ΑΡΗΣ

Τζεβελέκης: "Η μόνη ομάδα που δεν έχει βοηθηθεί"

Τζεβελέκης: "Η μόνη ομάδα που δεν έχει βοηθηθεί"
Τζεβελέκης

Κλειστό "Νίκος Γκάλης" θα λέγεται το νέο γήπεδο του Άρη, σύμφωνα με τον Θανάση Τζεβελέκη

" Σκεφτήκαμε να σας φωνάξουμε σήμερα για χρόνια πολλά και αντί για δώρο να σας δώσουμε μερικές ειδήσεις τόσο για το θέμα του γηπέδου, όσο και για τα υπόλοιπα", είπε αρχικά ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ.

" Εδώ και ενάμιση χρόνο, από τη στιγμή που είχα αναλάβει την προεδρία του Άρη, ψάχναμε χώρους και συνεχίζω να πιστεύω ότι ένας πολύ καλός χώρος είναι μεταξύ της πόλης και του εμπορικού κέντρου. Είχαμε συζητήσεις με πολιτικούς φορείς, επισκεφθήκαμε τον χώρο και τον είδαμε. Υπάρχει ιστορία πίσω από αυτό το θέμα. Επισήμως πλέον ο Άρης ζήτησε παραχώρηση αυτού του χώρου με στόχο να χτίσει το γήπεδό του".

Όσον αφορά στον χώρο, ο πρόεδρος της ΚΑΕ, εξήγησε ότι πλέον έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς: " Έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος διοικητής. Για το χωράφι που είναι αναξιοποίητο από το 1966, γνωρίζει η Φάνη Πετραλιά, ο Γιάννης Ιωαννίδης και το γραφείο του Πρωθυπουργού. Θα δώσουμε στη δημοσιότητα την επιστολή στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου από τη στιγμή που θα ενημερώσουμε τους αρμόδιους βουλευτές και θα το κάνουμε τότε, επειδή θα έχει ουσία".

"Ο Άρης είναι το μόνο σωματείο που δεν έχει πάρει σπιθαμή για κατασκευή γηπέδου. Όλα τα σωματεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν πάρει. Καλά κάνουν και τα ζητάνε και η πολιτεία τους τα δίνει. Ο Άρης, όμως, που σωστά τον λένε Αυτοκράτορα με τους μεγαλύτερους παίκτες διαχρονικά, δικαιούται να το έχει και για να παίζει στην Ευρωλίγκα, αλλά και για τον κόσμο του. Πρέπει να υπάρχουν υποδομές γύρω από το γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει ένα σύγχρονο κλειστό

".

" Δεν θέλουμε να είμαστε σε μουσείο"
Στη συνέχεια, ο Θανάσης Τζεβελέκης, χαρακτήρισε μουσείο το "Αλεξάνδρειο", ενώ ζήτησε και τη συμπαράσταση του κόσμου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

" Εδώ και 15 μέρες κανείς δεν μπορεί να κάνει πίσω. Χαίρομαι διότι επί της εποχής μου, ξεκινάει αυτό το θέμα και πρέπει να συνεχιστεί, για να καταλήξουμε εκεί που θέλουμε, σε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο για την ομάδα μπάσκετ του Άρη. Θα ενημερώσω μετά τις γιορτές και τον δήμαρχο Πυλαίας γιατί εκεί ανήκει ο χώρος. Θέλουμε να ενημερωθεί όλος ο Άρης και ο κόσμος του, που είναι η δύναμή μας γιατί τους χρειαζόμαστε δίπλα μας αλλά είναι και οι κριτές για το πως θα αντιμετωπιστεί το θέμα, θετικά ή αρνητικά. Ήρθε η ώρα να πάρει ο Άρης τα αυτονόητα και να μην είναι φιλοξενούμενος κάπου και όχι να είμαι σε ένα μουσείο που μου το δανείζουν με πολλή προσπάθεια".

Αναφερόμενος στη δέσμευσή του για το όνομα του γηπέδου, τόνισε ότι θα είναι, "Νίκος Γκάλης": " Αν ο Άρης είχε βοηθητικά γήπεδα θα μπορούσε να είχε στις Ακαδημίες του 1.000 παιδάκια, αλλά έχουμε 300 με τη διαδικασία να είναι κουραστική και για αυτά. Παράλληλα σε αυτή την προσπάθεια ο σχεδιασμός που έχουμε στο μυαλό μας περιέχει αναπτυξιακή διαδικασία αλλά και πολλές θέσεις εργασίας σε ένα κόσμημα για την πόλη. Σε μία μπασκετούπολη πρέπει να υπάρχει ένα γήπεδο όπως αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Κρίνω σκόπιμο να υπογραμμίσω ότι το γήπεδο όπως έχουμε δεσμευτεί θα το ονομάσουμε "Νίκος Γκάλης", ενώ στην επικοινωνία που είχα με τον Νίκο που είπε ότι θα είναι μαζί στις επαφές που θα έχω".

"Είναι ένα γήπεδο που το έχει υποσχεθεί και ο Άρης και η Πολλιτεία γιατί και αν δεν γίνει θα μείνουν οι υποσχέσεις. Από εδώ και πέρα έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Η διοίκηση της ΚΑΕ και ο κόσμος του Άρη θα το παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις. Θα υπάρξουν και ζήλιες γιατί κάποιοι δεν θα θέλουν να γίνει αυτό το γήπεδο. Ωστόσο όλοι ως μία γροθιά θα παλέψουμε για την υλοποίησή του

".

Όσον αφορά στους εκπροσώπους του Τύπου, τόνισε: " Συμβάλλετε και σας ευχαριστώ γι’ αυτό. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για καλύτερη σχέση. Έχουμε τη χαρά, να πετυχαίνουμε ότι στόχους βάζουμε και ευελπιστούμε στο τέλος του 2008 και πάλι να τα έχουμε καταφέρει. Είναι κρίσιμος παράγοντας και για την πόλη και για το καλό της ομάδας και το θέμα του γηπέδου εντάσσεται σε αυτή την λογική, ώστε όλοι να είμαστε χαρούμενοι".

Για τον χώρο που είχε να γίνει το γήπεδο μπάσκετ του Άρη ο πρόεδρος της ΚΑΕ διευκρίνισε: " Ούτε απαλλοτριώσεις θα γίνουν ούτε ο ερασιτέχνης θα συμμετάσχει. Τον χώρο θα τον χρησιμοποιήσουμε τεχνολογικά και να επιστρέψει στο μέλλον και πάλι στον ιδιοκτήτη του. Σε κάποια χρόνια εξάλλου μπορεί να υπάρχουν ιδέες ανανέωσης. Δεν μπαίνει θέμα ιδιόκτητου γηπέδου αλλά χρησιμοποίησης του χώρου. Ότι είναι να γίνει, θα γίνει γρήγορα σε έναν χώρο 35-40 στρεμμάτων από τα 120 συνολικά που υπάρχουν".

Για το αν ο ίδιος και η διοίκηση έχουν ως πρότυπο κάποιο γήπεδο ξεκαθάρισε: " Δεν θα θέλαμε να μιμηθούμε κάτι που ήδη υπάρχει, αλλά να γίνει κάτι που να το μιμούνται οι επόμενοι στην Ευρώπη, για την αισθητική του και την αρχιτεκτονική του, που θα δείχνουν κάτι για το αύριο".

Σε ερώτηση για την χωρητικότητά του, είπε: " Θα πρέπει να είναι το λιγότερο 8.000 θέσεων", ενώ για την φετινή προσέλευση: " Σκεφτόμαστε τρόπους αν και δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Θεωρούμε ότι ένα σύγχρονο γήπεδο για θα βοηθήσει ώστε να υπάρχει πληρότητα. Με ένα μεγαλύτερο θα υπάρξει και η διευκόλυνση να κατεβούν κι άλλο οι τιμές, αλλά και οι υπηρεσίες να κάνουν πιο ελκυστική την προσέλευση. Το γήπεδο θα γίνει η αιτία για την έλευση του κόσμου".

Ιωαννίδης: " Όνειρο μου να κάνει γήπεδο ο Άρης"
Σε ερώτηση για το τι του είπε στις συναντήσεις τους ο νυν Υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ο κύριος Τζεβελέκης τόνισε: " Πάντα είχα ένα όνειρο να κάνει ο Άρης το γήπεδο του".

" Δεν είχαμε ευθύνη για την καθυστέρηση"
Το δεύτερο θέμα με το οποίο ασχολήθηκε, ο πρόεδρος της ΚΑΕ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ήταν η καθυστερημένη έκδοση του κοινοτικού διαβατηρίου, στον Τζερεμάια Μάσεϊ.

" Κάποια στιγμή στο ξεκίνημα της περυσινής χρονιάς, υπήρξε το ενδιαφέρον της χώρας που ξέρετε για να τον εντάξει στο δυναμικό της, γεγονός με το οποίο εμείς δεν είχαμε πρόβλημα. Με έξοδα του Άρη παραμονές του γάμου του, o παίκτης πήγε για τις εξετάσεις στη Σλοβακία. Ο καιρός περνούσε, δεν άλλαζε κάτι, οι Δαμιανίδης και Βουρτζούμης κοιτούσαν τι συνέβαινε και από τη στιγμή που η Εθνική τους είχε αποκλειστεί από το Ευρωπάσκετ και δεν είχαν άγχος για να βγάλουν άμεσα το διαβατήριο, με αποστολές δικών μας ανθρώπων, είδαμε ότι κάτι δεν πάει καλά και είπαμε να κινηθούμε μόνοι μας".

" Έτσι στραφήκαμε στη γειτονική χώρα, τους το είπαμε και άρχισαν να ενδιαφέρονται εκείνοι και σε χρόνο ρεκόρ πετύχαμε το στόχο μας. Γινόμασταν δέκτες αρνητικών σχολίων επί μήνες, για το τι συμβαίνει χωρίς να έχουμε ευθύνη αλλά όταν πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας τα καταφέραμε. Δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε, για να μην διακινδυνεύσουμε κάτι".

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αναστάτωση που προκάλεσε η συμμετοχή του Τέρι, μόνο στην Ευρωλίγκα: " Να παίζει και να μην παίζει ο Τέρι, δημιούργησε έναν εκνευρισμό και ήταν ένα γεγονός που στοίχισε και για κάποιες ήττες που είχαμε. Σημασία έχει ότι το αποτέλεσμα ήταν θετικό για την ομάδα".

" Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου"
Τέλος, ο πρόεδρος, αναφέρθηκε και στη διοικητική κατάσταση της ΚΑΕ Άρης και το σχήμα της.

" Έχω απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους όσους θέλουν να έρθουν. Στην προσεχή γενική συνέλευση αναμένεται να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τους μετόχους την στιγμή αυτή να είναι συγκεκριμένοι, όπως και ότι κάποιος βάζει και κάποιος δεν βάζει", για να επισημάνει: " Έχω ένα συγκεκριμένο πακέτο μετοχών και τα πάμε μία χαρά".

Αναφορικά με την στάση της ΓΕΝΕΣΙΣ που από το καλοκαίρι και μετά τα μέλη της αποφάσισαν να αποτραβηχτούν, ο κύριος Τζεβελέκης αφού επιβεβαίωσε πως έτσι έχει η κατάσταση, είπε: " Το μάνατζμεντ όμως της ΚΑΕ το έχει η συγκεκριμένη διοίκηση. Αν στη γενική συνέλευση δεν υπάρξει συμμετοχή της ΓΕΝΕΣΙΣ, θα υπάρξει μεταφορά των μετοχών", ενώ διευκρίνισε για το δικό του ποσοστό: " Και από πέρσι έχει διαφοροποιηθεί".

Όσο για το πώς έχει πορευθεί η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης από το καλοκαίρι και μετά χωρίς την ενεργή παρουσία της ΓΕΝΕΣΙΣ, τόνισε: " Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι δεν ξεκινήσαμε με αβεβαιότητες. Με τη νέα διοικητική μορφή, ο Άρης, λειτουργεί πιο αποτελεσματικά χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό. Και οι προηγούμενοι φίλοι, ότι έκαναν γινόταν εθελοντικά από αγάπη στον Άρη", για να μην διστάσει να πει πως: " Ακόμα και όταν είσαι μόνος κάποια γεγονότα μπορεί να σε αναγκάσουν να μην βοηθήσεις".

Τέλος για την παρουσία του κόσμου του Άρη από το ξεκίνημα της χρονιάς στις κερκίδες του Αλεξανδρείου, ο κύριος Τζεβελέκης είπε: " Ο κόσμος του Άρη είναι σοφός. Στηρίζει και τις δύο ομάδες (σ.σ. ποδοσφαίρου και μπάσκετ) με τον τρόπο του και στο τέλος της χρονιάς το αποτέλεσμα θα είναι θετικό και για τις δύο ομάδες".









































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ