EUROCUP

Τζάκσον: "Ο όμιλός μας δεν τελειώνει"

Τζάκσον: "Ο όμιλός μας δεν τελειώνει"
μπάλα χέρια

"Ο όμιλός μας δεν τελειώνει με αυτό το παιχνίδι", είπε ο τεχνικός της Λε Μαν Ντέιβιντ Τζάκσον ενόψει Άρη

" Ο όμιλός μας δεν τελειώνει με αυτό το παιχνίδι. Ασφαλώς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη νίκη, αλλά ακόμα κι αν δεν τα καταφέρουμε, η ήττα δεν θα είναι καταδικαστική. Στην κανονική περίοδο, άλλωστε, είχαμε ξεκινήσει με δύο ήττες, αλλά στο τέλος πετύχαμε σημαντικές νίκες και πήραμε την πρόκριση", τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζον Ντέιβιντ Τζάκσον.

Ο Καναδός προπονητής της Λε Μαν συνέχισε λέγοντας: " Ένα σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη του παιχνιδιού θα είναι η διαχείριση της κόπωσης. Και οι δύο προερχόμαστε από εκτός έδρας αγώνες για το πρωτάθλημα και η κούραση θα παίξει το δικό της ρόλο. Ο Άρης έχει σπουδαίους Αμερικανούς γκαρντ, αλλά και φόργουορντ που παίζουν πολύ δυνατά. Εμείς δεν διαθέτουμε τέτοιους παίκτες μέσα στη ρακέτα, όπως δεν διαθέτουμε και το βάθος του Άρη, που μπορεί να εναλλάσσει τους παίκτες στο παρκέ με μεγάλη ευκολία. Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημά τους, αφού εμείς έχουμε πιο κοντούς και πιο γρήγορους παίκτες".

Ο "Τζέι Ντι" είχε επισκεφθεί το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και πρόπερσι, όταν η Λε Μαν είχε αναμετρηθεί με τον Άρη στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκα, γνωρίζοντας δύο ήττες. Τότε, ήταν βοηθός του Βενσάν Κολέ, τον οποίο διαδέχθηκε ως επικεφαλής προπονητής της γαλλικής ομάδας λίγους μήνες αργότερα, το καλοκαίρι του 2008.

" Θυμάμαι καλά εκείνο το παιχνίδι μας εδώ και κυρίως θυμάμαι τον Ρεϊσόν Τέρι, που μας είχε κάνει μεγάλη ζημιά! Ο Άρης είχε τότε μία πολύ σκληρή ομάδα, που έπαιζε πολύ δυνατή άμυνα", ανέφερε ο τεχνικός της Λε Μαν, προσθέτοντας ότι " εγώ και ο τότε προπονητής του Άρη, Γκόρντον Χέρμπερτ, μεγαλώσαμε σε διπλανά χωριά στον Καναδά".

Όσο για το πώς θα του φανεί χρήσιμη εκείνη η εμπειρία; " Πρέπει να πάρουμε το μάθημά μας από την προπέρσινη ήττα εδώ. Να βρούμε τον τρόπο ώστε να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια που θα βρούμε μπροστά μας: Την πίεση που θα μας δημιουργήσει ο Άρης με το δυνατό παιχνίδι του, την καυτή ατμόσφαιρα και τη διαφορά που μπορεί να πάρει σε κάποια στιγμή του αγώνα. Αν δεν χάσουμε την ψυχραιμία μας, θα έχουμε την πιθανότητα να μείνουμε μέχρι τέλους στη διεκδίκηση της νίκης".







TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ