γρήγορος. Και από τότε που γύρισα στην Ελλάδα κάνω ατομικές προπονήσεις για να βελτιώσω την τεχνική μου. Είμαι χαρούμενος που παίζω καλύτερα. Πιστεύω ότι μπορώ να ανέβω άλλο ένα επίπεδο και αυτός είναι ο στόχος μου. Το πιο σημαντικό είναι να νικάμε. Εγω ό, τι είναι να κάνω ατομικά, το πράττω. Πηγαίνω στο γήπεδο πολύ νωρίς και μένω αρκετή ώρα μετά το τέλος της προπόνησης δουλεύοντας σε τομείς όπου χρειάζομαι βελτίωση.

Ποιό ήταν το πλάνο σου όταν αποφάσισες να δουλέψεις ατομικά;

Κυρίως εστίασα στο χειρισμό της μπάλας και στο σουτ. Οι προπονητές με βάζουν σε περισσότερες καταστάσεις πικ εντ ρολ ή να λειτουργώ περισσότερο ως σούτινγκ γκαρντ, παρά φόργουορντ. Κι εγώ προσπαθώ να ανταπεξέλθω έτσι ώστε να μην κάνω λάθη με την μπάλα και ταυτόχρονα να είμαι πιο δραστήριος στην άμυνα και στην επίθεση. Γενικώς να είμαι δυνατότερος τόσο πνευματικά όσο σωματικά.

Μοιάζεις πιο άνετος στο παρκέ.

Είναι λογικό με τόση πολύ δουλειά να έχει ανέβει κατακόρυφα ο δείκτης αυτοπεποίθησής μου. Νιώθω ότι είμαι πιο πλήρης ως παίκτης φέτος απ’ ότι την προηγούμενη σεζόν.

Δείχνετε να βαδίζετε στον σωστό δρόμο. Βρήκατε το ρυθμό σας;

Ξέρεις όμως κάτι; Ακόμα φίλε δεν έχουμε βρει το ρυθμό μας. Κι αυτό είναι το τρομακτικό, για τις άλλες ομάδες φυσικά. Μπορούμε να παίξουμε σαφώς καλύτερα και πιο ολοκληρωτικό μπάσκετ. Δεν φτάσαμε ακόμα στα επίπεδα απόδοσης που μπορούμε βάσει του δυναμικού της ομάδας. Βέβαια μας ικανοποιεί ότι είμαστε ακόμα πρώτοι μέχρι στιγμής στη βαθμολογία στο Ελληνικό πρωτάθλημα και το ότι τερματίσαμε στην πρώτη θέση του ομίλου μας στην α’ φάση της Ευρωλίγκας. Οταν όμως βρούμε ρυθμό και όλα τα γρανάζια στην ομάδα δουλέψουν όπως πρέπει, τότε θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ομάδα που θα μας νικήσει.

Πότε πιστεύεις ότι θα φτάσετε στα επίπεδα απόδοσης που περιμένεις;

Ειλικιρνά δεν ξέρω πόσο κοντά ή μακριά είμαστε από αυτή τη στιγμή, γιατί είχαμε στην ομάδα αρκετούς τραυματισμούς με αποτέλεσμα να μην έχουμε δουλέψει για μεγάλο διάστημα όλοι μαζί. Ομως ξέρω ότι ο Φεβρουάριος θα είναι ένας καθοριστικός μήνας για τον Ολυμπιακό και πιστεύω ότι τότε θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο απόδοσης που θέλουμε.

Σου θυμίζει το πρόγραμμα του Φεβρουαρίου, με τα καθοριστικά ματς για την Ευρωλίγκα, την Α1 και το κύπελλο, τα χρόνια σου στο κολεγιακό πρωτάθλημα;

Φέρνει κάτι λίγο από την λεγόμενη τρέλλα του Μαρτίου, με το τελικό τουρνουά στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Και να σου πω την αλήθεια μου αρέσει. Ανυπομονώ για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, το ίδιο και η υπόλοιπη ομάδα. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε μερικές νίκες.

Η ευρεία νίκη σας επί του Παναθηναϊκού στον α’ γύρο, σας βοήθησε να ξεπεράσετε το ψυχολογικό χάντικαπ που δείχνει να έχει ο Ολυμπιακός απέναντί του;

Πιστεύω πως ναι. Ξέρεις αν σε εκείνο το ματς είμαστε εύστοχοι στις βολές τότε μπορούσαμε να είχαμε νικήσει με 20 πόντους διαφορά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε κόντρα στον Παναθηναίκό είναι να είμαστε δραστήριοι, μαχητικοί και ταυτόχρονα να αποτελούμε εμείς την κυρίαρχη δύναμη στο παρκέ. Αν πάμε στα ματς αυτά με τέτοια νοοτροπία, τότε θα είμαστε μια χαρά.

Νιώθεις πιο άνετα στην Ελλάδα φέτος;

Σίγουρα. Μπορώ πλέον να κινηθώ στην πόλη με μεγαλύτερη άνεση, επειδή έμαθα τα κατατόπια. Δέθηκα ακόμα περισσότερο με τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου. Γενικώς νιώθω καλύτερα. Δεν μπορώ να πω ότι νιώθω 100% Ελληνας (γέλια), όμως αισθάνομαι πολύ όμορφα. Ξεπέρασα το πολιτιστικό σοκ, αν θέλεις, της πρώτης χρονιάς.

Πόσες πιθανότητες δίνεις στον Ολυμπιακό να κερδίσει και τους τρεις τίτλους;

Πολλές και καλές. Δείξαμε φέτος ότι έχουμε την καρδιά αλλά και την πνευματική σκληράδα που είναι απαραίτητα στοιχεία για να γίνεις πρωταθλητής. Αυτά πέρυσι τέτοια εποχή δεν τα είχαμε. Μέχρι στιγμής κερδίσαμε σχεδόν όλα τα ματς που κρίθηκαν στην παράταση και αυτά που ήταν κοντά. Εξοικειωνόμαστε σε αυτές τις καταστάσεις και όταν τις ξανασυναντήσουμε μπροστά μας θα βρούμε πιο εύκολα λύσεις.

Υπέγραψες τριετές συμβόλαιο, βρίσκεσαι στον 2ο χρόνο, η πόρτα του ΝΒΑ παραμένει ανοιχτή;

Αν παραμένει, όπως και πέρυσι, θα το εξετάζω κάθε καλοκαίρι και όχι στα μέσα της σεζόν. Ακουσα μάλιστα ότι κυκλοφόρησαν και κάτι φήμες, που έλεγαν ότι έφερα τον προπονητή μου από την Αμερική, γιατί θέλω να γυρίσω τώρα στο ΝΒΑ. Αυτό είναι τρελλό και χαζό! Εγώ δουλεύω σκληρά για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό, όχι επειδή σκέφτομαι την επόμενη μέρα της καριέρας μου. Ο στόχος μου είναι να κατακτήσω τίτλους και θα κάνω ό, τι περνά από το χέρι για να το καταφέρω. Γνωρίζω ότι αν είμαι καλύτερος, τότε οι πιθανότητες της ομάδας για κατάκτηση τίτλων θα αυξηθούν κατακόρυφα.

Αυξήθηκαν οι ευθύνες σου φέτος;

Ναι και νιώθω ότι έχω μεγαλύτερες ευθύνες. Οι συμπαίκτες μου έχουν περισσότερο σεβασμό για μένα και αυτό που κάνουμε είναι ότι μέσα στην ομάδα ηγούμαστε εξ επιτροπής. Προφανώς ο Παπαλουκάς και ο Νίκο (Βούισιτς) είναι οι έμπειροι βετεράνοι, όμως κι εγώ έχω φωνή και μπορώ να βοηθήσω.

Ο κόσμος εξακολουθεί να είναι δύσπιστος απέναντί σας.

Πρέπει να καταλάβουν οι φιλάθλοί μας είναι πως εμείς προσπαθούμε να νικήσουμε και δουλεύουμε σκληρά. Γι’ αυτό μην μας αποδοκιμάζετε. Χειροκροτείστε μας. Μπορεί να κάνουμε κάποια λάθη, να χάνουμε μερικά σουτ, αλλά στο τέλος της μέρας να είναι βέβαοιοι πως θέλουμε να νικήσουμε. Για τους εαυτούς μας, για τον Πειραιά και για τους φιλάθλους μας.













































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ