ΑΡΗΣ

Τζεβελέκης: "Είπα στους παίκτες να ματώσουν"

Τζεβελέκης: "Είπα στους παίκτες να ματώσουν"
Τζεβελέκης

Τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να φέρει τους νέους στο πλευρό του Άρη, ανέλυσε ο Θανάσης Τζεβελέκης

" Ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο, το οποίο ήταν σαφές: η ομάδα προερχόταν από έξι ήττες, κάτι που βέβαια δεν είναι ασυνήθιστο στο μπάσκετ, ειδικότερα με το πολύ δύσκολο πρόγραμμα που είχαμε τον τελευταίο μήνα. Το πρόβλημα αποδείχθηκε πως ήταν ψυχολογικό, η ομάδα δούλευε πάνω σε αυτό πολλές μέρες και τελικά ξεπεράστηκε".

" Σε όλους τους παίκτες υπήρχε πίεση εσωτερική και χρειαζόταν να γίνει κάτι για να το ξεπεράσουν και να αποδείξουν αυτό που έχουν, ότι είναι ο Άρης, μια ομάδα που μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο στην Ευρώπη. Η ανάδειξη του ταλέντου του καθενός γίνεται καλύτερα μέσα από την ομαδική προσπάθεια και όχι μέσα από τις προσωπικές ενέργειες. Στους παίκτες - και σε όλους αλλά και στον καθένα ξεχωριστά - είπα: "δεν με ενδιαφέρει αν χάσετε, αλλά θέλω να παίξετε καλά και να ματώσετε. Ο κόσμος έρχεται και ξέρετε ότι θα σας χειροκροτήσει ακόμη και να χάσετε". Εξάλλου, δεν θα ήταν καθόλου περίεργο να χάναμε από τον Παναθηναϊκό, είναι μια ομάδα των 20.000.000 ευρώ και μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, αν κάνεις λάθος, θα σε κάνει να το μετανιώσεις", είπε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, στον ραδιοφωνικό σταθμό EXTRASPORT.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κίνηση του να πάει στον κόσμο της ομάδας, μετά το τέλος του ματς: " Η πίεση που υπήρχε σε εμένα ήταν μεγάλη και αυτό ήταν που με οδήγησε στο να πάω κοντά στον κόσμο. Ήθελα με τον τρόπο μου να ευχαριστήσω τον κόσμο και ιδιαίτερα τους οργανωμένους, στέκονται εντυπωσιακά κοντά στην ομάδα και τους οφείλουμε ένα ευχαριστώ. Από τους μη οργανωμένους δεν είμαι ικανοποιημένος, διότι είναι εύκολο να κάνει ο καθένας κριτική. Δεν είναι δυνατόν να παίζουμε με τον Παναθηναϊκό και να κόβονται 1.290 εισιτήρια κι επειδή οι οργανωμένοι έρχονται στο γήπεδο βρέξει - χιονίσει, ένιωσα την ανάγκη να τους ευχαριστήσω. Δέχομαι την κριτική μόνο από όποιον έρχεται στο γήπεδο και όχι από τους υπόλοιπους".

Εξηγώντας το γεγονός ότι φέτος υπάρχει πρόβλημα με την προσέλευση του κόσμου, εξήγησε: " Το πρόβλημα είναι ότι ο μύθος του μπασκετικού κόσμου του Άρη έχει αρχίσει να φθίνει, αυτός ο κόσμος πλέον είναι σε μια ηλικία 50-60 ετών και επιλέγει να παρακολουθεί τον αγώνα από την τηλεόραση και τον καναπέ. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι να δημιουργούμε μια νέα γενιά μπασκετικών φιλάθλων. Τα περισσότερα εισιτήρια διατίθενται σε ηλικίες 19-35 ετών, στοιχείο που μας ενδιαφέρει και τους διευκολύνουμε, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η νέα γενιά".

Περήφανος που είμαι πρόεδρος
Σχολιάζοντας τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ο ισχυρός άνδρας του Άρη, ξεκαθάρισε ότι είναι περήφανος που βρίσκεται στην προεδρία της ομάδας, τόσο στις ευχάριστες όσο και στις δυσάρεστες στιγμές.

" Ήταν καταπληκτικό το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα, το να κερδίζεις τον πρωταθλητή Ευρώπης είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Ο Άρης έδειξε αλλά και απέδειξε ποιος είναι. Μπορεί οι παίκτες να είπαν μετά τη νίκη ότι είναι υπερήφανοι που βρίσκονται στον Άρη, αλλά εγώ νιώθω περήφανος που είμαι πρόεδρος στον Άρη κι όταν κάναμε έξι ήττες".

" Το να είσαι Άρης και να είσαι πρόεδρος αυτής της ομάδας, από μόνο του είναι συνώνυμο της περηφάνιας, διότι είναι μια ομάδα ιστορική σε ευρωπαϊκό και όχι μόνο στο ελληνικό επίπεδο. Είμαι περήφανος είτε πάει καλά είτε όχι. Προτιμώ οι φίλοι της ομάδας να είναι περήφανοι όταν δεν πάει καλά, διότι όταν πηγαίνει καλά είναι όλοι χαρούμενοι".

" Πιτσίλκα συγνώμη"

Τέλος, ο κύριος Τζεβελέκης, αποκάλυψε ότι μετά το τέλος του αγώνα, πλησίασε τον Νίκο Πιτσίλκα και του ζήτησε συγνώμη για τα όσα άκουσε από την εξέδρα.

" Θέλω να πω ότι ζήτησα συγνώμη από τον κύριο Πιτσίλκα για την αντιμετώπιση από τον κόσμο και για όσα ακούστηκαν, ήθελα όμως να καταλάβει ότι οι φίλαθλοι είναι υποψιασμένοι. Υπάρχει ένας τελικός που μας έχει σημαδέψει και δεν το ξεχνάμε. Πολλές φορές μας έχουν πάρει τη νίκη μέσα από τα χέρια μας διάφορα σφυρίγματα όπως έγινε στους δυο αγώνες με τον Ολυμπιακό. Αν σε εκείνους τους αγώνες είχαμε μια διαιτησία σαν την προχθεσινή, δεν θα είχαμε ηττηθεί".

" Την ώρα που έδωσε την τεχνική ποινή ακούστηκαν πολλά που δεν έπρεπε διότι είναι ένας από τους καλύτερους διαιτητές στην Ελλάδα και μακάρι να υπήρχαν και να υπάρξουν στο μέλλον κι άλλοι σαν κι αυτόν".


















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ