ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τσίλντρες-Πάρκερ και το sudoku του Ολυμπιακού

Τσίλντρες-Πάρκερ και το sudoku του Ολυμπιακού
Τσίλντρες INTIME SPORTS

Το SPORT 24 αναλύει το... sudoku του Ολυμπιακού. Κλειδιά οι υποθέσεις Τσίλντρες-Πάρκερ

Πήγε στη Μύκονο για μίνι διακοπές, γνώρισε πώς διασκεδάζουν οι Έλληνες στα μπουζούκια (και εντυπωσιάστηκε) και αφού έκανε και ένα μικρό γύρο της Ευρώπης (Γερμανία, Ισπανία, Αγγλία) πήρε τις βαλίτσες του και επέστρεψε στις ΗΠΑ, στην πατρίδα του. Η ικανοποίησή του μεγάλη. "Είμαι πάλι πίσω στην Καλιφόρνια" έγραψε στο Twitter πριν μερικές ημέρες, ενώ νωρίτερα είχε... αποθεώσει τη μητέρα του, γράφοντας "δεν υπάρχει καλύτερο φαγητό από της μαμάς!".
Ο Τζος Τσίλντρες, ωστόσο, πήγε στις ΗΠΑ και για δουλειές. Συγκεκριμένα, πήγε να δει πώς τον βλέπουν οι ομάδες του ΝΒΑ, ποιες τον θέλουν και τι επιλογές έχει ενόψει της 15ης Ιουλίου, ημερομηνία όπου πρέπει ως τότε να έχει αποφασίσει αν θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό ή αν θα επιστρέψει μόνιμα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Σύμφωνα με το ajc.com την περασμένη Κυριακή, είχε συνάντηση με τους ανθρώπους των Ατλάντα Χοκς που έχουν ακόμη τα δικαιώματά του. Το ότι τα έχουν, δεν σημαίνει ότι θα τα αξιοποιήσουν κιόλας και στην πραγματικότητα δεν θέλουν και πολύ να το κάνουν. Όμως, οι Χοκς δεν είναι η μοναδική επιλογή του Τσίλντρες. Το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) ο Αμερικανός παίκτης του Ολυμπιακού συναντήθηκε με τον τζένεραλ μάνατζερ των Μιλγουόκι Μπακς, Τζον Χάμοντ, παρουσία φυσικά και του ατζέντη του παίκτη, Τιμ Τάνερ.

Οι Μπακς τον θέλουν και μάλιστα πολύ, καθώς η αποχώρηση του Τζέφερσον έχει δημιουργήσει ένα κενό στη θέση του σμολ φόργουορντ και πρέπει να το καλύψουν. Μάλιστα, για να αποδείξουν το ενδιαφέρον τους, του πρότειναν ένα συμβόλαιο 30 εκατομμυρίων δολαρίων για 5 χρόνια! Με αυτό το συμβόλαιο, στην ουσία του δίνουν το χρόνο περίπου 5.6 εκατομμύρια δολάρια, όσα "επιτρέπεται" αλλά και "επιβάλλεται" να πάρει σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΝΒΑ.

Σε αυτή την πρόταση, οι Ατλάντα Χοκς έχουν το δικαίωμα να απαντήσουν και να την ισοφαρίσουν, ώστε να διατηρήσουν τα δικαιώματα του παίκτη. Γιατί να το κάνουν, αφού δεν θέλουν τον παίκτη; Για να τον ανταλλάξουν. Σύμφωνα με την Milwaukee Journal Sentinel, οι Χοκς δεν θα είχαν πρόβλημα να πάρουν έναν εκ των Μπρους Μπόουεν, Κερτ Τόμας και Λιουκ Ρίντνουρ, τους οποίους οι Μπακς έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ως ανταλλάγματα.

Από την άλλη, το ajc.com αναφέρει (βασιζόμενο σε έγκυρες πηγές όπως γράφει) ότι εκτός από τους Μπακς, για τον Τσίλντρες ενδιαφέρονται οι Λος Άντζελες Λέικερς, οι Λος Άντζελες Κλίπερς, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς και οι Σαν Αντόνιο Σπερς. Όλες αυτές οι ομάδες αναζητούν έναν σμολ φόργουορντ που θα έρχεται από τον πάγκο και θα μπορεί να προσφέρει. Ο Τσίλντρες, λοιπόν, είναι στη λίστα τους.

Το θέμα είναι, τι θα αποφασίσει τελικά. Αγωνιστικά, δεν έχει πρόβλημα να μείνει στον Ολυμπιακό παρότι δεν έκανε πολύ καλή χρονιά ενώ είχε και το πρόβλημα τραυματισμού. Συν τοις άλλοις, το συμβόλαιό του είναι εξαιρετικό (θα πάρει 13 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα δύο χρόνια, άρα σίγουρα 6.5 την επόμενη σεζόν) και δεν θέλει να χάσει σε χρήμα. Τα 30 εκατομμύρια δολάρια που του δίνουν οι Μπακς είναι ένα ποσό που δύσκολα θα βρει ανάλογο στο ΝΒΑ. Και είναι και για 5 χρόνια, άρα καλύπτει και τις χρονικές απαιτήσεις του παίκτη.

Όμως, τα 30 εκατομμύρια έχουν και τους φόρους μέσα που φτάνουν από 30 έως 40%, άρα θα του μείνουν κάπου στα 20 εκατομμύρια δολάρια για πέντε χρόνια. Δηλαδή, γύρω στα 4 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Από τον Ολυμπιακό, είπαμε θα πάρει σίγουρα 6.5 εκατομμύρια το χρόνο, οπότε σε περίπτωση που εκείνος θέλει να επιστρέψει για μπασκετικούς (ή προσωπικούς) λόγους στις ΗΠΑ, πώς θα τα βρει με τον Ολυμπιακό. Θα μπορούσαν, να κάτσουν στο τραπέζι και να καλύψει ο Ολυμπιακός τη διαφορά. Δηλαδή, να δώσουν οι ερυθρόλευκοι 2.5 ή και λίγο παραπάνω για να τον αποδεσμεύσουν.

Είναι, όμως, καλό να φύγει;


Αυτό βέβαια, έχει να κάνει με το αν θέλει ο Παναγιώτης Γιαννάκης τον παίκτη ή όχι. Αν ο "δράκος" προτιμάει να φύγει, ώστε να κινηθεί η ομάδα για δύο Αμερικανούς (έναν στο 3 με τον Πάρκερ σε πρώτο πλάνο προς το παρόν) και άλλον έναν, ο οποίος θα μπορούσε να ήταν είτε στο 1, είτε στο 4. Οπότε, αν υποθέσουμε ότι ο Ολυμπιακός έψαχνε για αμερικανό πλέι μέικερ, θα γέμιζε έτσι τη θέση (με τον Τεόντοσιτς να παραμένει).

Ποιο είναι το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση; Ότι στη θέση 2 θα έμενε ο Γιοτάμ Χαλπερίν και χρειάζεται άλλος ένας παίκτης, κοινοτικός με αυτά τα δεδομένα. Έτσι, όμως, οι κοινοτικοί θα γίνουν 4 και δεν θα χωράει ούτε καν ο Ζόραν Έρτσεγκ στο ρόστερ, συνεπώς ο Ολυμπιακός θα μείνει με μοναδικό 4αρι τον Μαυροκεφαλίδη. Άρα, η λύση του Αμερικανού πλέι μέικερ από τη στιγμή που δεν αποκτήθηκε ο Ζήσης ως Έλληνας, δεν λύνει το παζλ του Ολυμπιακού.

Οπότε, ας υποθέσουμε ότι ο Ολυμπιακός χωρίς τον Τσίλντρες θα πάρει Αμερικανό για δυάρι, οπότε θα αποκτήσει και πάλι έναν κοινοτικό πλέι μέικερ, θα κρατήσει και τον Τεόντοσιτς, αλλά πάλι δεν θα υπάρχει άλλος χώρος για τον Έρτσεγκ. Αν υποθέσουμε, από την άλλη, ότι ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που φύγει ο Τσίλντρες πάρει Αμερικανό τεσσάρι θα μπορεί να καλύψει τη θέση 2 με κοινοτικό, τη θέση 3 με Αμερικανό (τον Πάρκερ) ή το αντίθετο.

Μπερδεύτηκατε; Κι εμείς. Γι' αυτό και παρά τις προτάσεις που έχει ο Τσίλντρες, τα κουκιά του Ολυμπιακού δεν βγαίνουν τόσο εύκολα άμα φύγει. Κι αν τελικά, φύγει, τότε οι ερυθρόλευκοι θα κινηθούν προς παίκτη που θα παίζει και πλέι μέικερ και δυάρι, ώστε να καλύψουν δύο θέσεις με έναν παίκτη και να πάνε προε Αμερικανό τεσσέρι. Ποιοι παίκτες παίζουν και άσοι και δυάρια; Από την Ευρώπη, λίγοι και κυρίως Αμερικανοί. Όπως ο Τζάαμπερ, ο Μακ Ιντάιρ (παρά το κοντό ύψος του).

Και το κλειδί που λέγεται Πάρκερ

Ο Άντονι Πάρκερ πάντως, σε αυτό το παζλ, λύνει χέρια καθώς είναι ένας παίκτης που παίζει στο 2, παίζει και στο 3 και μπορεί να καλύψει τα κενά. Μαζί του στο 2 ο Χαλπερίν και ένας... κοντός, για να υπάρχει ποικιλία στα σχήματα και τα ύψη, μαζί του στο 3 ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο οποίος φέτος θα βοηθάει και στο 4 για πιο ευέλικτες πεντάδες σε άμυνα και επίθεση.

Αλλά ο Πάρκερ έχει γίνει μήλον της έριδος και η μάχη θα είναι σκληρή. Ο Ολυμπιακός του δίνει 6 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, ο Αμερικανός θα απαντήσει σχετικά άμεσα και οι ερυθρόλευκοι θα κάνουν μια ανάλογη αντιπρόταση. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι και αυτό ενδέχεται να ανεβάσει το κασέ του Αμερικανού, οπότε σε αυτή την περίπτωση πρέπει να δούμε αν ο Ολυμπιακός θα μπει σε πλειστηριασμό. Ή μήπως θα πάει προς άλλες κατευθύνσεις...

Μην ξεχνάμε, όμως, ότι μένει να δούμε και τι θα γίνει με τους τρεις Αμερικανούς. Τότε θα αλλάξουν όλα....
































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ