ΑΡΗΣ

Τζεβελέκης: "Μόνο ο Αλεξανδρής μπορούσε"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΖΕΒΕΛΕΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΕ ΑΡΗΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΖΕΒΕΛΕΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΕ ΑΡΗΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ) MOTIONTEAM

Το φετινό εγχείρημα με τη νεανική ομάδα μόνο ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μπορούσε να το φέρει εις πέρας σύμφωνα με τον Θανάση Τζεβελέκη. Τι είπε για τον συμβιβασμό προς το δημόσιο

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Θανάσης Τζεβελέκης φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΡΗΣ FM και μίλησε για τον οριστικό συμβιβασμό των υποχρεώσεων της ομάδας προς το δημόσιο.

Αναφερόμενος στον Βαγγέλη Αλεξανδρή τόνισε ότι ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή ενώ τόνισε ότι εκνευρίζεται με την μικρή κίνηση των διαρκείας. Αναλυτικά...

Για την διευθέτηση των υποχρεώσεων της ομάδας προς το δημόσιο, υπογράμμισε: "Το συγκεκριμένο πρόβλημα ήταν διπλό. Αφορούσε εμένα και τον κ. Δαμιανίδη ενώ ήταν και θέμα ουσίας για την ομάδα. Αν δεν είχε λυθεί, θα έμπαινε περιπέτειες.

Κάθε 6-7 χρόνια στην ΚΑΕ ζητάμε μόνοι μας τον τακτικό έλεγχο της ομάδας. Έρχονται οι υπηρεσίες του κράτους κάνουν έλεγχο ρυθμίζουν ότι βρουν και ξεκινάμε από το μηδέν.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες υποχρεώσεις και πρέπει να κατατεθεί μια προκαταβολή. Έπρεπε να δούμε πως θα μπει η προκαταβολή. Όταν διαπίστωσα απροθυμία, αναγκάστηκα να βάλω πλάτη προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα. Όταν αγαπάμε μια ομάδα είμαστε δίπλα της και στα δύσκολα, όχι μόνο στα εύκολα".

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ανέφερε: "Δεν υπάρχει κάτι στον ΑΡΗ που μπορεί να του δημιουργήσει πρόβλημα για το μέλλον. Από την περίοδο που ήμουν πρόεδρος, ήθελα η ομάδα να είναι καθαρή προκειμένου όταν κάποιος έρθει να την αναλάβει, να μην υπάρχει κάποιο εμπόδιο.

Ήταν δυνατόν να ήταν συνεχώς πρωτοσέλιδο το θέμα με τις οφειλές προς την εφορία, ενώ άλλες ομάδες χρωστάνε πολλά περισσότερα. Ήταν άδικο απέναντι σε αυτή την ομάδα. Πολλοί μάλιστα πίστευαν μέχρι χθες ότι δεν θα λυνόταν.

Το τελευταίο διάστημα και με κάποιες διοικητικές εξελίξεις έγινε μια προσπάθεια λες και κάποιοι ήθελαν να διαλυθεί η ΚΑΕ. Όλα αυτά έχουν επιπτώσεις στην ομάδα επηρεάζεται ο κόσμος και διστάζει να πάει στο γήπεδο.

Το πιο σημαντικό στον ΑΡΗ φέτος είναι αυτή η ομοφωνία στην στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα. Έχουμε κάνει ένα προγραμματισμό ώστε σε τρία χρόνια ο ΑΡΗΣ να μην χρωστάει τίποτα σε κανέναν. Η υπόσταση της ομάδας εξαρτάται από την οικονομική της υγεία. Σου εξασφαλίζει διάρκεια στο χρόνο και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος των ανθρώπων του ΑΡΗ. Μόνο έτσι θα γίνει κάτι αγωνιστικά. Αλλιώς θα έχουμε ένα πυροτέχνημα".

Κάνοντας μια παρένθεση και ξεκαθαρίζοντας τη θέση του στην ΚΑΕ είπε: "Είμαι ο μεγαλύτερος μέτοχος ως φυσικό πρόσωπο με ποσοστό 30%. Η πλειοψηφία όμως είναι στη ΓΕΝΕΣΙΣ η οποία είναι και η πραγματική μεγαλομέτοχος".

Όσον αφορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το μπάσκετ στην Ελλάδα: "Το μπάσκετ είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Το κράτος είναι αδιάφορο. Η αγορά δεν δίνει τίποτα στο μπάσκετ αλλά στο ποδόσφαιρο. Ο κόσμος επίσης πάει στο ποδόσφαιρο και δεν έρχεται στο μπάσκετ. Κάποια στιγμή θα γίνει ο κύκλος και θα ξαναρθεί η ώρα του μπάσκετ. Το θέμα είναι να αντέξεις μέχρι τότε.

Τα επόμενα χρόνια οι φιλοδοξίες μας πρέπει να είναι ισορροπημένες λόγω των δύσκολων καταστάσεων που θα έρθουν", ενώ για την όχι και τόσο ικανοποιητική ανταπόκριση του κόσμου προς τα διαρκείας:

"Αυτό με εκνεύριζε όταν ήμουν και πρόεδρος. Φέρναμε ομάδες μεγάλες και τα νούμερα δεν ήταν αυτά που έπρεπε. Λέμε ο ΑΡΗΣ να πάει μπροστά. Δεν γίνεται όμως να υπάρχει ένας που να βάζει λεφτά. Ο ΑΡΗΣ έχει το σημαντικό παράγοντα του κόσμου και της Λέσχης. Αν είχε γίνει ο ενιαίος ΑΡΗΣ πριν λίγα χρόνια, το ποδόσφαιρα και το μπάσκετ θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση".

Για την ομάδα που δημιουργείται φέτος: "Η ομάδα απαρτίζεται από πολύ νέα και ταλαντούχα παιδιά. Αυτό όμως είναι και αρνητικό καθώς χρειάζονται και έμπειροι παίκτες που θα κρατήσουν την ομάδα. Οι άνθρωποι της ομάδας δουλεύουν πάνω σε αυτό το θέμα και θα το τακτοποιήσουν. Δεν πρέπει να απογοητεύεται ο κόσμος από τα αποτελέσματα των φιλικών. Οι νέοι παίκτες θα βοηθήσουν τον ΑΡΗ αγωνιστικά, αλλά και οικονομικά επειδή είναι μεγάλα ταλέντα".

Για τον Βαγγέλη Αλεξανδρή: "Ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει αυτή τη στιγμή ο κ. Δαμιανίδης. Αυτό που έχουμε σχεδιάσει μόνο ο κ. Αλεξανδρής μπορεί να το υλοποιήσει. Ξέρει τον Σύλλογο και τον αγαπάει. Πρέπει να είμαστε δίπλα του και ανεκτικοί απέναντι του. Θα χρειαστεί υπομονή. Πρέπει να είμαστε κοντά στην ομάδα και οι επιλογές που έχουν γίνει είμαι σίγουρος ότι θα μας δικαιώσουν".

Απευθυνόμενος στον κόσμο της ομάδας, ο κ. Τζεβελέκης επεσήμανε: "Η ομάδα μπάσκετ είναι αυτή που κράτησε το Σύλλογο όρθιο. Εξαιτίας της τα γήπεδα που παίζει ο ΑΡΗΣ είναι γεμάτα. Οφείλουμε όλοι να είμαστε κοντά της, ακόμα και αυτοί που δεν είναι μπασκετικοί".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ